Защо си аресвам БМВ-то и не щъ некои японски съображения...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Хонда
Мечтае да кара: Е92

Мнение от stefanta » 01 Сеп 2008, 18:31

Не ме разбра.. нямах на предвид, че бмв-тата които си карал са лоши, но мога да кажа това за другите коли. Нито авенсиса, нито маздите, нито митсубишитата са онова японско качество, за което всички говорят. За реното и хлопела пък изобщо няма да говоря, нова астра ГТЦ на 30 хиляди километра рейката и беше като на много старото и изгнило лайно 19, което някога имах, а вътре всички пластмаси тракаха като в на съседа вектрата от 89та. Само пасата и мерцедеса не са лоши от изброените.

Покарай някой лексус, хонда, акюра, някоя тойота кемри или авалон, някое нонов авди(само да не ти се чупи нещо докато го караш, че жална ти майка :mhihi: ), кросер-а на ситроен също хич не е лош :)
И на мен ми се кара Е90/92 и смятам да го яхна към коледа, ама не трябва да подценяваме другите коли, и те си имат качества.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Защо си аресвам БМВ-то и не щъ некои японски съображения

Мнение от agent smit » 01 Сеп 2008, 19:59

SKISA написа:...

Браво SKISA :bowdown: :bowdown: :bowdown:
stefanta написа:...ама не трябва да подценяваме другите коли, и те си имат качества.

Да оставим другите хора да се радват на качествата на другите коли :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Сеп 2008, 20:32

stefanta написа:Не ме разбра.. ==============, ама не трябва да подценяваме другите коли, и те си имат качества.

спора е дълъг ,колега!! аз също съм се съмнявал,също съм умувал и съм се терзал над тая главоблъсканица...!! с тази си тема исках да кажа ,че след дълго мислене,лутане,каране на стотици коли и сравняване моят акъл стигна до тук: трябва да карам бмв ,за да имам най-малко ядове!! това измислих аз за толкова години!! дори да оставим емоцията от карането,дори да махнем сантименти и всякакви чувствени отклонения -самата логика пак това ми говори! и да кажеш ,че само аз съм го открил ми то и много приятели и познати явно са на тва мнение...!
навремето ,когато щях да купувам първата тройк в далечната 92ра година имах чисто нов мерцедес-служебен! и ходя аз по разни приятели и познати - майстори,работещи в собствени сервизи,работещи по разни официални вносители и секи ми изрежда най-различни доводи за разни коли....!!! да ,ама гледам аз- от 7 човека ,при които бях 4ма карат Е30ки...!!! още един кара Е34ка....!! и си викам тука има нещо!! тва ми беше първата лампичка!! праат секакви коли ,ма карат бмв-та...!! а още не бех сядал в бмв!! и после вече като ме свали оня ми ти продавач към църна маца с 200 и блаупункта бичи на макс и кат овзе завоя на околовръстното се едно е на релси и си викам-край!!тва е...!! минаха много години,емоцията вече не е същата ,но убеждението ми ,че съм направил правилният избор и след тва още правилни избори с бмв не отшумява ,а се затвърждава....!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: самолет
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от DiDi » 01 Сеп 2008, 20:46

SKISA написа:имал съм рено...!!мисля,че нема кво да говора повече...!! за 1,5г смених три пъти некви джаджи по окачването ,подпрех се на калника да си говоря с един приятел и той се сгъна и при скок в дупка се пукна предното стъкло....!! не ми се говори

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Това ме разби!
Иначе :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 01 Сеп 2008, 21:32

Много добре написано колега :bowdown:
Точно такива теми поддържат сектантството в нашия форум :D

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 01 Сеп 2008, 23:25

Иво , човек - ти накара слънцето да изгрее в 23 часа :!: :D :angel:
Аз не съм сменил толкова БМВ-та ,както ти ,имам си това от 5 години ,но просто няма стъпване на друга кола :!: Мой познат има Ланча Капа комби ,возихме се вчера по Трън и до Трънското ждрело - пълна бъркотия в тая кола :help: гаджето на шофьора се държи за дръжката на вратата ,но лакътя й бе във въздуха защото кората на вратата ,колкото и да са й направили дизайн Италианците е точно като онази скулптура-уникат в парка до Цюрихерзее в Цюрих - Швейцария :arrow: някакъв си побъканяк ,учен разбираш ли събрал всички възможни железа от някои Швейцарски вторични суровини и направил някакъв инджиктипляктор ,съставен от стотици зъбни колела,валове,чарколяци ,които се движат и с хиляди чупки въртящ момент се предава от най-долу до най-горе а звуците на скрибуцащи ръждясали зъбни колела са толкова неистови ,че чак сигурно Чарли Чаплин (бог да го прости човека) му иде да стане от гроба си във Веве на двеста и кусур км от Цюрих и да запсува автора на тоя киликанзер ,ама хората като минат покрай езерото по красивата алея и викат "Ауууу ,уникат бе ,няма такова нещо никъде на тоя свят" :mhihi: та и Италианците "Ауууу ма този нашия дизайн е просто феноменален" ,но това май нормален човек нито може да го види,ни да го проумее, ни да го почувства :help: Да не продължавам за Капата да разправям ,че е безмислено ....

Класата на БМВ и това което предлага комплексно е нещо непостижимо за много,много марки ... Имам някакъв опит с други марки автомобили ,но нищо не е като това което харесваме :!:
За цени на части и поддръжка на Японски автомобили и Ауди изобщо няма какво да си говориме ;) Ти видя как си карам колата ,но с теб се возехме по магистралата а като изляза нагоре за Пампорово или за банско по проходите направо я карам като състезателен автомобил.Докато бях със старите скорости десетки километри тая кола на моменти съм я карал в червеното на оборотомера (210 км/ч бяха 6300 мин-1 навремето) ,то не са зимата яркане по планините за адреналина с вратите настрани ,то не е постоянното юркане къде ли не и никога ама никога не съм се замислил "тая кола ще ме завози ли до там или няма" .За сигурноста и комфорта за всички тези километри няма какво да говоря ... Щом като тя ми е като двата крака и успява да свържа дори по 4 БГ града за предварително уговорени срещи в един работен ден почти без значение от разтояние и километри помежду им и всеки път тръгвам с желание за поредни поне 700 км просто няма да заменя марката :!: Ааа и още нещо правя си разчет на времето сутринта на тръгване , уговарям се с хората за точен час и максимум 5 минути съм излизал от уговорката , нещо като годишния сбор на закъсненията на Швейцарските железници :mhihi:

Георги Пенчев
Последна промяна Penchev на 01 Сеп 2008, 23:30, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 01 Сеп 2008, 23:28

Колата ,която можем да си позволим и си купуваме , издава характера ни .... Аз карам шесто.Та за това сме тук в този форум . Бързаци , верни приятели и...леко сърдити . А и предните капаци много здрави ....така съм чувал де :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kusho » 02 Сеп 2008, 0:30

Единствената ми кола на която между 4-ри смени на масло /около 40 000км. +/ нищо не се счупи и нищо не съм сменял.НИЩО и всичко си работеше перфектно бе един НИСАН макар и 12 годишен. Това, че в БГ няма пазар на японски коли и частите са скъпи не ги прави лоши коли. Те са просто бездушни.
БМВ-тата са друга манджа.Усещането е друго, дори и да ти къса нервите с проблеми /като няма пари за чисто нов баварец/.

Аватар

Мнение от SKISA » 02 Сеп 2008, 9:44

аз си мисля,че явно старите японки са били по-здрави ,а сега има отстъване от позициите за качеството...!!! преди съм нямал никакъв допир с японки,но от близо 3г се сблъсках с каране на 3 такива и не съм доволен!! просто се скапват ,а ходенето в сервиза е малка национална катастрофа!!! а Е39ката и навъртях 120хил за 5г и не смених болче по нея!!!
жорка,аз вече не карам като тебе-ти наистина настъпваш ,ма нали виде оня камион с ремаркето колко бързо можеше да ни се качи на главите...!! твърде много изрод се навъди по шосетата и намалих жегата!накарах се още на Е30ката и са просто се кефя на усещането в бмв-то!! Е30ката ме закарваше до русе за 2,5ч и слизах с разтреперани крака ,щото емоцията беше удивителна! сега стигам до враца за около 50мин ,скоростта също е много висока, само че слизам спокоен ,усмихнат и отпочинал...!!!
новите модели/айде да не говора за всички ма мойта 5ца/ са наистина по-малко емоционални от гледна точка на устрем и чисто пилотско усещане!говорим за еднакви двигатели-не за некви зверове! но усещането ,че ако ми сложи някой сълфетка на пътя и аз от 100 ще спра точно върху нея е просто невероятно! влизането в завой е като с магическа пръчка-все чакам да тръгне да поднася,да усетя с гъзъ си ,че колата тръгва и тя все си стои като залепена! още една приятна страна на всичките електронни системи по колата е ,че като стане ситуация и натиснеш спирачка да ти излезе крака отдолу и въпреки всички тракания на АБСа и пристръгване на гумите колата остава управляема и под контрола ти....!!! тва е просто като в приказка...!!
имах случка на околовръстното с една жигула-излезе без предимство и бях с около 90 и на някакви си 20м от нея! натиснах,видях че няма да мога да спра до нея и извих волана и колата си зави се едно съм с 5км/ч и застанах пред жигулето! никога не съм усещал такава управляемост от кола!! и в случая говоря за Е39ката! скоро в турция ми се наложи рязка смяна на платната и избягване на препяттвия по пътя/паднали дини от комион/ и колата просто все едно и начертах пътя на дъска с молив!!!!! минах точно там където исках,не изгубих управление и спасих бронята!! нито скръцна купето ,нито изсвириха гуми ,а скоростта беше много висока и слалома беше на къси врати...!!!
така че тва усещане просто не се губи!! по-младите колеги сигурно още известно време ще търсят на Е30ките или Е36ците края на възможностите,но дори и когато ги сменят за големи кораби като моят ще са доволни ,че са останали зад синьо-белият пропелер!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Re: и аз

Мнение от nakoone » 02 Сеп 2008, 11:34

VT5602AK написа:
Любо Мегов написа:и аз съм карал рено брат и знам точно за какво говориш, не го пожелавам и на най-големия си враг на такава френска к**ва да се качи... :evil:
:yes: :yes:

Всичко което прочетох много ме изкефи защото е самата истина,и човек се обеждава в нея само ако му е заложено вътре в него.Да може да усети тръпката дори само от това да се повози.Защото има и файтонджии за които марката няма значение.Тях ги интересува само да върви,а че скърцало и тропало не ги интересува въобще.
Живи и здрави да сте.
Изображение

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 02 Сеп 2008, 12:21

SKISA,наборче много ме накефи това кето си написал в тази твоя тема и напълно съм съгласен с теб! И аз съм сменил различни бракми,но най разочарован останах от Пежото 406.Абе много много тантел колица се оказа! Направо усещах как си умира по нашите пътища! :mhihi: С бавареца направо се родих! :yes:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 02 Сеп 2008, 20:57

SKISA написа:
stefanta написа:
SKISA написа:...!!!

Колега то много хубаво, ама ти си карал все някакви грозни дръгели, защо изобщо ги сравняваш с коли :) И от френските, и от немските, и от японските има коли които не отстъпват, ама ги няма изброени в тая тема

не разбрах кое точно е грозният дръгел....!?!????
карах тойтоа авенсис-едната на 1,5г ,другата на 4....!!!
реното беше тогава на 9г .....!!!
пасатора беше на 8г като го взех....!!!
323ката ми беше също на 7 като я взех....!!!
мерцедеса беше чисто нов!!!
хлопела беше на 6г !!!
мицубишито беше на 6г като го взех....!
5цата е на 2,5г ....!!!
старата Е39ка я взех на 5г....!!!
не мога да изброявам до безкрай ,ма....!!! нали.....!!!
харесвам ауди като външен вид ,докарали сме поне 60 коли от германия-аудита!!! ми не ме кефи.....!!!! и дават повече ядове!!!

SKISA - бомбаджията... :mhihi:
Защо не си споменал т.нар. малко БМВ? Как може!!! Има ли по-велика кола от него? ;)
"... _ _ _ ..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2008, 21:00

Поредната секта, нема по-добро от БМВ, ма тва поршета и тн заеби :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от SKISA » 03 Сеп 2008, 9:41

стозащо,то тогава немаше интернет бе братче...!! ко да споменавам!! тва беше 91ва-94та!! тогава само по улиците споделяхме !! :mhihi: тва 323 беше най-лъскавата кола ,която съм виждал като я взех!!
петре,....!! аз мисля,че със страшно много думи разясних защо харесвам бмв повече от други коли! не казвам ,че бмв е най-добрата кола. ако си забелязал съм споменал и порше като вариант! цената ,която ще дадеш за едно порше-крокодил / или кайман ли там кво/ е колкото за М3ка!! и съм убеден ,че ще се чустваш много по-добре във всякакъв аспект в 3ката!! а тва ч, смяташ ,че поршето е по-добрата кола - ми чудя ти се на акъла!!! що не си говориш с хората от порше форума-сигурно имат и ще си си доволен там!! що се занимаваш с нас...!??? спора си е спор ма...!! знам ли-чудя ти се...!! за тия пари ,дет си си купил Е34ката ще си вземеш от онова народното порше с алди двигател 924 ли беше не помня и смяташ ли ,че ще си по-щастлив и доволен...!!!???
аз повече от тва ,дето казах не мога да кажа!!!

старши ентусиаст
Аватар

ти

Мнение от Любо Мегов » 03 Сеп 2008, 12:01

///peter написа:Поредната секта, нема по-добро от БМВ, ма тва поршета и тн заеби :mhihi: :mhihi:

а лодката с двигателя къде ще я натовариш :evil: ти четеш ли темата изобщо, говорим за нормални автомобили :!: :!: пък и аз ако имам пари за порше пак не бих си взел ще взема за същите бмв пак толкова бързо ама и багажник има :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата