Съвет за TFT - LCD монитор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 08 Сеп 2008, 12:23

Аз съм от 6 месеца с този SAMSUNG и определено не съжалявам. С него замених друго TFT 19 инчово, някаква куча марка, и определено не бих се върнал пак на него. Единственото лоше нещо е, че светлинката на бутона за включване свети (мига) здраво с някаква синкава светлина и ако компютърът ти е в стаята, в която спиш, някоя вечер като се събудиш може да помислиш, че са дошли извънземните да си те приберат.

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 08 Сеп 2008, 12:44

прочетох първите мнения и секи гледам пише време за реакция, контрасти и т.н., НО никой не каза най-важното. Ако искаш наистина качествена картина, с която филмите да ти изглеждат по-добре, снимките да ти излизат реалните цветове, тогава си купи монитор с матрица различна от TN ;)
Tux0 Ca !
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 08 Сеп 2008, 12:49

SpUd3r написа:прочетох първите мнения и секи гледам пише време за реакция, контрасти и т.н., НО никой не каза най-важното. Ако искаш наистина качествена картина, с която филмите да ти изглеждат по-добре, снимките да ти излизат реалните цветове, тогава си купи монитор с матрица различна от TN ;)

Дай повече инфо за това, че да знам за следващия път като сменям. Това TN какво е - производител на матрици? тип матрици? как се разбира какво е матрицата? Кои са другите видове, различни от TN? Че на мен избирането ми се състои в това - отивам в Техномаркет и Технополис, гледам, гледам и на който най-много ми хареса картината, го помъквам към касата...доста ламерско, ма толкова знам :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 08 Сеп 2008, 13:37

someone написа:
SpUd3r написа:прочетох първите мнения и секи гледам пише време за реакция, контрасти и т.н., НО никой не каза най-важното. Ако искаш наистина качествена картина, с която филмите да ти изглеждат по-добре, снимките да ти излизат реалните цветове, тогава си купи монитор с матрица различна от TN ;)

Дай повече инфо за това, че да знам за следващия път като сменям. Това TN какво е - производител на матрици? тип матрици? как се разбира какво е матрицата? Кои са другите видове, различни от TN? Че на мен избирането ми се състои в това - отивам в Техномаркет и Технополис, гледам, гледам и на който най-много ми хареса картината, го помъквам към касата...доста ламерско, ма толкова знам :)

Значи матрицата е най важното в един монитор.
Най евтините,съответно и най калпавите са TN и TN+film матриците.
Те са едни от най старите слагани в LCD мониторите.
Те са в всички монитори до към 600-700 лева.Единственото им предимството е в това че са малко по бързи от хубавите матрици,съответно са малко по подходящи за игри.
Иначе като цветове,качество,дълготрайност на пикселите са по зле спрямо качествените си събратя.
Хубавите матрици са :

- PVA
- P-MVA
- S-PVA
- S-IPS

Както казах вече,тия неща ги търсиш в монитори над 700 маркуча.
Ако решиш за такъв монитор,първо си избрери от нета модела и тогава отиваш в магазина,щото повечето продавачи като ги питаш каква е матрицата на монитора те гледат странно :mhihi:

Хубавите марки с качествените матрици са NEC и Eizo!

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 08 Сеп 2008, 13:40

TN не е марка, ами вид матрица. Тя е най-често срещаната матрица, по наще магазини. Иначе видовете матрици до колкото помня бяша TN, IPS , P-MVA и имаше още 2 май. Иначе всяка друга амтрица е по-добра от TN-а, цветовете са доста по-реални и наситени. Иначе за съжаление, повечето продавач консултанти, които да ги питаш с каква матрица е някой от мониторите просто не знаят, а пвоечето дори не знаят, че има различни видове монитори. До колкото помня в Плесио като ходих да си купувам аз монитор там знаеха за различните монитори и ми пускаха даже 2 с тн и мва (май беше) и показваха разлики и т.н.
а ся щи потърса един линк, от койтос е образовах аз като си търсех монито, само да го намера.
Не прочетох за какво точно ще го ползваш монитора, но ако главно е за офис работа, то тогаваTN ти върши добра работа и няма смисъл да даваш повече пари за по-добра матрица ;)
edit - http://www.computers.bg/statia.php?mysid=516&t=25

а имаше един руски сайт, от който си избирах монитор и там пишеше и модела на амтрицата, ма не мога да го открия нещо :confused:
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 08 Сеп 2008, 20:34

Спудере, к'во да им коментираме на матриците при таван 380 лева :)))
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61

Мнение от MobbDeep » 09 Сеп 2008, 3:12

LSD си вземи по добрия вариянт :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 09 Сеп 2008, 7:22

Определено Самсунг.Филипс е доста добра фирма, но са много назад с мониторите си.В бачкането скоро ги смениха с Филипс и само в едната стая има 2 дефектни.Освен това Самсунг дават най-дълга гаранция за мъртви пиксели.

Предишна

Назад към Извън Темата