Въпрос за връзване на стъпало
Модератор: Icco
10 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за връзване на стъпало
Въпроса ми е следния-имам стъпало сони xm-3040f.Четири входа.Понеже захранва туба пайнер,рмс400вата на един канал,другия е празен и се товари.Мога ли да вържа на този канал нещо,което да елиминира липсата на говорител?Преди със по-слаб говорител стъпалото загряваше повече,отколкото сега със пайнера,явно това влияе.Мисълта ми е да вържа консуматор,който да замести бъдеща втора туба... 

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Re: Въпрос за връзване на стъпало
Sasho 28 написа:Въпроса ми е следния-имам стъпало сони xm-3040f.Четири входа.Понеже захранва туба пайнер,рмс400вата на един канал,другия е празен и се товари.Мога ли да вържа на този канал нещо,което да елиминира липсата на говорител?Преди със по-слаб говорител стъпалото загряваше повече,отколкото сега със пайнера,явно това влияе.Мисълта ми е да вържа консуматор,който да замести бъдеща втора туба...
можеш на празния канал да си вържеш задните колони , ако са ти слаби ще трябва да им сложиш по един кондензатор или да използваш филтъра на стъпалото да им пуска само среди и високи
!
Абе хора !! Много тъпо ми звучи това да се товари един усилвател
щото не му бил закачен товар ! Кви са тея глупости ! Помислете малко!
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Re: !
bodan написа:Абе хора !! Много тъпо ми звучи това да се товари един усилвател
ако е усилен докрай без на входа да има сигнал и товар на изхода нормално е да се самовъзбуди и да си грее
Последна промяна ludiagsm на 27 Сеп 2004, 0:04, променена общо 1 път
Re: !
Практически това се получава-ако няма консуматор,стъпалото загрява,ако е по-слаб и стъпалото се поусили,пак загрява,демек енергията,която не се използва,се превръща в топлина.Пробвай сам и ще се убедишbodan написа:Абе хора !! Много тъпо ми звучи това да се товари един усилвател
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Абе не знам как без товар стават тия неща, но решението е просто - входовете на неизползваните канали се дават "на маса". Така всички паразитни сигнали "умират". Ако това не помогне и схемата позволява, можеш да прекъснеш захранването.
- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
Няма такова нещо , като загряване без товар !!!!!! Това да не са лампови ампове бе хора
:o . Енергията нямало къде да отиде
. Ток тече във верига , а не във въздуха .Не може да грее ако няма товар . Ако грее значи просто е развален или е пълен боклук. А схемата трябва да е таква , че да не може да се възбужда при каквито и да е условия .
Бодан е 100% прав ама вие му обяснявате ........................

- carampguru
- кандидат ентусиаст
-
Bass_Man написа:Няма такова нещо , като загряване без товар !!!!!! Това да не са лампови ампове бе хора![]()
:o . Енергията нямало къде да отиде
. Ток тече във верига , а не във въздуха .Не може да грее ако няма товар . Ако грее значи просто е развален или е пълен боклук. А схемата трябва да е таква , че да не може да се възбужда при каквито и да е условия .
Това е абсолютно вярно за изправно стъпало.
Възможно е да топли единствено в резултат от тока на покой,но повечето автом.стъпала са с много малък или почти без ток на покой.
Причините за това са :
- малко по-високо КПД(средно с 5-6 %)
- нелин.изкривявания при ниски и средни честоти за случаите
5мА и 50мА ток на покой на канал са доста близки.Дори и и при високи честоти разликата е незначителна.И в двата случая числата
за доста задоволителни.Ако се гонят много ниски изкривявания(трети знак след десетичната точка)
при високи честоти, клас А е отговора.Такава "печка"обаче ,не е за кола .
!

Чели нечели пишат тука и забъркват феновете !:))
Абе Тря ми Импулсно на 14,4 волта 100 ампера няма ли кой да помогне ?
Всякакви усилватели втора употреба - www.amp2000.hit.bg
Фитнес уреди втора употреба - www.sport2000.hit.bg
Фитнес уреди втора употреба - www.sport2000.hit.bg
10 мнения
• Страница 1 от 1