ГАЗ Тигр 2

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 01 Сеп 2008, 14:00

vili написа:
ja написа:
ivantchoG написа:
ja написа:Те и с военната техника са така:)
то при тях сичко дето става е военна техника,коли никога не са могли да правят всичко дето е сполучливо е военна техника другото е жмел

еми няма нищо чудно според мен,мисля че няма друга страна с по големи традиции във военно отношение от руснаците

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Сеп 2008, 21:03

Абе гледах по дискавъри, американци, англичани и т.н. като правят танк мислят дали ще му е удобно на вдача или на мерача, или на пълнача. Мислят за сигурноста им и т.н. А Руснаците нямат такъв приоритет. Та и коли да решат да направят пак ще им куца точно това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2008, 8:01

Хулите Руснаците, но те имат много повече опит от американците... и много добре знаят, че бойната машина е необходимо да бъде проста и лесно обслужвана. Така спечелиха срещу немците, е вярно с много загуби, МНОГО, но спечелиха срещу един доста силен противник.
А при американците бирата е друга, машините им са фрашкани с екстри по друга причина, а да видим колко от вас ще се сетите ;) ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 02 Сеп 2008, 10:32

Да тично за това спечелиха :mhihi:
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Сеп 2008, 11:34

KickingKing написа:Да тично за това спечелиха :mhihi:

А не заради ЛЕКИТЕ тактически грешки на вермахта на източния фронт и десетината хиляди Б-17 , които насираха всичко що стърчи над земята във Германия , било то заводи или жилищни квартали,училища,болници - бомбен килим - дано се пържат в олиото ония дето са го измислили :evil:
Не мисля , че руснаците могат да надминат немците във автомобило строенето - тва , че клякаш със 300 кила , не значи че можеш да бутнеш 300 лег :roll: Пък и на немците , като има забраниха да правят оръщие , се преориентираха към ... коли :twisted:
А оная руска машина със свределите , направо ме шокира , когато я видях преди година - клипчето го използвах за стресиране на колеги,близки и познати :twisted: :twisted: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2008, 12:04

KickingKing написа:Да тично за това спечелиха :mhihi:

А заради какво специалистче, може да пишеш на ЛС да не осерем темата ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 02 Сеп 2008, 12:18

///peter написа:Хулите Руснаците, но те имат много повече опит от американците... и много добре знаят, че бойната машина е необходимо да бъде проста и лесно обслужвана. Така спечелиха срещу немците, е вярно с много загуби, МНОГО, но спечелиха срещу един доста силен противник.
А при американците бирата е друга, машините им са фрашкани с екстри по друга причина, а да видим колко от вас ще се сетите ;) ;)

Точно това е предимството на руските танкове пред които и да е други в света - численноста им :)
Печелят битки с това, че успяват да направят евтини и сравнително здрави машини. Нито са удобни нито са точни нито са бързи, но пък за сметка на това са много :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 02 Сеп 2008, 13:41

не е така!поинтересуваи се малко за танковете през втората световна воина и ще разбереш за доста нововъведения именно от руснаците,
и днес даже дървените уазки газят там кадето повечето напудрени немски,японски,американски жипки закъсват

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2008, 16:10

kiko написа:не е така!поинтересуваи се малко за танковете през втората световна воина и ще разбереш за доста нововъведения именно от руснаците,
и днес даже дървените уазки газят там кадето повечето напудрени немски,японски,американски жипки закъсват

Кое идва от руснаците? Наклонената броня - НЕ
Дизела - НЕ

Кое идва?

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 02 Сеп 2008, 18:27

Водката :mhihi:
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 02 Сеп 2008, 19:42

///peter написа:Дизела - НЕ

Кое идва?

:lol: Дизел за Русия...Верно много пият ама не са толкова зле за техния си терен да правят дизелови двигатели.За справка там температурите достигат до -70 градуса.Дали са прости и не могат да си правят дизели(макар,че съм виждал разработки на чисто руски 1.5D двигатели на Лада за износ)или просто там нафтата няма шанс ;) :arrow: :idea: Хората,които първи пратиха човек в Космоса ги изкарахте мегамалоуници :mhihi: Пак да кажа не съм им фен,но не можем да отречем,че имат много добри специалисти,които създават впечатляващи неща и са направили не малко открития от което се облагодетелства света на техниката ;) Вярно куца удобството,дизайна и други работи,но машините идеално се вписват в графата "просто устройство-максимална ефективност",което е изключително важно на бойното поле или в блатото.Аз лично предпочитам да ми друса в УАЗ-а ама да мина,отколкото да потъна посредата на гьола с ултрамодерната си Г-класа,Х5ца,Навара или друго и да се одремя...а тогава кел файда като е фрашкана с елетроника и лукс :)
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 02 Сеп 2008, 20:06

PIONEER написа:
///peter написа:Дизела - НЕ

Кое идва?

:lol: Дизел за Русия...Верно много пият ама не са толкова зле за техния си терен да правят дизелови двигатели.За справка там температурите достигат до -70 градуса.Дали са прости и не могат да си правят дизели(макар,че съм виждал разработки на чисто руски 1.5D двигатели на Лада за износ)или просто там нафтата няма шанс ;) :arrow: :idea: Хората,които първи пратиха човек в Космоса ги изкарахте мегамалоуници :mhihi: Пак да кажа не съм им фен,но не можем да отречем,че имат много добри специалисти,които създават впечатляващи неща и са направили не малко открития от което се облагодетелства света на техниката ;) Вярно куца удобството,дизайна и други работи,но машините идеално се вписват в графата "просто устройство-максимална ефективност",което е изключително важно на бойното поле или в блатото.Аз лично предпочитам да ми друса в УАЗ-а ама да мина,отколкото да потъна посредата на гьола с ултрамодерната си Г-класа,Х5ца,Навара или друго и да се одремя...а тогава кел файда като е фрашкана с елетроника и лукс :)

Ооо, в никакъв случай не умаловажавам успехите на Руснаците но просто в случаите, като с таковете през 2-рата световна единственото им предимство е че са много. Иначе наистина имат сериозни разработки в авиацията например в космонавтиката да не говориме. Имаше разработка на ракетен двигател, който така и не е успял да намери приложение зради несполучливия корпус но пък като двигател и ефективност няма аналог все още...

А удобството повярвай ми ако трябва да прекараш една седмица в БМП-то си е от значение. Ефективноста на войника зависи от това дали е отпочинал и е в кондиция.
Ако трябва да ползвам твоята метафора аз не бих избрал нито УАЗ нито Г-класа ами ше се метна в един Land Rover Discovery :)

Между другото танковете на руснаците са дизелови.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2008, 20:27

О като чуя колко била зле г-класата и ми се досира, а относно колко са тъпи да прават дизели:

http://bg.wikipedia.org/wiki/T-34

Обърни внимание на двигателя :roll:

Да много са ефективни танковете им, но запитвате ли се защо няма нито един руски или американски ас от втората световна :mhihi:
Щото са много хитри и руснаците и американците, затова технологичният им напредък започва след края на войната, когато немските заводи са завладяни ;) Целия космически успех е дело на един единствен човек ;)

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 03 Сеп 2008, 0:32

Еми евентуално съм в грешка за танковете,но за камиони и автомобили знам,че не правят за вътрешния си пазар по тази причина.Аз съм чувал,че при температури под -15 нафтата почва да замръзва :roll: Меша се с бензин и работата се оправя казват.Евентуални и с танковете е било така,за да не замръзва,но според мен не си е работа през цялата мощна руска зима да блъскаш бензин на нафтова кола.По-оферта си е бензинка.
Иначе стари Г-та са добри,но виж ги новите какви са жмелски...Аз като пишех това горе имах предвид последните модели ;)
Пийс не се засягайте.Важното е интересна дискусия да става :idea: :D
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 03 Сеп 2008, 0:48

Никой не се засяга:)
Има едни танкове незнам дали сега се произвеждат, водят ги всегоривни :) Пак руска измишльотина.

Ето тука още един руски дзвер : http://funzu.com/index.php/crazy-pics/v ... ummer.html

Изображение

Според мен е крайно време Руснаците да започнат да плащат на дизайнери.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата