премигват ми светлините
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
премигват ми светлините
колата е купе е36 ,от вчера имам проблем с светлините на фаровете и вътре в купето премигват леко ...а някои ако е имал тъкъв проблем да сподели 

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Аз имах същия проблем, в зависимост от оборотите се променяше и честотата на примигване (светлините, таблото...). Смених релето на алтернатора (онова с четките) и всичко се оправи. Струваше около 20лв. Мога да ти кажа от къде го взех ако те интересува. Успех!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- BFM
- младши ентусиаст
-
fedoracore написа:дали може да е от това което казваш.от къде го купи това реле..и сам ли си го смени
Магазина е на Антим I, между Сливница и Кирил и Методий http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=4893a ... 2_48.y=119
Релето изглежда ето така (номер 4 от схемата): http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=12&fg=22
Можеш да го смениш сам, като свалиш алтернатора, но те съветвам да видиш точно какво е твоето реле преди да отидеш да си купуваш ново! Успех![/url]
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Не става без сваляне,колега!релето е под задния пластмасов капак на алтернатора
.Съветвам те ,така и така ще се сваля алтернатора-закарай го някъде където ги рециклират и направо му смени и лагерите и колектора!преди 1 месец я правих процедурата -50лв е удоволствието
,но поне си сигурен ,че всичко е ок за дълго време

plradev написа:....Съветвам те ,така и така ще се сваля алтернатора-закарай го някъде където ги рециклират и направо му смени и лагерите и колектора....
Колегата е прав

Сега е момента да провериш лагери и колектор (много често колектора е износен неравномерно и съсипва новите четки за отрицателно време) , за да не повтаряш отново упажнението със демонтаж и монтаж на алтернатор ...
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
А бре колеги, кви са тия 20 левчета, отивате и си купувате от М комплект 33 или каквото е там едни четки за Ладово-Жигулово алтернаторче, разглабяте с поялника и после монтирате на вашето реле с чалъм и мерак. Това струва само около 2 лв, е преди беше 80 стотинки. Това става само за Бош модел алтернатор, не е за всички - поне предполагам, не съм ремонтирал друг модел. Лагерите са максимум 8 лева.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- BFM
- младши ентусиаст
-
При мен беше лесно, ама аз съм с М40Б18, не си спомням как беше при 20-ките, ама едва ли алтернатора е заврян под двигателя...
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
BFM написа:При мен беше лесно, ама аз съм с М40Б18, не си спомням как беше при 20-ките, ама едва ли алтернатора е заврян под двигателя...
При шестака ,също е на сравнително удобно място и мисля ,че като за първо сваляне не отнема повече от 30мин.Така че хващай гедорето и сиго демонтирай без да се притесняваш

11 мнения
• Страница 1 от 1