катализатор...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- *BMWocb
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Каквото набара
- Мечтае да кара: БМВтурбо
- Детайли за колата: Да, неми вярваш но е така BMW–то е наи бързата кола !!!
катализатор...
та зна4и вапросат ми е приятелят ми има 1.8ис и се 4уди дали да махни катализатора или да го остави , интересуваго дали ще се поодпуши и да варви малко пове4е или само звук ще вади по хубав
??? 

- siso8888
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M Sport
- Мечтае да кара: M Power
Ще има разлика
аз имам 20-ка и без да се замисля хванах шлайфа. То тва като го погледнеш само ти става ясно колко спъва. То някви конуси то някви чудеса (имам предвид за първото гърне - аз махнах и него)

The Brand With the Three Stripes
- *BMWocb
- кандидат ентусиаст
-
да де то след катализатора има някво др. гарне средно тои там си ре6ил да го маха и права траба ама ще го обмислим кое какsiso8888 написа:Ще има разликааз имам 20-ка и без да се замисля хванах шлайфа. То тва като го погледнеш само ти става ясно колко спъва. То някви конуси то някви чудеса (имам предвид за първото гърне - аз махнах и него)

- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Колега има доста изписано по темата и добро и лошо
Аз лично го махах наскоро и малко ме е яд Първо газовете от ауспуха миришат гадно, преди това миризмата си беше готина Второ зависи какво разбираш под готин звук на гърнето на мен не ми харесва един такъв дръняащ, кух като на някоя лада
Трето зависи каде се намира сондата на мен е преди катализатора и нямам проблем говоря за мотор м40 при теб не зная как е Вярно свали малко разхода и вървежа оправи малко около 5-10% Според мен ако си е в ред не го пипайте Имало е и колеги на който катализатора им е създавал доста главоболия
Аз лично го махах наскоро и малко ме е яд Първо газовете от ауспуха миришат гадно, преди това миризмата си беше готина Второ зависи какво разбираш под готин звук на гърнето на мен не ми харесва един такъв дръняащ, кух като на някоя лада

Не всичко което лети се яде
- *BMWocb
- кандидат ентусиаст
-
ами манахмего тоя катализатор сондата беше преди катализатора и от кам звук малко зе да реве пове4ко и в ниските ,малко хварляше 4ерни пушаци ама кат му нацепих 2-3 прикасва4а
и ве4е нямаше грам пушек МАХАИТЕ СИ ГО !!!
is-150 лв. го дадохме

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: катализатор...
*BMWocb написа:та зна4и вапросат ми е приятелят ми има 1.8ис и се 4уди дали да махни катализатора или да го остави , интересуваго дали ще се поодпуши и да варви малко пове4е или само звук ще вади по хубав???
Няма да върви повече, нито хубав звук ще изкара, дори напротив звука става металически.
*BMWocb написа:ами манахмего тоя катализатор сондата беше преди катализатора и от кам звук малко зе да реве пове4ко и в ниските ,малко хварляше 4ерни пушаци ама кат му нацепих 2-3 прикасва4а![]()
![]()
is-150 лв. го дадохме
Я дай телефон на тоя дето ги изкупува на тея пари !
Иначе за ламбда сондата не трябва да се шашкате. Просто при някои модели има втора сонда след катализатора , но тя не служи за нищо - сместа не зависи от нея! Нейната работа е да следи дали след катализатора газовете са в дадени норми и по този начин може да сингализира кога кат-а е за сменя.Тя е реално с никакъв фийдбек.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Бе и аз съм на мнение, че катализаторите не са за махане. Сега, ако ти е вдигнала разхода от 12 на 24 литра - да, ама иначе си е чиста селяния. Хем мирише отвратно, хем дрънчи като Голф с кюнец отзад. Пък като толкова ти се маха - намира се от морга оригинални тръби на БМВ без катализатори, само заглушаващи гърнета....ма то като се замисля за Е36ците не знам дали има такъв вариант. Аз на Е46цата ще сменям катализатори с чисто нови, двоумях се между това и другия вариант - оригинална изпускателна система от двигателя до отзад, но само със заглушаващи гърнета.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
И аз днес си махнах катализатора с предното гърне и сложих някакъв италиански резонатор. Колата върви по-добре и гадното дрънчене от к-ра изчезна (затова го махнах).
За съжаление обаче звука на колата наистина стана ПО-ГАДЕН ! Стана много дрезгав като на Лада и много ме дразни. Ако сложа друг резонатор мога ли да и върна пак стария глас или без катализатор няма начин ?
За съжаление обаче звука на колата наистина стана ПО-ГАДЕН ! Стана много дрезгав като на Лада и много ме дразни. Ако сложа друг резонатор мога ли да и върна пак стария глас или без катализатор няма начин ?
- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
insane_v написа:И аз днес си махнах катализатора с предното гърне и сложих някакъв италиански резонатор. Колата върви по-добре и гадното дрънчене от к-ра изчезна (затова го махнах).
За съжаление обаче звука на колата наистина стана ПО-ГАДЕН ! Стана много дрезгав като на Лада и многока ме дразни. Ако сложа друг резонатор мога ли да и върна пак стария глас или без катализатор няма начин ?
Колега какъвто и резонатор да сложиш автомобила ще бъде шумен. Защото катализатора освен еко функция играе ролята и на заглушител. Ако погледнете един катализатор в разрез, ще забележите че има разширителни камери, работни камери и то по няколко на брой а не представлява празен обем с една тръба на дупки ( по този начин това кънтене и звънтене показва че инсталацията изпада в резонанс). Точно поради тази причина автомобила ви е по-шумен.
- *BMWocb
- кандидат ентусиаст
-
ами днеска щего взема и щти дам номера на лс. верно е звука бии на ламарина якоbbekov написа:*BMWocb написа:ами манахмего тоя катализатор сондата беше преди катализатора и от кам звук малко зе да реве пове4ко и в ниските ,малко хварляше 4ерни пушаци ама кат му нацепих 2-3 прикасва4а![]()
![]()
is-150 лв. го дадохме
Я дай телефон на тоя дето ги изкупува на тея пари !
Иначе за ламбда сондата не трябва да се шашкате. Просто при някои модели има втора сонда след катализатора , но тя не служи за нищо - сместа не зависи от нея! Нейната работа е да следи дали след катализатора газовете са в дадени норми и по този начин може да сингализира кога кат-а е за сменя.Тя е реално с никакъв фийдбек.

не знам момчета.. според мен там не трявба да се пипа. може ако някои знае как и разбира да почисти, но за махане съм чел доста че може да обърка нещата.. относно звук
знаете че мощния мотор и 6 катализатора да му сложиш в големите оборотои се чува различно. имах един сааб преди време. беше доста нова кола тогава, махнаха му катализатора и започна да дрънчи като варбург. аз тоя звук не го обичам металния и това е. сега Е36 цата си я карам с катализатора и не мисля да пипам там

- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
Колеги като всеки един вид филтър и катализатора има определен живот(пробег) след което трябва да се замени.
Един съвет: когато му дойде времето изтърбушете го, продайте го, вземето му парите, но запазете оригиналният корпус. Защото срещу 130-140 лв. същият се рециклира(преработва), гарнтирано се решават всякакъв вид бъдещи проблеми ( шумност, грешки по сондите, разход на гориво, вибрации, звънтене, запушване, раздрънкване и т.н.) за години напред.
Един съвет: когато му дойде времето изтърбушете го, продайте го, вземето му парите, но запазете оригиналният корпус. Защото срещу 130-140 лв. същият се рециклира(преработва), гарнтирано се решават всякакъв вид бъдещи проблеми ( шумност, грешки по сондите, разход на гориво, вибрации, звънтене, запушване, раздрънкване и т.н.) за години напред.
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3