За първи път зад волана на 320и
Модератори: mitaka7, Общи модератори
66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
В един обикновен работен ден, вече към края си се прибирах гладен и жаден към вкъщи и случайно забелязах един колега и спрях да поговорим.
Колегата вика : ко правиш ала бала....... един донесе 2 бмвта да отидем да ги видим. И отидохме ние-едното червено, другото черно. По принцип знам че носят само от слабите и малко без интерес подходих. След малко колегата вика: Абе то едното шестак било (малко не ги разбира моделите). И изведнъж надеждата светна в мене
. Колегата вика: може да го вземем да го караме. И взехме ключовете и го онворихме. Вътре черна кожа (действително доста запазена), клима ала бала почти всичко. Дойде и моментът на истината- колегата врътна ключа и шестака започна да мърка кротко
. Момчето лека полека подкара звера към едно село. Стигнахме ние в забутаните улички и се започна шоуто- 1-ва 2-ра 3-та в червеното, следва завой 2-ра до дупка и колата поднесе като по книга (настръхнах направо, пък какви усмувки грееха от нас без коментар). След малко стигнахме до хубав път- колегат слезе и бях аз наред. Качих се вече доста уморен и затворих врата и всичко спря
(забравих за всичко освен колата) само шестака мърка и отмятам ръчната и вкарвам първа, отпускам съединителя и давам газ не тръгва
пак вкучвам първа пак неще. Викам на колегата- да те се спучи нещо
. Пак пробвам този път път стана (останах с първоначално впечатление че съединителя има дълъг ход , обаче после сгрях странната баварска машина) и почвам да редя предавките в ниските обороти колкото да свикна (незнаех че може да има такава кола като поведение и начин на каране). Покарах 1-2 минути и се реших да го настъпя 2-ра 3-ра , аз просто летях в небесата и незнаех какво се случва , просто се слях с колата. По принцип често следя килиметража но този път несъм и поглеждал натам , бяхме залепнали за пътя (спортното окачване беше много добро) и настъпвах при подходящ момент (само ветреца полъхваше тихо). Приключението беше към своя край, минах пред вкъщи да я пакжа на стария . След като видя куклата се почна с въпроса за бензина ала бала , на мен не ми пукаше общо взето и оставих колата на момчето да се приберем за малко, после пак. набърза се изкъпах, хапнах и хайде пак на пътя. Този път оставих колегата да я тества все пак по опитен. Невероятен кеф- ускорения, поднасяне (безценно
), общо взето това ни остана да си направим кефа и да я върнем. Когато всичко приключи си отговорих защо всеки който се качи на бмв се усмихнат слиза
. След тази незабравима вечер си повиших мнението бмв и никой друг
. Сега остана да намеря някоя печица е39 и да заживея пълноценно. Останах и с извода как с не много средства за кола човек може хвърчи в небесата на щастието.
Колегата вика : ко правиш ала бала....... един донесе 2 бмвта да отидем да ги видим. И отидохме ние-едното червено, другото черно. По принцип знам че носят само от слабите и малко без интерес подходих. След малко колегата вика: Абе то едното шестак било (малко не ги разбира моделите). И изведнъж надеждата светна в мене

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
И аз се почувствах точно така когато за първи път карах БМВ,просто е невероятно докато карам и си мисля че карам няква супер нова и скъпа кола и че всички ме гледат (колата беше 320i E36).Като слязох краката ми трепереха и исках да карам цял ден и цяла нощ просто неможех да се спра,но това е диагнозата наречена BMW.

- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
Така е, веднъж качиш ли се и не искаш да слизаш
А който е забравил какво удоволствие и колко перфектни машини са БМВ, нека се качи на някой коптор астра или голф или абе каквото и да е... да покара малко и после да се качи пак на неговата си машинка - разликата е от София до Мюнхен 

- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Колегите са абсолютно прави аз имах злата участ да карам на баща ми голфа тия дни и просто е минал покрай думата кола!!!
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
е айде да споделя и моято возене което ме заплени твърдо за марката!
Тъй като живея при леля ми и свяко ми, а свяко ми имаше 5ца от 93та, много запазена ама 1.8...
. Един ден почна да разглежда за нещо ново и откри.. Вика ми ела да видиш. 318ка Дизел... Аз не запознат разбира се викам, то тройка пък и дизел. Щото тройката уж е по-малка от 5цата, ама май не е съвсем
. Колата я купихме от СофАвто. Истинска красавица с индивидуален спорт пакет, хамелеон кожен пакет и всички екстри, като ксеннон, автоматични чистачки и етц.. Двигателя бил 318Д на 70 000км. Пак 116к.с.. Взехме я петък вечер, час пик. Свяко ми разбира се я по-подкара на 2-3 прави, но уви.. задръствания от всякъде. Най-хубавия момент, дойде като спряхме на светофара на Красно Село до спирката.. едни мъжаги почнаха да оглеждат колата с голям интерес.. единия минава отзад да види какво пие 318,320?? Ама уви не пише нищо
. Взимамем леля ми и тя гледа колата ей така,
. Пита колко струва и ние ми тя е от 2001год... 18000лв...
. А тройката от 2005-а януари всъщност.. Та на следващия ден ще ходим до Пловдив. Свяко ми имаше точно 10мин работа, който можеше да свърши и по телефона, ама не! Познавах го уж като шофьор и си викам повече от 150-160 няма да вдигне.. Минаваме карулката на Цариградско и стъпваме на Тракия и колата започва да ускорява.. 120, 140, 160... Свяко ми започва с ентусиазъм да брой.. 170, 180.. аз хвърлям един заинтересуван поглед към километража, 190.. Адреналина беше неуписуем никога не се бях возил с такава скорост, 195, 200... 205... Там някъде свършват силите на 3ката по каталог.. обаче на километраж вдигна точно 209.. Което ме ентусиазира и мисълта че отклонението на километража при 200км е +/- 5км направо ме караха да хвърча!
От тогава който ми каже ще си взимам кола, приготвил съм 10000лв примерно.. Каква?? питам аз. За тия пари знаеш ли какво бмв можеш да си вземеш
Тъй като живея при леля ми и свяко ми, а свяко ми имаше 5ца от 93та, много запазена ама 1.8...

От тогава който ми каже ще си взимам кола, приготвил съм 10000лв примерно.. Каква?? питам аз. За тия пари знаеш ли какво бмв можеш да си вземеш

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Карам отскоро мойта 316-ка, преди това само една умряла Астра и eдна Шкода Фабия съм карала... Която след качването ми в 16-ката определих като Рикша, хахахах ма това е друга тема.
Скоро се качих за първи път на една 320-ка, красавицата на един колега и бях... абе, няма такова усещане, как вървеше тая кола, не е истина, за звука, който чувах и някак чувствах с цялото си тяло да не говорим... Карах сравнително малко, в Центъра, задръствания, но беше абсолютно достатъчно, за да поискам и аз по-мощна кола. И да попитам колегата има ли сила на земята, която би го накарала да ми я продаде, хахахха Сега събирам цифрата
Скоро се качих за първи път на една 320-ка, красавицата на един колега и бях... абе, няма такова усещане, как вървеше тая кола, не е истина, за звука, който чувах и някак чувствах с цялото си тяло да не говорим... Карах сравнително малко, в Центъра, задръствания, но беше абсолютно достатъчно, за да поискам и аз по-мощна кола. И да попитам колегата има ли сила на земята, която би го накарала да ми я продаде, хахахха Сега събирам цифрата

Последна промяна Apassionata на 12 Сеп 2008, 10:11, променена общо 1 път
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Наскоро пътувах с един пижо 406 до рилския и обратно до София...е няма да ви казвам каква мъка беше...колата прекъсвач нямаше,но върви до 200 и след това само бучи...а уж 2.0 136коня...как и да е...слезнах от нея пред нас и ааа
болки в кръста...това от едно пътуване всичко на всичко 250км...с мойта кола мюнхен-софия съм го взимал само с слизане за бензин и тоалетна и не съм чуствал никаква умора...
Странна зараза е това бмв,ма пък е хубава...

Странна зараза е това бмв,ма пък е хубава...
- go6o82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: м6
така е колеги,320 ката не е кой знае кво ,но и аз като се каих за първи път в мойта и не ми се слизаше.до тогава бях карал само некви коли на приатели,въшки беха по1,1-1,6л.ма бмв си е бмв .просто колата е сякаш паравена по поръчка.сядаш в нея и всичко е специално за теб.
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Както повечето колеги казват Шестака си е шестак. Аз в момента карам Четири цилиндъра но мога да твърдя че не е за изхвърляне, даже много добре върви. Но съм имал удовоствието да карам и шестак е няма такъв кеф

Надявам се, че мнението ми няма да стане повод за караници и "храна", но и аз преди седмица за пръв път карах Е36 320i купе на връщане от морето, а и малко там.
Ами... честно казано, като изключим задното предаване, сътоветно афинитета й да си върти задника
, колата не е нищо особено. Съвсем обикновена кола.
Нито управлението й е толкова прецизно, нито върви кой знае колко, а тази уж е чипосана.
Ако вие изпитвате чак такива емоции от нея, пожелавам ви да се качите в истинска спортна кола, за да разберете наистина, каква е разликата, защото Е36 си е обикновен седан, поне тези, които са с малките двигатели (316, 318 и 320).
Е, ако я сравнявате с Голф 2/3, нормално е да ви се струва, че сте се качили на изтребител, при това свръхкомфортен такъв.
Ами... честно казано, като изключим задното предаване, сътоветно афинитета й да си върти задника

Нито управлението й е толкова прецизно, нито върви кой знае колко, а тази уж е чипосана.
Ако вие изпитвате чак такива емоции от нея, пожелавам ви да се качите в истинска спортна кола, за да разберете наистина, каква е разликата, защото Е36 си е обикновен седан, поне тези, които са с малките двигатели (316, 318 и 320).

Е, ако я сравнявате с Голф 2/3, нормално е да ви се струва, че сте се качили на изтребител, при това свръхкомфортен такъв.

Fear написа:Надявам се, че мнението ми няма да стане повод за караници и "храна", но и аз преди седмица за пръв път карах Е36 320i купе на връщане от морето, а и малко там.
Ами... честно казано, като изключим задното предаване, колата не е нищо особено. Съвсем обикновена кола.

Замълчи....
Аз съм се учила да карам на Алфа....не ми е била учебната, а тази на която истински се учих....много малко мъже можеха да я държат в пътя, не говоря за таратайка.... сега не карам Алфа.....
На грешното място пускаш тези постове

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Мишел написа:Fear написа:Ако вие изпитвате чак такива емоции от нея, пожелавам ви да се качите в истинска спортна кола, за да разберете наистина, каква е разликата, защото Е36 си е обикновен седан, поне тези, които са с малките двигатели (316, 318 и 320).
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Замълчи....
На грешното място пускаш тези постове![]()
![]()
Това кат "моето гардже си е най-хубавото". Какво очакваш сега Fear? Тука всички да ти търсим телефона, за да ти покараме колата и да "разберем наистина" аджа ба какво е това истинска спортна кола. Или някой BMW фен да разкаже как оня ден е карал Алфа и не бил особено впечатлен... Ще дадеш ли едно кръгче, обещавам после само да я хвала - кво беше там ... 99 Alfa Romeo GTV 2.0ТS-то .... Абе мноо ли те кефят тия дупки за фарове?

Интересно, никъде не съм споменал, че имам предвид моята кола - тя е просто купе.
Под спортна кола имам предвид, Porsche или нещо от този калибър.
Как ми наскачахте само, хора дайте по-кротко.
Нe e случайно това, че пиша и чета този форум, защото смятам, че е пълен с разбрани хора автоманиаци. BMW и на мен ми е една от любимите марки, а когато си търсех кола преди няколко месеца, в полезрението ми неслучайно беше именно E36 320i купе.
По стечение на обстоятелствата, се оказах зад волана на GTV.
Именно заради постовете след моя, започнах с: "Надявам се, че мнението ми няма да стане повод за караници и "храна"...", но изглежда съм сбъркал с преценката си за вас, което ме натъжава, ама здраве да е.
П.П. Специално за Apassionata
Изказваш се твърде крайно. Достатъчно мнения съм прочел, как освен BMW, друга марка не съществува.
А колкото до това, ако някой каже, че е карал Алфа и че е боклук - ами ОК, всеки си има право на мнение, няма да се нахвърля върху него, както правите вие.
А за дупките за фарове и въобще за визията на колата, може да чуете какво казва Джеръми Кларксън за нея: http://www.youtube.com/watch?v=04OYFu8MDhk
Под спортна кола имам предвид, Porsche или нещо от този калибър.
Как ми наскачахте само, хора дайте по-кротко.

Нe e случайно това, че пиша и чета този форум, защото смятам, че е пълен с разбрани хора автоманиаци. BMW и на мен ми е една от любимите марки, а когато си търсех кола преди няколко месеца, в полезрението ми неслучайно беше именно E36 320i купе.

По стечение на обстоятелствата, се оказах зад волана на GTV.

Именно заради постовете след моя, започнах с: "Надявам се, че мнението ми няма да стане повод за караници и "храна"...", но изглежда съм сбъркал с преценката си за вас, което ме натъжава, ама здраве да е.
П.П. Специално за Apassionata
Изказваш се твърде крайно. Достатъчно мнения съм прочел, как освен BMW, друга марка не съществува.
А колкото до това, ако някой каже, че е карал Алфа и че е боклук - ами ОК, всеки си има право на мнение, няма да се нахвърля върху него, както правите вие.
А за дупките за фарове и въобще за визията на колата, може да чуете какво казва Джеръми Кларксън за нея: http://www.youtube.com/watch?v=04OYFu8MDhk

Последна промяна Fear на 12 Сеп 2008, 10:51, променена общо 1 път
66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5