E46 - до02 и след 02 - разлики

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от opex » 10 Сеп 2008, 20:03

Пепинко написа::mhihi: Ти май нещо сериозно си се объркал. Нищо лично, но влез в mobile.de, пиши 318 от 2002 нататък и сложи само ксенон като екстра, и ще видиш, че цените ЗАПОЧВАТ от 10 000 евро и приключват някъде към 19/20к евро за натварена с екстри Е46-ца ;)

да не говорим за голямата навигация :P

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 10 Сеп 2008, 20:48

С тая голяма навигация направо се уляхте .....
Кво толко ви кефи нещо толкова скъпо и безполезно в БГ. Един ГАРМИН ще върши доста повече работа в БГ поне още 5 години (да не кажа 10). А след това време Е46 ще си е доста ретро :roll:
Това с всички екстри направо си е смешно като се видят всички опции на Е46 :arrow: някъде в Мобиле.де бях видял една Е46 (330и седан) и пишеше ФУЛЛ ЕКСТРА ПАК и половината неща не можах да си ги преведа :mhihi: наистина са много ;)
Още повече екстрите струват една камара пари при покупка на нов автомобил, затова повечето са с доста базово обурудване (особено неакцизните модели) 8)

А ина4е на пича с цените - нека твоя приятел си я кара със здраве колата. ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 10 Сеп 2008, 20:56

Ти имал ли си голяма навигация, че говориш? Да ти кажа за какво ми е полезна:
1. Понякога ползвам самата навигация или показвам на картата нещо къде се намира
2. Гледам TV
3. Ползвам и телефона - показва телефонния указател
4. Много по-удобно е и за борд компютъра
А и да ти кажа също, няма по-добра екстра от фабричната :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 10 Сеп 2008, 21:06

Hugo Boss написа:Ти имал ли си голяма навигация, че говориш? Да ти кажа за какво ми е полезна:
1. Понякога ползвам самата навигация или показвам на картата нещо къде се намира
2. Гледам TV
3. Ползвам и телефона - показва телефонния указател
4. Много по-удобно е и за борд компютъра
А и да ти кажа също, няма по-добра екстра от фабричната :)

Викаш картите за БГ са доста подробни , нали :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Аз пък си имам 37 инчово СОНИ ЛСД у дома и си гледам доста по-добре телевизия.
И викаш много ясно се чува през колонките и ако возиш жената може да чуе нещо не много за пред хора :mhihi:
Също така не съм вманиачен на тема колко малко ми харчи колата та постоянно да човъркам засечките в борд-компа :mhihi:

Малко издребняваш колега и не ми разбра пост-а. Искам да кажа че 16/9 навигацията е хубава и скъпа екстра, но има доста по-важни неща. Ако тя вдига примерно с 1000 ЕУР цената, бих използвал тези пари да платя половината акциз на една 328ца и да карам кола, а ти си гледай телевизия в печката :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 10 Сеп 2008, 21:18

както точно се изразих-вс.екстри за модела а именно 318и 99година ;) ксенон,навигация и парктроник са по-скоро глезотии,отколкото нещо без което колата не може :winky:
ксенон-поредната бг тъпотия-за този модел серийно няма,може да му се сложи китайски(ебем ти и оригиналното бмв тогава :lol: ),навигация-ако искам тв и холна гранитура ше си зема мечок от началото на 90те или е32 7ца :mhihi: ,а парктроник е за начинаещи шофьори с опит в колоезденето и завършване на средно образование :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 10 Сеп 2008, 21:21

Да ще си гледам телевизия в печката, особенно като седя по час и повече в задръстванията. Ще си ползвам навигацията която е достатъчно подробна за София, защото част от рабтата ми е свързана с обикаляне.
Ще се говоря по телефона когато си искам.
А теб да те питам къде ще караш тази 328ца в тези задръствания и тези дупки!!??
П.П.
Забравих да ти кажа, че печката ми е автомат, че да ми се посмееш още малко ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 10 Сеп 2008, 21:41

Hugo Boss написа:....
П.П.
Забравих да ти кажа, че печката ми е автомат, че да ми се посмееш още малко ;)

Колега нито ти се смея , нито искам да се заяждам с теб. Идеята ми беше, че дори и да няма наигация не е болка за умиране (по-евтино е да си сложиш навигация , от колкото чисто нов подлакътник ) ;) Иначе и аз не бих отказал едно 16/9 :D
ПП: извинявам се за

:OT:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 10 Сеп 2008, 21:59

То е по-евтино и да си сложиш ксенон, парктроник и др. ама по-добре ли е? Навивигацията ще ти излезе пак наполовина, ама по-добре ли е ако искаш да я имаш?

Потребител
Аватар

Мнение от rianmao » 10 Сеп 2008, 23:46

Здравейте и от мен, и аз да се включа по темата...
По отношение на спора за навигацията, колеги, дайте да не разводняваме темата с конфликт на мнения.
По темата: аз бих посъветвал да си вземеш Бима след фейса, тъй като парите, с които разполагаш ще са ти повече от достатъчно за това. Мисля, че ако започнеш да търси много сериозно и не се хвърляш на 1-та или 2-та видяна можеш да намериш много читава машина на около 18-19К. Пък и според мен трябва да вземеш максимума за бюджета, който си си определил, поне аз така бих направил. Можеш да бъдеш 100% сигурен, че допълнителните пари си заслужават за след фейса.
Ако яйце падне върху камък - язък за яйцето,
Ако камък падне върху яйце - горкото яйце.

Потребител
Аватар

Re:

Мнение от bmw_zz » 11 Фев 2013, 12:48

kriso85 написа:Колега в този форум всеки си защитава неговото, така че като видиш на човек кво му пише под аватара ще разбереш какво ще ти препоръча.
Най-съществената разлика в колите преди и след фейс-лифта на Е46 е в ДВИГАТЕЛИТЕ. Така да го кажем - всички те са сменени. :arrow:
316и 98-01 година - М43 дивгател - 1.9л. 8 клапана- 105к.с.
318и 98-01 година - отново М43 , 1.9л 8 клапана - 118к.с.
доста непретенциозен двигател, но не предлага нищо революционно. Има доста приемлив разход в града (11-13 литра ;) ), извънградско трудно харчи над 7 дори при големи натоварвания.
320и 98-01 година - емблематичен редови 6-так , 24 клапана , с двоен ванус , 150 к.с. разлика от 318и е по-скоро в усещането от шофирането на много плавния агрегат. Вървежа е нищожно по-голям. Разхода също
;)
316и - след 2001 година - 1.8л. 16 клапана 115 к.с. - нов двигател , доста непозна (и тук има малко инфо за него). Карал съм една такава и бях доста приятно изненадан. Също така пича каза 4е му дава 10 литра градски разход :shock:
318и след 2001година - 2000 куб. см, 16 клапана 143 коня - също нов двигател, доста пъргав, но не толкова плавен като 6 - така на 320и преди фейса. Също е доста икономи4ен (най-общо погледнато)

След фейс-лифта визията на Е46 няма да я коментираме - осезателно по-добра е ;)

Също така няма да коментираме и за детските болести , защото в общи линии почти ги няма в Е46. За да се увериш може да прочетеш важните теми.
Това е от мен за сега. Успех с избора и да се похвалиш - за 17к лв. можеш да се сдобиеш с прекраен екземпляр Е46 ;)

Благодаря на колегата kriso85 за отговора много ясно и точно написан. :bowdown: Бих желал да запитам следното:
Преди фейс лифт-а 318 е с 8 клапана , а след фейс лифт-а е с 16 клапана. Има ли разлика в цената за поддръжката на двигателя(като цена) в преди и след фейс лифт.Визирам разлики в цени отчитайки двигателите-клапани , цилиндри и др?
Питам ,защото мился че с 4 цилиндъра и тези с 6 цилиндъра имат разлики (на 6 е по-скъпа). ако греша коригирайте ме :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: Re:

Мнение от ilia1984 » 11 Фев 2013, 13:06

bmw_zz написа: Благодаря на колегата kriso85 за отговора много ясно и точно написан. :bowdown: Бих желал да запитам следното:
Преди фейс лифт-а 318 е с 8 клапана , а след фейс лифт-а е с 16 клапана. Има ли разлика в цената за поддръжката на двигателя(като цена) в преди и след фейс лифт.Визирам разлики в цени отчитайки двигателите-клапани , цилиндри и др?
Питам ,защото мился че с 4 цилиндъра и тези с 6 цилиндъра имат разлики (на 6 е по-скъпа). ако греша коригирайте ме :)

Да колега има разлика разбира се че подръжката на 8 клапанов двигател е много по евтина....Не забравяй че 8 клапановия двигател се прави в Австрия а фейс лифт 16 клапана се прави в Англия от полуграмотни пакистанци и разбира се е много по проблемен двигател гори масло трудно се ремонтира валвотроника и т.н :yes:

Слави
Аватар

Re: E46 - до02 и след 02 - разлики

Мнение от © » 11 Фев 2013, 13:27

Предишна

Назад към E46