Загуба на масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Загуба на масло
Честно казано чудя се откъде да започна. Историята е следната:Колата я взех от брат ми . Той я беше карал 1 година и нямаше никакви проблеми .Бях я карал няколко пъти и се зарибих яко . От брат ми знаех че не пипа маслото изобщо , абе капка не губела . Само че както се казва в един филм: Queen Amidala is young and naive-край на цитата. Та смених си аз маслото още като взех колата от брат ми , налях Кастрол 10 в 40 и си занулих ОЙЛ сервиза и си карам , и си карам ,останаха към 2000 км до смяна .Напоследък обаче имам чувството че колата нещо промени звука , пък аз пак се успокоявам и си викам то нали катализатора е махнат , нали си дрънчи може звука да се променя от гърнето.Отивам аз преди половин час до колата ей така да си лъсна таблото да и вдигна капака ,да забърша тук там , пък си викам по едно време я да я извадя тази щека да видя как е кастролчето което капка не трябва да е изгубило ,а то братя капка не останало и то при условие че 24 часа не съм се качвал на колата и би трябвало да е събрано цялото масло в картера. Най интересното е че няма следи под колата от накапано.Купих аз 1 литърче налях го и на щеката се появи малко масълце. Дайте идеи какво да правя .Моля!
С много любов към децата!
- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Трябвало е след като си сменил маслото след около 2000 км да отвориш тоя капак и да го провериш на какво дередже е за да си спокоен А не сега да си блъскаш главата ,не искам да те обидя но това е малко безотговорна работа от твоя страна Но знае ли се може и да си попаднал на менте масло Това че е променила звука не е добре при положение че си долял 1л и едва е облизало пръчката дано е от гърнето както казваш не искам да съм лош пророк На първо време смени маслото и успех дано нямаш ядове
Не всичко което лети се яде
- stormrider
- младши ентусиаст
-
Загуба на масло
Ако гори масло нетрявбва ли да губи мощност и да няма стъпка? Колата си стига 6500 оборота без пвроблем.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
- stormrider
- младши ентусиаст
-
Налях 2 литра и маслото се качи по средата между мин и макс . Направих и една проба ,колата си върви като самолет .Говорих с един познат който ми казва че колата може да има мощност и да има компресия но цилиндрите да са станали на овали и затова гори маслото !?! Според него на каквато и диагностика да се отиде не може да се хване дали има износване и оттам да гори масло дали е възможно ? Още преди години бях чувал че имало уреди с които едва ли не се сканират цилиндрите не зная обаче къде да търся такъв серзвиз с такава апаратура в и около Пловдив . Дали в М кар имат такива устройства? Дайте някакви мнения . МОЛЯ!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Абе това не е на добре с маслото. Можеш да блокираш мотора ей така, както си караш и се кефиш колко зверски в ърви колата, щото съм забелязал, че пред затягане върви наистина като за последно. Не ме питай от къде знам 

- stormrider
- младши ентусиаст
-
Ами дайте някакви съвети най после . Четете темата а си траете .Никой ли не е имал такъв случей? Днес бях в Найси кар Пловдив . Според тях проблема идвал от гумички на клапаните , офертата им беше 700 лв. и всичко щяло да е тип топ.Дайте някакви други идеи ! Моля!
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Toлкова де
Ти я караш само градско предполагам. Бръм бръм бръм... тоя светофар с вратите, оня светофар с другите врати и т.н. Ако имаш 1000-2000км. само извънградско... какво очакваш.
Аз на 9000 долях един литър и вдигнах 2-3мм над минимума. Смени гумичките, ако толкова ти се занимава... Цилиндри... овали... леко с параноята

Ти я караш само градско предполагам. Бръм бръм бръм... тоя светофар с вратите, оня светофар с другите врати и т.н. Ако имаш 1000-2000км. само извънградско... какво очакваш.
Аз на 9000 долях един литър и вдигнах 2-3мм над минимума. Смени гумичките, ако толкова ти се занимава... Цилиндри... овали... леко с параноята

- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Колега не се вкарвай във някакъв екшън филм смени гумичките на клапаните но не при тия майсторим дето ти искат 700лв щото за тия пари ще си купиш цял мотор И това дето имало компресия а цилиндрите били износени малко не го разбирам (тея сегменти за какво са)
Не всичко което лети се яде
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2