ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА – ДЪВКА ЗА ГЛУПАЦИ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от stoni » 03 Сеп 2008, 14:34

хора 80% е вината на вода4а, много рядко сьм видял някой с Астра да изпреварва 20 коли но всеки с БМВ го прави,особено сьс Софийските номера и най ве4е с Е36,320,318 и вода4и 18-25 години,желязната логика на БМВ вода4а е тази( трябва да се изпревари карам бмв) без да се мисли, каде кога и пре4ина поради която е нужно , забелязал сьм хора с Е60,Е92,М6,Х5,Х3 с мотори по над 250 коня не правят такива простоий, та 4е вината е в нас не в правителство и депутати, вие представяте ли си по тези разбити магистрали се кара с по 180км с ограни4ени 90км по мостове, ами ако са три лентови магистрали като на запад всеки божи ден 6а има по 20 коли размазани по мантинелите, маиката му е разумно каране и Войната по пьтя е реалност,благодарение на нас

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 03 Сеп 2008, 15:06

VesoPesa написа:[quote="Anthony_Jкато отвориш картата на България и погледнеш най ключовите градове, а именно София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Видин, Благоевград, Кърджали, Силистра и други към колко от тях има завършена директна магистрала
към нито един :!: Сега ще направя една проста схема как трябва да иглежда картата на България за да имаме някаква що-годе нормална инфраструктора.

силистра е един наистина ключов град, както и кърджали :mhihi:
и много е важно да има директна магистрала от благоевград до смолян :mhihi:

малко си се престарал, пък и така показаната от теб мрежа може доста да се оптимизира :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 03 Сеп 2008, 15:18

stoni написа:хора 80% е вината на вода4а, много рядко сьм видял някой с Астра да изпреварва 20 коли но всеки с БМВ го прави,особено сьс Софийските номера и най ве4е с Е36,320,318 и вода4и 18-25 години,желязната логика на БМВ вода4а е тази( трябва да се изпревари карам бмв) без да се мисли, каде кога и пре4ина поради която е нужно , забелязал сьм хора с Е60,Е92,М6,Х5,Х3 с мотори по над 250 коня не правят такива простоий, та 4е вината е в нас не в правителство и депутати, вие представяте ли си по тези разбити магистрали се кара с по 180км с ограни4ени 90км по мостове, ами ако са три лентови магистрали като на запад всеки божи ден 6а има по 20 коли размазани по мантинелите, маиката му е разумно каране и Войната по пьтя е реалност,благодарение на нас

Преувеличаваш малко. Културни шофьори съм виждал със всякакви коли, също както съм виждал и гамени със всякакви. Да не кажа голяма дума, ама май не ми се е случвало някой с Е36-ка да ме е карал да го псувам, докато такива с Х5-ци е имало. И, btw, айде стига вече със заучените фрази, моля? "Разбити магистрали, войната по пътищата", бла-бла... Ти кога за последно си карал по "Тракия" към Стара Загора, примерно?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stoni » 03 Сеп 2008, 16:38

колега по тракия не сьм карал една година , ама навьртях 4000км за месец и кво ли не видях, не камери ами и хеликоптери трябва да има да снимат и рецептите(глобите) с препорь4ено писмо дирекно на адрез и не по 50лв а по 500лв глоби тогава да се нау4ат някой хора как се кара, обикалям по цяла Европа и като в Бг. и в Румьния не карат рисковано, сега дупките са отделн вьпрос , но вината пак си е наша кой избра управниците ????Европа даваше пари за пьтищата нали окрадоха ги и пьтищата си останаха , но проблема е безумното каране не пьтя

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 03 Сеп 2008, 16:51

stoni написа:вината пак си е наша кой избра управниците ????Европа даваше пари за пьтищата нали окрадоха ги и пьтищата си останаха

Ей това е проблемът, не безумното каране. Що по Европа не карат безумно, щото са много осъзнати ли? Друг път! Щото си прилагат законите, затова! А тук няма кой да ги прилага, затова е пълна анархия. Ама с тия управници - толкова. :roll:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stoni » 03 Сеп 2008, 17:04

Feanor написа:
stoni написа:вината пак си е наша кой избра управниците ????Европа даваше пари за пьтищата нали окрадоха ги и пьтищата си останаха

Ей това е проблемът, не безумното каране. Що по Европа не карат безумно, щото са много осъзнати ли? Друг път! Щото си прилагат законите, затова! А тук няма кой да ги прилага, затова е пълна анархия. Ама с тия управници - толкова. :roll:
карат и там но не са пове4е 5% , а при нас са 80%, като те сложат за 6 месеца на топло за 50км превишена скорост , 1500евро глоба за без застраховка,300евро за колан или телефон и ти вземат 6т. от 12 вьзможни ,а и подкуп не минава , тогава малко ще си помислиш да караш по магистралата за Варна с 180км и правиш рисковани изпреварвания, докато не станат сериозни глоби никой няма да спре да прави каквото си знае или последния слу4аи хвьрля бирена бутилка от колата останах замислен от простотията и умственото развитие на у4асниците в движението

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 03 Сеп 2008, 17:12

Прочети пак какво писах.
И 50к да е глобата, файдата е точно нулева като можеш да минеш с 20 лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 04 Сеп 2008, 14:52

Камерите не вършат работа, всеки си кара както си иска...
Катаджиите са пълни позьори, само се подпират по моторите и колите и размахват палки. Дебнат някой дали кара без колан или говори по телефона... А тези с явно нарушаване на по 2-3 знака, и минаване на червено, създавайки реална опасност за ПТП не ги спират изобщо..
за какво говорим. Всеки ден като се прибирам ги гледам на уж забранената отсечка на Патриарха посока Стадиона, да не говорим за трамвайната линия пред Строителния техникум, където е станало като Цариградско шосе. И кво, пулят се умно и цъкат копчетата на светофара - голяма работа вършат, новобранци нещастни... :evil:
Чак ме е яд , че не съм катаджия, ама сигурно и аз ще съм такъв, то цялата система им е такава.
stay tuned
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 04 Сеп 2008, 15:35

stoni написа:хора 80% е вината на вода4а, много рядко сьм видял някой с Астра да изпреварва 20 коли но всеки с БМВ го прави,особено сьс Софийските номера и най ве4е с Е36,320,318 и вода4и 18-25 години,желязната логика на БМВ вода4а е тази( трябва да се изпревари карам бмв) без да се мисли, каде кога и пре4ина поради която е нужно , забелязал сьм хора с Е60,Е92,М6,Х5,Х3 с мотори по над 250 коня не правят такива простоий, та 4е вината е в нас не в правителство и депутати, вие представяте ли си по тези разбити магистрали се кара с по 180км с ограни4ени 90км по мостове, ами ако са три лентови магистрали като на запад всеки божи ден 6а има по 20 коли размазани по мантинелите, маиката му е разумно каране и Войната по пьтя е реалност,благодарение на нас

Колега да ти кажа досега не съм виждал някой с М6 да кара с по- малко от 180 по магистралата......и честно да ти кажа проблема не е в магистралите - /Тракия е перфектна магистрала/, а в тези които карат с 90 км и предприемат изпреварване без изобщо да си гледат в огледалата.
Визирам: 1во ш*баните гастербайтери, 2ро разни "икономисти" които са решили да спестят 20 лв. за бензин с бавното каране и 3то хора без никакъв стаж на дълъг път - в това число и такива с купени ш. книжки. Аз лично на тракия не падам под 130, защото правя задръстване макар да съм в дясната лента, а и честно казано се страхувам някой да не ме измлати отзад
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 05 Сеп 2008, 1:25

Казвате дупките, липсата на маркировка и идотските знаци са виновни. Предполагам, че затова оня дето онзи ден ме изпревари с Astra Комби 93г със 150 по двулентовия път извършвайки едни такива амплитудни движения поради липса на амортисьори и малкото му дете радостно махаше през прозореца. Сигурно и на него пътищата са му виновни (само един от хилядите примери). Ето затова са законите, защото ми омръзна от малоумници дето си мислят че в БМВ-то (Аудито, Голфа, Ходата и т.н.) като нищо не се усеща с 160 и освен това са най-виртуозните шофьори, могат да си правят каквото си искат по пътищата. Именно от затягане на дисциплината трябва да се почне, и то просто трябва да се пресече корупцията, закони си има. Дупките после може и тях да оправят, но повярвайте ТЕ НЕ СА ПРОБЛЕМА. В крайна сметка вървиме по пътя на Гърция. И там преди 4-5 години всеки караше както си иска, и те се трепеха като мухи по пътя и затова измислиха баснословни глоби. И да, камери трябва да има навсякъде, те са най-добрият начин малко да се оправи положението и във всяка полицейска кола също, за да няма "ами сега какво ще правим". В крайна сметка искам да стигна жив до там докъдето съм тръгнал, а не някакъв идиот да ме размаже челно, щото той се мисли, че е над физиката. За съжаление форума само потвърждава мисленето на огромна част от хората, дето все държавата им е виновна и затова си карат (и живеят) както им е кеф, и си мислят че всички правила (на пътя) са само за глупаци.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 05 Сеп 2008, 8:35

hemicharger написа:

Колега да ти кажа досега не съм виждал някой с М6 да кара с по- малко от 180 по магистралата......и честно да ти кажа проблема не е в магистралите - /Тракия е перфектна магистрала/, а в тези които карат с 90 км и предприемат изпреварване без изобщо да си гледат в огледалата.
Визирам: 1во ш*баните гастербайтери, 2ро разни "икономисти" които са решили да спестят 20 лв. за бензин с бавното каране и 3то хора без никакъв стаж на дълъг път - в това число и такива с купени ш. книжки. Аз лично на тракия не падам под 130, защото правя задръстване макар да съм в дясната лента, а и честно казано се страхувам някой да не ме измлати отзад

Мда особено около Пловдив е направо най-идеалната :)

Като цяло проблема е доста комплексен и всичко казано си е вярно..

И това си е вярно, че X5,X6, изобщо кола с голям мотор да кара с под 180 много рядко да засечеш на Тракия. Рацерите с Е36,голф,хастра обикновеннно само се засилват за 5-10км с 200км/ч колкото да покажат, че могат и се кротват, че скъпо.. :mhihi:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 05 Сеп 2008, 9:06

hemicharger написа:Тракия е перфектна магистрала

Тук не съм много съгласен...има разни участъци около мостове,на които със над 160-170 като си с колан и ти идва да повърнеш... :lol:
b2 написа:Рацерите с Е36,голф,хастра обикновеннно само се засилват за 5-10км с 200км/ч колкото да покажат, че могат и се кротват, че скъпо.. :mhihi:

Ни съм мноу съгласен тука,ама айде... :lol:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Сеп 2008, 16:34

Първо-война по пътищата има и второ-който смята, че не може да кара -да не го прави.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 05 Сеп 2008, 17:51

Любо Мегов написа:
VesoPesa написа:[quote="Anthony_...

...

е ясна е идеята, пък и не съм специалист :uups:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 06 Сеп 2008, 20:33

незнам за война на пътя ама оня ден минах през севлиево и паднах.Там си е направо гражданска война на пътя секи за себе си
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата