Прегрят двигател-въпрос....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Прегрят двигател-въпрос....

Мнение от ned_gm28 » 27 Авг 2008, 0:01

Тая вечер успях да си прегрея двигателя до светване на лампата. :( Не знам от къде да започна....Значи до сега никога не се е опитвало да прегрява.Независимо от това колко е горещо и дали го натискам или не.Обаче бях забелязал,че оставя ли я да работи на място-веднага иска да загрява!А перката сработва при покачване на температурата.Тръгна ли обаче-веднага се нормализираше температурата за норматив!И тая вечер така-загря на място-бях я оставил да работи,но когато тръгнах вместо да охлади влезе в червеното и лампата светна!Реших да стигна до най-близката чешма,а беше тъмно и нищо не мога да видя.Пуснах парното и като видях,че не духа топло ми стана ясно че е хвърлила антифриз.И така стана,че двигателят поработи 5-10 мин на светеща лампа.Смъкнах му температурата и очудващо как,двигателя не дава признаци за избила гарнитура и изкривена глава!Направи ми впечатление,че стрелката влезе в червеното,но до някъде!Не продължи да се отклонява още по в дясно.
Някой постигал ли е същото и какви бяха последствията? :help:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 27 Авг 2008, 0:12

Много кораво ще излезе това М40...10 минути да свети червената лампа :shock:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 27 Авг 2008, 0:27

Надявам се наистина да е остискал,щото още не мога да повярвам че реагирах толкова тъпо.Ми щом не връща а продължава да загрява-значи или е хвърлил антифриза или водната помпа не бачка.Да са еба в дневалния.....Ако някой друг ми се обади и ме пита какво да прави-ще му отговоря веднага.Ама нали се случва на мене-правя глупости ша са еба в професионалния шофьор-май треа да мина към професионалните аматьори.... :uups:

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 27 Авг 2008, 0:48

миналата година и аз направих същата щуротия и ми вкара вода в маслото щото продуха гарнитурите.караи така то ще си покаже ако има проблем,няма да се плашиш

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 27 Авг 2008, 0:50

Да ти кажа и аз го имам този проблем , но е от друго (мисля) мойто и то като поработи 10-15мин почва да позагрява но не чак до червеното .. просто стрелката тръгва на дясно лека по лека .. но решението ми е друго просто ми стана чудно че доста хора го имат този проблем ... с е36-ците доста хора се оплакаха от тоа шибан проблем , просто другия път помисли 2-пъти преди да правиш нещо според мен си се разминал по тиа признаци , не не го прави отново :winky:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 08 Сеп 2008, 15:19

Ето какво дотук:Сменихме една пластмасова тръба,шлайфахме главата(щот естествено беше духнала гарнитурата),сменихме гумичките на клапаните,припаснахме клапаните и сега отново съм в бокса-щот като и кефне пак иска да прегрява(т`ва стана още на второто каране след като я подкарах).Сега са наред водната помпа и термостата-абе такива работи...... :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TEODORO6 » 08 Сеп 2008, 19:51

Надуи главата да видиш да не е пукната

Потребител
Аватар

Мнение от MuTaKa^^^ » 08 Сеп 2008, 20:01

сменяйте визкото и няма да имате проблем

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 08 Сеп 2008, 20:49

ned_gm28 написа:Ето какво дотук:Сменихме една пластмасова тръба,шлайфахме главата(щот естествено беше духнала гарнитурата),сменихме гумичките на клапаните,припаснахме клапаните и сега отново съм в бокса-щот като и кефне пак иска да прегрява(т`ва стана още на второто каране след като я подкарах).Сега са наред водната помпа и термостата-абе такива работи...... :confused:

А обезвъздушихте ли след като сменихте тръбата и доляхте охладителна течност :?:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TofiTo » 08 Сеп 2008, 21:56

значи моята М40-ка сам и святкал 2-а пати лампата за темп. поне по 10мин. и нищо и няма все още..... 2-я пат като ми светна и викам аи де отиде глава гарнитура и тн. искарах я на магестралата всичката газ 10мин опавам щеката и маслото си е бомба....просто издаржа на 2-е прегрявания :roll: като по чудо :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 08 Сеп 2008, 22:17

За обезвъздушаването-естествено.Най много ме притеснява да не се е пукнала главата,но не дава признаци.днес извадихме водната помпа-читава е.Утре ще му сменим термостата.Признаците бяха:горен мъркуч-парещ,долен от термостата-студен,съответно радиатора горе горещ-долу студен.Щом помпата работи-няма съмнение. :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 08 Сеп 2008, 22:23

Към колегата от с.Градина-сигурен ли си,че термометърът ти отчита вярно?Т`ва ми звучи невъзможно приятел! :roll: |
Последна промяна ned_gm28 на 08 Сеп 2008, 23:34, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 08 Сеп 2008, 23:10

SnaiPeRisT0 написа:Да ти кажа и аз го имам този проблем , но е от друго (мисля) мойто и то като поработи 10-15мин почва да позагрява но не чак до червеното .. просто стрелката тръгва на дясно лека по лека .. но решението ми е друго просто ми стана чудно че доста хора го имат този проблем ... с е36-ците доста хора се оплакаха от тоа шибан проблем , просто другия път помисли 2-пъти преди да правиш нещо според мен си се разминал по тиа признаци , не не го прави отново :winky:

:banghead: Тва не става само с каране,иска и подръжка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 09 Сеп 2008, 0:12

Колега,тоя проблем е доста срещан при е36,щом си сменил гарнитурата и пак ти загрява не са много нещата от които идва проблема.Лошото е, че си започнал с най-скъпото!Остава виско,термостат,водна помпа и радиатор.Ако имаш някакъв вариант да сложиш друг радиатор и видиш как ще е,направи първо това преди да сменяш другите неща.Казвам го от личен опит!Може и водната помпа да провериш дали не е превъртяла.Успех!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TofiTo » 09 Сеп 2008, 1:16

ned_gm28 написа:Към колегата от с.Градина-сигурен ли си,че термометърът ти отчита вярно?Т`ва ми звучи невъзможно приятел! :roll: |

Просто не ми се вярва да не показва вярно... :roll:

Следваща

Назад към E36