330D акциз и въпросчета
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
V-max... ако ще е шано... то тогава някой чуканяк много по-евтино ще ми излезе направо от тук да си го купя
Днес ще го хвана този мушморок за ушите да ми обясни за какво точно иска тези 1500 лв и да ми каже врътката... за да мога аз след това да си проверя и евентуално дооправя нещата.
Относно другия му въпрос... от германия по-добре ли е да се купи кола от частно лице или от автокъща ... няма ли да помогне някой ?
никой ли не е вкарвал коли от германия ?

Днес ще го хвана този мушморок за ушите да ми обясни за какво точно иска тези 1500 лв и да ми каже врътката... за да мога аз след това да си проверя и евентуално дооправя нещата.
Относно другия му въпрос... от германия по-добре ли е да се купи кола от частно лице или от автокъща ... няма ли да помогне някой ?
никой ли не е вкарвал коли от германия ?
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
те нещата са ясни - от частно лице не получаваш фактура и трябва да имаш ДДСто в предвид , а пък от автокъщата си взимаш фактура с ДДС и това ти е крайната цена
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
V-max написа:те нещата са ясни - от частно лице не получаваш фактура и трябва да имаш ДДСто в предвид , а пък от автокъщата си взимаш фактура с ДДС и това ти е крайната цена
не те разбрах...
за да я вкарам колата в БГ трябва върху тези 8.400 евро да платя ддс .. след това акциз ?
а ако я купя от автокъща... няма да плащам ддс-то върху тези 8.400 ?
нещо не ми се връзва макар че нищо не разбирам...
а и въпроса е насочен по-скоро към състоянието на колата... дали е по-добре да се купи от кореняк германец макар че и там си имат бели цигани

Beat the Devil
- V-max
-
-
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
лъжат навсякъде , гледай автокъщата да е голяма и да е регната в мобилето поне 2005та година или по-назад
Сега е много модерно да продават коли на лизинг с фалшив бриф - купуваш я евтино , идваш , плащаш , регистрираш и там като не се плаща вноската няколко месеца я намират тук в БГ и ти я .... взимат
Сега е много модерно да продават коли на лизинг с фалшив бриф - купуваш я евтино , идваш , плащаш , регистрираш и там като не се плаща вноската няколко месеца я намират тук в БГ и ти я .... взимат

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
V-max написа:лъжат навсякъде , гледай автокъщата да е голяма и да е регната в мобилето поне 2005та година или по-назад
Човек... ти почти ме отказа от тази моя мечта !
Другото което ми направи впечатление в разговора с този мушморок... колкото и да ме обеждаваше че е негова колата, ми заговори че е с новия двигател което би трябвало да е 204 коня, а колата по документи и т.н. се води 184. С една дума или не знае кой е новия двигател или аз бъркам че няма нов и стар двигател 184 коня !
Направо незнам какво да правя !
Някакви предложения ... отивам в Джърманито, намирам го този мушморок и след това

Предполагам има мноо хора който са вкарвали коли от там... та ако може да споделят малко опит !
Beat the Devil
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Скъпа кола е по-сигурно от немскаавтокъща да си вземеш, ще платиш малко повече ама ти е сигурна работата. Аз като съм си вкарвал кола, направо искам от автокъщата да ми направят номера и застраховка.
Акциза на 204 коня е 5500 лева, така че ако дадеш 1500 ще си 4к напред. Обаче, ако някой по веригата с врътката изгори, ще плащаш много на митничарите. Ти си прецени дали си заслужава риска.
Има и едно друго нещо - акциза доколкото знам ти го връщат, ако продадеш колата в чужбина и представиш доказателство за това.
Акциза на 204 коня е 5500 лева, така че ако дадеш 1500 ще си 4к напред. Обаче, ако някой по веригата с врътката изгори, ще плащаш много на митничарите. Ти си прецени дали си заслужава риска.
Има и едно друго нещо - акциза доколкото знам ти го връщат, ако продадеш колата в чужбина и представиш доказателство за това.
V-max написа:те нещата са ясни - от частно лице не получаваш фактура и трябва да имаш ДДСто в предвид , а пък от автокъщата си взимаш фактура с ДДС и това ти е крайната цена
Какви фактури, какви ДДС'та ?
Аз купих колата от частно лице, защото преди това обиколих доста автокъщи и лицензирани автокъщи само за БМВ и чесно казано предпочетох частните лица

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
говорих с човека и ми каза че няма от какво да се притеснявам - давам тези 1500 лв и колата първо се регистрира тук в БГ на някаква фирма предполагам фантом... и самата фирма след това ми я продава на мен.
Всичко хубаво... ама аз като се замисля ако тръгнат да разследват фирмата нещо след това... има ли начин след като имам договор за покупко-продажба, колата си е с нови номера и т.н. да ми я вземат ?
Всичко хубаво... ама аз като се замисля ако тръгнат да разследват фирмата нещо след това... има ли начин след като имам договор за покупко-продажба, колата си е с нови номера и т.н. да ми я вземат ?
Beat the Devil
- V-max
-
-
mili4uk написа:говорих с човека и ми каза че няма от какво да се притеснявам - давам тези 1500 лв и колата първо се регистрира тук в БГ на някаква фирма предполагам фантом... и самата фирма след това ми я продава на мен.
да, точно така е - аз съм ти го написал по нагоре . Проблема е , че като изгори фирмата фантом ти прибират колата ...

ПС - акциза на 204кс е точно 5250лв ! Той влиза в крайната цена и накрая се начислява ДДС ! Това е нормалната схема на внос , адаш ко си правил не знам , сигурно ти е било включено в цената още в Германия
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
V-max написа:mili4uk написа:говорих с човека и ми каза че няма от какво да се притеснявам - давам тези 1500 лв и колата първо се регистрира тук в БГ на някаква фирма предполагам фантом... и самата фирма след това ми я продава на мен.
да, точно така е - аз съм ти го написал по нагоре . Проблема е , че като изгори фирмата фантом ти прибират колата ...
ПС - акциза на 204кс е точно 5250лв ! Той влиза в крайната цена и накрая се начислява ДДС ! Това е нормалната схема на внос , адаш ко си правил не знам , сигурно ти е било включено в цената още в Германия
Няма закон по който да ми приберат колата... или поне аз не се сетих за такъв. След като колата вече е продадена, пререгистрирана в кат, записана в общината на името на нови собственик (в случая аз), на какво основание ще я приберат ?
Beat the Devil
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Например като веществено доказателство, ако тръгнат да разследват тази фирма, дето е направила врътката с акциза?
- V-max
-
-
дори за разследване да я приберат отиват няколко месеца следствие и тн дреболии . Безмислено е да защитаваме със закони някаква измама , не мислиш ли така миличък
Утре ще ходя да регистрирам , чакам да мине инфото от митницата в КАТ - отнема около 7-8дни и тогава се регистрира . Добре , че си взех 1 месец транзитни немски номера , полезно беше

Утре ще ходя да регистрирам , чакам да мине инфото от митницата в КАТ - отнема около 7-8дни и тогава се регистрира . Добре , че си взех 1 месец транзитни немски номера , полезно беше
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Добре, де! Колегата реално е потърпевш от тази измама, а не част от нея, за да носи отговорност! Вносителят идва и ти казва "Продавам ти 330ка за 9000 евра (примерно). Регистрирана, с платен акциз и мита". Представя ти документи, всичко изглежда легално. Ти няма как да знаеш какво става. Плащаш я и готово.
Не съм запознат, но реално каква колата не е със сменяни талони, брофове и т.н. Изрядна е. 330 си е, а не 320. На каква база ще я задържат, какво ще има да и изследват. Да ти наложат запор, докато се изяснят нещата е едно, ама да ти я вземат безвъзвратно - друго. Основният принцип на конституцията е, че законът действа за благото на човека. А тук имаш разграничаване - засегнати са интересите на държавата (акциза), но не може на това основание да ти пренебрегват твоите интереси - демек да те олекотят безвъзвратно с 9000 евро. Разсъждавам като юрист, макар и да не специализирам административно право.
Нека, ако има някой, който наистина е запознат, а не е чувал или мисли, че е така, да каже как стоят нещата, защото аз си признавам, че не съм навътре.
Виждам, че колегата В-мах е навътре в матриала, та ако може нека да поразпита и провери, тъй като и мен лично ме касае този въпрос, а аз ще поразпитам утре колегите в кантората ми, ако някой може да даде някакво по-законово мнение по въпроса! В крайна сметка акциз заслужава Държавата като институция...която в наше село липсва! Аз лично и винетки вече не купувам...пазя парите за шарнири, носачи и всякакви подобни приятни железца
Не съм запознат, но реално каква колата не е със сменяни талони, брофове и т.н. Изрядна е. 330 си е, а не 320. На каква база ще я задържат, какво ще има да и изследват. Да ти наложат запор, докато се изяснят нещата е едно, ама да ти я вземат безвъзвратно - друго. Основният принцип на конституцията е, че законът действа за благото на човека. А тук имаш разграничаване - засегнати са интересите на държавата (акциза), но не може на това основание да ти пренебрегват твоите интереси - демек да те олекотят безвъзвратно с 9000 евро. Разсъждавам като юрист, макар и да не специализирам административно право.
Нека, ако има някой, който наистина е запознат, а не е чувал или мисли, че е така, да каже как стоят нещата, защото аз си признавам, че не съм навътре.
Виждам, че колегата В-мах е навътре в матриала, та ако може нека да поразпита и провери, тъй като и мен лично ме касае този въпрос, а аз ще поразпитам утре колегите в кантората ми, ако някой може да даде някакво по-законово мнение по въпроса! В крайна сметка акциз заслужава Държавата като институция...която в наше село липсва! Аз лично и винетки вече не купувам...пазя парите за шарнири, носачи и всякакви подобни приятни железца

--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- V-max
-
-
аз каквото знам съм го написал , а и това е законния път за нещата. А пък относно това дали купувача знае за измамата - много е просто - като няма бележка за платен акциз просто не купувай колата !
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
V-max написа:аз каквото знам съм го написал , а и това е законния път за нещата. А пък относно това дали купувача знае за измамата - много е просто - като няма бележка за платен акциз просто не купувай колата !
Виж това е друго нещо. Аз не бях разбрал, че няма да му дадат бележка за акциза.
Абе и въпреки това едно нещо все ме вълнува мен. Всичките тия АМГ-та, С-лайни и М-ки не може да са с платен акциз, мама му стара. Познавам 2-ма, които не са плащали акциза и нямат никакви проблеми. Лошото е, че не са ми някакви големи приятели и ми се правят на много велики като ги питам как става тоя номер.
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4