ПОМОЩ! Стоповете не светят!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
ПОМОЩ! Стоповете не светят!
Помагайте, имам следният проблем: смених си стоповете днес (сложих си с бели мигачи) и като сглобих всичко, борд компа ми изписа, че има проблем със светлините. Проверих всичко, но не видях нещо необичайно: всичко си светеше (габарити, светлината на задната, мигачи). Тогава предположих, че са стоповете, както и се оказа: като натисна педала на спирачката, отзад нищо не светва! Кажете какъв може да е проблема, както и кой евентуално би могъл да го отстрани (предполагам някой, който разбира от ел-инсталации или нещо такова). Утре мисля да си сложа пак старите стопове, за да видя дали с тях всичко е ОК.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
и как мога да разбера дали е бушон? сори, че задавам такива въпроси, но не разбирам нищо от ел-инсталации:)
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
буксата съвпада напълно. крушките ги проверих, не са изгорели. ще се опитам да проверя и бушоните утре.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Колега виж си и състоянието на снопа кабели дето е на багажника,случва се по някога от един ремонт да отидеш на друг.Но все пак провери първо дребните работи.Успрх
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
///MapTo написа:стоп машинката над педала на спирачката
Сваляш кората под волана и на спирачката има закачена една машинка не е голяма. Взимаш едно WD-40 (май беше) и почваш да пръскаш.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега провери първо бушоните ,щото така само гадаеме ..... предпазител номер 46 - "Осветление спирачки " , 26- "Стопове".
Ако предпазителите са здрави , сложи старите стопове (не енужно да ги монтираш ) просто ги закачи към буксата и виж дали светя. Ако не светят поне ще знаеш че проблема не в новите стопове и почваш наред както те посъветваха колегите - ключа над педала на спирачките ,ел .инсталацията и т.н. .Ако старите стопове светят обаче ,тогава трябва да провериш проводящите пътеки и организацията на куплунга на новите стопове . Видях че в един коментар казваш че буксата влиза и няма никаква разлика ,но това няма значение ... в смисъл зависи на куплунга на новите стопове кое къде отива по пътеките (виждал съм няколко ментета , при които има много глупави промени и често от там идва проблема - например масата не влиза в куплунга а се подава чрез скрепителните болтове на стоповете .Обаче нали се сешташ че ако болтовете не опират на пътеката която е маса на стоповете си е без фаида това решение) Дано си ме разбрал .... ако не си се научил до сега ... сега е момента
Ако предпазителите са здрави , сложи старите стопове (не енужно да ги монтираш ) просто ги закачи към буксата и виж дали светя. Ако не светят поне ще знаеш че проблема не в новите стопове и почваш наред както те посъветваха колегите - ключа над педала на спирачките ,ел .инсталацията и т.н. .Ако старите стопове светят обаче ,тогава трябва да провериш проводящите пътеки и организацията на куплунга на новите стопове . Видях че в един коментар казваш че буксата влиза и няма никаква разлика ,но това няма значение ... в смисъл зависи на куплунга на новите стопове кое къде отива по пътеките (виждал съм няколко ментета , при които има много глупави промени и често от там идва проблема - например масата не влиза в куплунга а се подава чрез скрепителните болтове на стоповете .Обаче нали се сешташ че ако болтовете не опират на пътеката която е маса на стоповете си е без фаида това решение) Дано си ме разбрал .... ако не си се научил до сега ... сега е момента

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
мерси на всички за съветите. Колкото и да се изненадвам на себе си, обаче, ги оправих
Оказа се, че фасунката на левия стоп не правеше контакт с пътеката в единия край. Сложих една ламаринка и светнаха! Сега всичко е ОК, да се надяваме да няма повече проблеми.

11 мнения
• Страница 1 от 1