E46 - до02 и след 02 - разлики
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
E46 - до02 и след 02 - разлики
Здравейте,
отдавна искам да си взема БМВ, но вече съм решил Е46 е моделът.
Понеже нямам особено доверие на автокъщите тук (пълно е с италиански боклуци) съм решил да си го взема директно от Германия от собственик.
Държа да е бензин, 4 врати седан и климатроник - други екстри са в плюс, но не са съществени.
Това, което ме интересува е дали има някакви съществени разлики между модела преди 2002 и след нея(facelift-a). Освен във външния вид нещо по-съществено като промяна има ли.
Търся вече нас 2 часа във форума, но не попаднах на такава тема - съжалявам, ако се повтаря.
Мисълтта ми е дали различията си заслужават разликата от 2-3000 евро.
Засега съм хвърлил око на тази количка, но не знам още колко ще е активен линка:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Благодаря предварително.
П.П. Ориентирал съм се към 316/318, но може и 320i(за него акциз плаща ли се?)
отдавна искам да си взема БМВ, но вече съм решил Е46 е моделът.
Понеже нямам особено доверие на автокъщите тук (пълно е с италиански боклуци) съм решил да си го взема директно от Германия от собственик.
Държа да е бензин, 4 врати седан и климатроник - други екстри са в плюс, но не са съществени.
Това, което ме интересува е дали има някакви съществени разлики между модела преди 2002 и след нея(facelift-a). Освен във външния вид нещо по-съществено като промяна има ли.
Търся вече нас 2 часа във форума, но не попаднах на такава тема - съжалявам, ако се повтаря.
Мисълтта ми е дали различията си заслужават разликата от 2-3000 евро.
Засега съм хвърлил око на тази количка, но не знам още колко ще е активен линка:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Благодаря предварително.
П.П. Ориентирал съм се към 316/318, но може и 320i(за него акциз плаща ли се?)
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Добре си се насочил
при фейса има разни нововъведения, но генерално колата е същата
има нови двигатели и т.н. със сигурност има някой проблеми от префейса, който са изчистени
по-добре читава преди 2002 отколкото изтърбушена или с компромиси след 2002
мое мнение
ако търсиш след 2002 добър вариант според мен е 318 143кс
320i след 2002 е акцизен - 2.2 литра 170 кс
Иначе търси по-настоятелно
има всичко
тука можеш да се ориентираш за различните модели
http://www.catalog.auto.ru/
Успех!
при фейса има разни нововъведения, но генерално колата е същата
има нови двигатели и т.н. със сигурност има някой проблеми от префейса, който са изчистени
по-добре читава преди 2002 отколкото изтърбушена или с компромиси след 2002
мое мнение
ако търсиш след 2002 добър вариант според мен е 318 143кс
320i след 2002 е акцизен - 2.2 литра 170 кс
Иначе търси по-настоятелно
тука можеш да се ориентираш за различните модели
http://www.catalog.auto.ru/
Успех!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
.
Аз затова и се обръщам тук. Доста разпитвах, но освен външни разлики и различните двигатели, за друго никой не можа да ми каже. То не че двигателя е маловажно нещо, но не вярвам старите да са зле, предполагам, че новите са само по-мощни и че иначе и двата типа са с еднакво качество - все пак е БМВ
))
Няма да крия, че фейслифта повечко ми допадат на външен вид, но ако няма по-сериозни различия освен дизайн и година на производство, май наистина ще е по-добре да си взема преди 02г, но здрава. Остава само да почна да разбирам достатъчно от дефектите им, за да си я избера такава - ама за това май си има достатъчно теми. Благодаря.
Няма да крия, че фейслифта повечко ми допадат на външен вид, но ако няма по-сериозни различия освен дизайн и година на производство, май наистина ще е по-добре да си взема преди 02г, но здрава. Остава само да почна да разбирам достатъчно от дефектите им, за да си я избера такава - ама за това май си има достатъчно теми. Благодаря.
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Не само двигателите са различни, което никак не е малко, и повече вървят и по-малко горят. Само за сведение...по това което се пише моята гори по-малко от 318i преди фейса, моята е 143hp, преди фейса 118hp. Окачване, спирачки също са различни външен вид няма смисъл да го коментираме. Преди фейса получаваш ASC, след фейса DSC - разликите са малки, но доста качествени и ако не държиш на 6 цилиндъра без да плащаш акциз, то според мен е много неоправдано да си вземеш кола преди фейса, a и не виждам как ще намериш повече запазени коли преди фейса, отколкото след него 

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
След фейса на колите са им отстранени"детските болести",които съпровождат всеки нов модел.
Мое мнение,но ако имаш възможност си вземи след фейса,със сигорност имат доста подобрения на пръв и не на пръв поглед.
Мое мнение,но ако имаш възможност си вземи след фейса,със сигорност имат доста подобрения на пръв и не на пръв поглед.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
.
16-17000 са вече заделени - мисля си, че за хубава Е46 до 2002г би
трябвало да стигнат. Ако се напъна може и да отделя още няколко
хилядарки за нещо по-ново. Надявам се до 21-22000 да се оправя.
Това е само за колата и докарване, без смяна и евентуални дребни
поправчици. Просто се чудех дали си заслужава разликата и какви
точно са подобренията. За 5-6000лв разлика може да се вземе втора
количка за жената ( да речем някой опел корса 99г) и тъкмо като се
счупи старото БМВ да има с какво да се придвижвам
))
Да спомена отвново, че съм се ориентирал към 316/318 бензинчета.
трябвало да стигнат. Ако се напъна може и да отделя още няколко
хилядарки за нещо по-ново. Надявам се до 21-22000 да се оправя.
Това е само за колата и докарване, без смяна и евентуални дребни
поправчици. Просто се чудех дали си заслужава разликата и какви
точно са подобренията. За 5-6000лв разлика може да се вземе втора
количка за жената ( да речем някой опел корса 99г) и тъкмо като се
счупи старото БМВ да има с какво да се придвижвам
Да спомена отвново, че съм се ориентирал към 316/318 бензинчета.
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
Айде и аз да се изкажа по въпроса, ако 118 коня са ти достатъчни няма какво да се чудиш, за тия парички ще си вземеш страхотна количка преди файс-а , за 318 става въпрос, двигателя ако е стопанисван както трябва и ако продължиш да си го гледаш е практически вечен, знам че вечни неща няма, но по този двигател няма какво да му се развали, докато след файс-а двигателя е доста по усложнен с тоя valvetronic и има какво да му се развали, пък и така ще можеш да си купиш и кола за жена ти
, коята надявам се няма да ти се наложи да използваш. Успех с покупката 
- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Да и ще му трябват поне още 50% от това,което е нагласил за да ги стегне за да разбере че кара автомобил,а няма да се чуди този шум от какволи е?exotique написа::shock: пич за тия пари ще си вземеш 2броя 318и преди фейса
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Колега в този форум всеки си защитава неговото, така че като видиш на човек кво му пише под аватара ще разбереш какво ще ти препоръча.
Най-съществената разлика в колите преди и след фейс-лифта на Е46 е в ДВИГАТЕЛИТЕ. Така да го кажем - всички те са сменени.
316и 98-01 година - М43 дивгател - 1.9л. 8 клапана- 105к.с.
318и 98-01 година - отново М43 , 1.9л 8 клапана - 118к.с.
доста непретенциозен двигател, но не предлага нищо революционно. Има доста приемлив разход в града (11-13 литра
), извънградско трудно харчи над 7 дори при големи натоварвания.
320и 98-01 година - емблематичен редови 6-так , 24 клапана , с двоен ванус , 150 к.с. разлика от 318и е по-скоро в усещането от шофирането на много плавния агрегат. Вървежа е нищожно по-голям. Разхода също
316и - след 2001 година - 1.8л. 16 клапана 115 к.с. - нов двигател , доста непозна (и тук има малко инфо за него). Карал съм една такава и бях доста приятно изненадан. Също така пича каза 4е му дава 10 литра градски разход
318и след 2001година - 2000 куб. см, 16 клапана 143 коня - също нов двигател, доста пъргав, но не толкова плавен като 6 - така на 320и преди фейса. Също е доста икономи4ен (най-общо погледнато)
След фейс-лифта визията на Е46 няма да я коментираме - осезателно по-добра е
Също така няма да коментираме и за детските болести , защото в общи линии почти ги няма в Е46. За да се увериш може да прочетеш важните теми.
Това е от мен за сега. Успех с избора и да се похвалиш - за 17к лв. можеш да се сдобиеш с прекраен екземпляр Е46
Най-съществената разлика в колите преди и след фейс-лифта на Е46 е в ДВИГАТЕЛИТЕ. Така да го кажем - всички те са сменени.
316и 98-01 година - М43 дивгател - 1.9л. 8 клапана- 105к.с.
318и 98-01 година - отново М43 , 1.9л 8 клапана - 118к.с.
доста непретенциозен двигател, но не предлага нищо революционно. Има доста приемлив разход в града (11-13 литра
320и 98-01 година - емблематичен редови 6-так , 24 клапана , с двоен ванус , 150 к.с. разлика от 318и е по-скоро в усещането от шофирането на много плавния агрегат. Вървежа е нищожно по-голям. Разхода също
316и - след 2001 година - 1.8л. 16 клапана 115 к.с. - нов двигател , доста непозна (и тук има малко инфо за него). Карал съм една такава и бях доста приятно изненадан. Също така пича каза 4е му дава 10 литра градски разход
318и след 2001година - 2000 куб. см, 16 клапана 143 коня - също нов двигател, доста пъргав, но не толкова плавен като 6 - така на 320и преди фейса. Също е доста икономи4ен (най-общо погледнато)
След фейс-лифта визията на Е46 няма да я коментираме - осезателно по-добра е
Също така няма да коментираме и за детските болести , защото в общи линии почти ги няма в Е46. За да се увериш може да прочетеш важните теми.
Това е от мен за сега. Успех с избора и да се похвалиш - за 17к лв. можеш да се сдобиеш с прекраен екземпляр Е46
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Колега и аз съм се насочил към нова количка. И от това което съм чел в този раздел бих ти препоръчал. 318 и след феиса както и преди. В зависимост какво набараш и за колко пари. Както и 320 ска преди феиса това и 320д след феиса 150 коня са ми фаворитите. Само се чудя дизела ли да е или бензина. Но каквото доиде такова. Това са 4-те двигателя за мен. А и повече от 18 - 19 бона според мен не си заслужава.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
ivo752 написа:Да и ще му трябват поне още 50% от това,което е нагласил за да ги стегне за да разбере че кара автомобил,а няма да се чуди този шум от какволи е?exotique написа::shock: пич за тия пари ще си вземеш 2броя 318и преди фейса![]()
![]()
ми не .Един приятел си взе 318и преди фейса за около 9-10000лв и му стъпи тотал на 12,със всички регистрации,застраховки,ремонт на глава и клапнаи и др. дребни неща консумативи масла и т.н и сега кара кукла със всички екстри за модела и всичко сменео(дет се вика поне знае кво е сменяно и ко не)така че за мен тван 13к за 318 преди фейса и 15-16к след фейса
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
Ей като кажете с всички екстри за модела ......... и като я видиш има ел стъкла, огледала и климатик
Честно казано аз за сега е46 с ВСИЧКИ екстри за модела на живо още не съм виждал, то има ксенони, навигации, парктроници, сензори за налягането на гумите, кожа/алкантара, люк, ........ то ако почнеш да ги смяташ по отделно тоя твой приятел тия пари които е дал само всичките екстри за модела не могат да покрият
Честно казано аз за сега е46 с ВСИЧКИ екстри за модела на живо още не съм виждал, то има ксенони, навигации, парктроници, сензори за налягането на гумите, кожа/алкантара, люк, ........ то ако почнеш да ги смяташ по отделно тоя твой приятел тия пари които е дал само всичките екстри за модела не могат да покрият
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2