e46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

e46

Мнение от bscsystem » 04 Сеп 2008, 16:56

Купих си е46 330д 2000г. екстра е колата, Но има и някой проблеми.

Прерових във форума за проблема с ключа. Значи ромбовиден или там триъгЪлен е незнам как му викат. Чисто нов е .... и не му работят копчетата само от вратата мога да отключвам и т.н. Батерията не е, защото четох, че сама се зарежда. 5 човека ми говорят различни неща, че трябва в официален представител да ми програмират ключа с некъв софт, което са глупости според мен. Също, че сам трябван да си го обуча и т.н. Незнам на кой да вярвам и какво да правя, факт е че копчетата на тоя ключ не работят

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Снегорин

Мнение от vlado666 » 04 Сеп 2008, 17:00

Чети DYI темата преди да отвориш нова ;) Там има как да си програмираш ключа и след това не би трябвало да има проблеми :)

Wolfen написа:Понеже се сблъсках с този проблем и не намерих информация във форума... ето, както открих по въпроса: ЦЪК

Надявам се, че ще е полезно за някой. За тези, които не са в час с английския език, ето превод на написаното в линка:

1. Вземате и двата ключа, работещия и неработещия.
2. Влизате в автомобила и затваряте вратите.
3. За кратко (макс 5 секунди) вкарвате единия ключ и завъртате запалването до позиция 2 (без да е нужно палите колата)
4. Изваждате ключа, натискате и задържате "Unlock" бутона и същевременно натискате три пъти бутона "Lock" в рамките на 10 сек.
5. Пускате бутона "Unlock". Лампичката на ключа започва да мига за около 10 сек.
6. Централното заключване се активира и деактивира заключването на всички врати за да покаже, че процеса на инициализация е бил успешен.
7. Сега бързо вземате другия ключ. Натискате и задържате "Unlock" бутона и същевременно натискате 3 пъти бутона "Lock" в рамките на 10сек.
8. Пускате бутона "Unlock".
9. Централното заключване активира и деактивира заключването на всички врати, за да покаже, че инициализацията е успешна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bscsystem » 04 Сеп 2008, 17:46

Да видях, ще пробвам след малко. Предполагам бутона Unlock e този със стрелката, а Lock e самата емблемка

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bscsystem » 04 Сеп 2008, 17:55

Нестава колега, да не би проблема да е в това, че нямам "master key" дадоха ми само един ключ като я купих+

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Снегорин

Мнение от vlado666 » 04 Сеп 2008, 18:21

Незнам. Тук има още малко ...

LSFC написа:
Wolfen написа:Понеже се сблъсках с този проблем и не намерих информация във форума... ето, както открих по въпроса: ЦЪК

Надявам се, че ще е полезно за някой. За тези, които не са в час с английския език, ето превод на написаното в линка:

1. Вземате и двата ключа, работещия и неработещия.
2. Влизате в автомобила и затваряте вратите.
3. За кратко (макс 5 секунди) вкарвате единия ключ и завъртате запалването до позиция 2 (без да е нужно палите колата)
4. Изваждате ключа, натискате и задържате "Unlock" бутона и същевременно натискате три пъти бутона "Lock" в рамките на 10 сек.
5. Пускате бутона "Unlock". Лампичката на ключа започва да мига за около 10 сек.
6. Централното заключване се активира и деактивира заключването на всички врати за да покаже, че процеса на инициализация е бил успешен.
7. Сега бързо вземате другия ключ. Натискате и задържате "Unlock" бутона и същевременно натискате 3 пъти бутона "Lock" в рамките на 10сек.
8. Пускате бутона "Unlock".
9. Централното заключване активира и деактивира заключването на всички врати, за да покаже, че инициализацията е успешна.

Малка поправка от мен .
Пробвах гореспоменатия метод и резултата е , че и работещия ключ спря да от ключва и заключва.
РЕШЕНИЕТО :

3. За кратко (макс 5 секунди) вкарвате единия ключ и завъртате запалването до позиция 2 (без да е нужно палите колата) НАТИСКАТЕ И ЗАДЪРЖАТЕ "Unlock" бутона И ТОГАВА ВАДИТЕ КЛЮЧА БЕЗ ДА ПУСКАТЕ "Unlock" бутона
4. натискате три пъти бутона "Lock" в рамките на 10 сек
СЛЕДВА ЗАКЛЮЧ - ОТКЛЮЧ.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 04 Сеп 2008, 18:39

Само стария клуч се програмира на който му се сменя батерията новия не става вземи си един ключ от старите от някой автосалон може да ти продадат отрежи го и си направи дистанционно :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bscsystem » 06 Сеп 2008, 13:01

ААаа Незнам, днес сутринта пак пробвах и стана, ключа си бачка на пушка сега. Просто не съм правил явно каквото трябва, както трябва.

Благодаря много, явно се повтарят много темите за което искрено съжалявам! Търкайте и тази.

Та така да ми е честита 330ката с работещия ключ :))

Назад към E46