Някой да помогне моля !

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Някой да помогне моля !

Мнение от joro_p » 07 Сеп 2008, 16:31

Моля някой да помогне ако може че съм се сдухал от всякъде.

Имам следния проблем:
:help: :help: :help:
Сложих газов инжекцион на BMW 318is (моето) и от там тръгна всичко.
Какви ли не настройки ми направиха на компютъра на инжекциона но то така и не се получи това да върви като на бензин и да дава разлика в разхода на гориво с около 1 литър най - много.

Въпроса ми е ако някой има опит да ми каже как да си направя настройките за този модел или поне къде могат да ми ги направят както трябва.

Компа е Зенит, изпарителя е Ловато за останалото не съм много сигурен. Имам програмата на Зенита и кабела за връзка с компа.

Надявам се някой да може да помогне. Благодаря предварително! :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Мнение от stef4o_BMW » 07 Сеп 2008, 17:50

Газ=проблем: незнам някои да ти помогне.Защо ти трябваше тая миризлива ГАЗ :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 07 Сеп 2008, 17:55

stef4o_BMW написа:Газ=проблем: незнам някои да ти помогне.Защо ти трябваше тая миризлива ГАЗ :?:

:OT: Стига ве, то каквото му е на главата на момчето , че и още :mhihi: , решил сложил , ама вече сульо и пульо взе да слага газови щото далаверата е голяма, е как ще ти вземе 1500 кинта само да ти я тури отзад и отпред де, без да може да я вкара в час :evil:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 07 Сеп 2008, 21:02

Какви ли не настройки ми направиха на компютъра на инжекциона но то така и не се получи това да върви като на бензин и да дава разлика в разхода на гориво с около 1 литър най - много.

Виж сега колега,и аз съм с ГИ(stargas e) и това с вървежа колкото на бензин го забрави :!: Верно като максимална скорост е 1:1,но при ускорение се усеща разликата макар и минимална!!Разликата с разхода при мен е точно литър (въпреки ,че казват че и там трябва да е 1:1),както и на няколко мои приятели с ГИ.Съвет каде могат да ти помогнат няма как да ти дам ,щото незнам каде е това Хаджидимово :uups: ,но официалните вносители на тоя комп "Зенит",би трябвало да са най наясно с параметрите и настройката му,така че вариянт е да се обърнеш към тях.
А другия вариянт е да искаш да ти демонтират ГИ и да ти върнат парите :!: Има го този вариянт ,защото тази услуга ,за която си платил 1000+++ лв. не е изпълнена и хората от тук--> http://www.kzp.bg/ само това чакат.Повярвай изпробвано е :mhihi:

Надявам се всичко да приключи благополучно :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Някой да помогне моля !

Мнение от kdl » 07 Сеп 2008, 21:54

joro_p написа:Моля някой да помогне ако може че съм се сдухал от всякъде.

Имам следния проблем:
:help: :help: :help:
Сложих газов инжекцион на BMW 318is (моето) и от там тръгна всичко.

Въпроса ми е ако някой има опит да ми каже как да си направя настройките за този модел или поне къде могат да ми ги направят както трябва.

Компа е Зенит, изпарителя е Ловато за останалото не съм много сигурен. Имам програмата на Зенита и кабела за връзка с компа.

Надявам се някой да може да помогне. Благодаря предварително! :help:

Kъде точно е проблема? Гори 10% отгоре, ти какво очакваш? Какъв е този компютър Зенит? Колата нормално ли превключва на газ и обратно? Какви са ти инжекторите? Я дай една снимка как и къде са монтирани? Програмата ти позволява ли живи данни да си гледаш ламбдата и мап-овете. На газ върви по същия начин като на бензин. Аз лично разлика не усещам. Имай предвид, че често трябва да сменяш въздушен филтър, особено при предимно градско каране.

Потребител
Аватар

Мнение от joro_p » 07 Сеп 2008, 22:28

Като разход на бензин беше 9.5 градско а на дълго съм засякъл 7.2 с включен климатроник. Засичането съм го правил като напълня резервара и скед 200 км пълня пак деля на две литрите и получавам колко на сто гори. На каз последния пъткато си направих настройките т.е. промених само оффсет-а на 2.8 вместо на 1.4 ми свали градския разхох на 12 на 100 а на извънградско беше 9 на сто. Превключването на гас става нормално но като е на гас понякога мени обороти като я изключа от скорост. Пада под 500 оборота за секунда, все едно ще загасне и после пак възтановява. Ламбда сондата ми е изключена. Друго което ми прави впечатление е това че като вдигна да кажем на 4-та предавка над 5000 оборота и пусна педала на гаста без да изключвам от скорост колата минва на бензин за около 30 секунди след което пак връща на гас. За въздушния филтър го знам това и го спазвам. За снимката ще я направя утре.
Общо взето това е проблема който се мъча да реша
Мисля да опитам още няколко пъти да я настроя и ако не успея наистина ще я оставя на майстора които я праи да се оправя снея.

Хаджидимово е югозападнала БГ на 10 км от КПП Илинден за Гърция

plradev на теста който направих на бензин вдигнах 205 км/ч а на гас повече от 180 не искаше :bcry:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Сеп 2008, 22:45

1. Как очакваш да работи нормално без ламбда?
2. За да връща на бензин, значи нямаш достатъчно налягане и си мисли, че е свършила газта. Т.е. слаб изпарител или много дълги маркучи до колекторите. Възможно да е и от настройки, но не съм достатъчно наясно с тях все още, за да предполагам.

Със сигурност си оправи Ламбдата. ГИ комп-а ТРЯБВА да има тази информация.

Потребител
Аватар

Мнение от joro_p » 08 Сеп 2008, 23:03

liloff появи се нов проблем. Днес забелязах че и на бензин ми мени оборотите както при гас.

Надявам се да не ставам нагъл но някой да има идея от какво може да се получи това. Един майстор каза че това можело да е от натрупани грешки в компютъра на колата (за бензина ) и за него не било друго.

Някой ако има друго виждане по върпоса или друга идея се надвам да го сподели. Благодаря ВИ! :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 08 Сеп 2008, 23:19

1. Гофриран маркуч
2. Дебитомер (много скъпо)
3. Свещи (скъпи)
4. Ламбда (най-вероятно заедно с гофрирания)

Тука колегите разправят да си увиеш гофрирания маркуч с тиксо, да видиш дали ще се оправи! Идейно е.

Няма да е грешки в компа според мен, дори и да имаш грешки в DME модула, няма да водят до такъв резултат, но не пречи да си минеш една бърза диагностика. Щом си с ГИ, пробвай да включиш газовата към сондата при някой, който знае какво прави, за да гледаш данните, които вади.

Ще си сменя сондата при мен до 2 седмици и ще ти кажа дали има разлика, но допускам, че тя прави големи поразии докато загрее до работна температура, понеже стойностите скачат много.

Потребител
Аватар

Мнение от joro_p » 09 Сеп 2008, 0:02

Къде се намира този Дебитомер и можеш ли да ми обясниш как изглежда.

Друго което се сещам сега е това че този проблем се яви от както си сложих тоз газов инжекцион. В смисъл че след закачването му се оказа че вътре в колата това малкото табло за климатроника и регулирането на темературата както и това къде да духа въздуха не работеха. Просто нямаха ток.
Реших да погледна при бушоните и ми направи впечатление че едно ( мисля че е реле ) щракаше като полудяло. След като загасих колата и я оставих малко (докато пия едно кафе ) всичко си беше нормално.

Преди два дни същия проблем , от там същото решение вадене на бушони и релета докато работи колата , после гасене на двигателя и малко по късно всичко нормално. Да ама не ток там дето исках имаше но вече имаше и мененето на оборотите което подчертавам не е постоянно. Ту го има ту изчезне но е адски дразнещо. Много рядко но се случва и да не пали веднага след завъртане на стартера а малко трябва да се задържи за да запали но това наистина е много рядко.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 09 Сеп 2008, 9:30

Пич, това което щрака като полудяло са ти газовите инжектори :) Те така си звучат. На затворен капак обаче не се чуват (поне при мен).

Я пробвай да си увиеш гумения гофриран маркуч в някакво широко тиксо първо да видиш дали ще има разлика. "Внимателните" БГ майстори много обичат да го ръчкат на всички посоки и го късат.

Потребител
Аватар

Мнение от joro_p » 10 Сеп 2008, 23:29

Мисля че е от маркуча тъй като одеве го загледах и на всяка свивка беше напукан жестоко. Залепал съм го с тиксо докато ми дойде моя маркуч но разликата е съвсем малка макар че то няма и как да е голяма щото и аз горе долу съм го залепал (увил). Много благодаря за помоща . След два дни ще пиша релултата какъв е с новия маркуч :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

Мнение от emiche » 11 Сеп 2008, 12:14

joro_p написа:Мисля че е от маркуча тъй като одеве го загледах и на всяка свивка беше напукан жестоко. Залепал съм го с тиксо докато ми дойде моя маркуч но разликата е съвсем малка макар че то няма и как да е голяма щото и аз горе долу съм го залепал (увил). Много благодаря за помоща . След два дни ще пиша релултата какъв е с новия маркуч :D

Пробвай да си откачиш буксата на дебитомера, докато колата работи и ако няма разлика в работата на двг при включен и изключен дебитомер, то - честито трябва ти нов дебитомер (това е дебитомера номер 1 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15 , а не е никак зле да си включиш ламбдата, ако работи или да си я смениш и колата ще се оправи почти 100%. Почисти си и стъпковото моторче при шестака е под всмукателните колектори, но при ис-а не знам къде е.... Успех..... :arrow: :winky:
Изображение
Дизелите са мъртви души.

Потребител
Аватар

Мнение от joro_p » 11 Сеп 2008, 23:12

:D Теста е направен и резултата е следния: При изключване на буксата на дебитомера колата гасне на секундата. Надявам се това да е добре :) :bowdown:

Назад към E36