аеродинамиката и "оптичния тунинг" ?
Модератор: bum_bum
4 мнения
• Страница 1 от 1
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
аеродинамиката и "оптичния тунинг" ?
"големите" фирми извършват куп изчисления преди да "нарисуват" спойлерите които ще произвеждат... "селските майстори" ги праят по рисунка, усет и т.н. ясно е кои са по-добри от гледна точка на аеродинамиката, при "селските майстори" имаме възможността да си направим нещо което да ни харесва особено много... нещо по наши рисунки, което ще е наистина индивидуално... а при големите фирми избираме от каталог при което се получава "серийност в индивидуализма"....
въпроса е при кои скорости до колко е важна аеродинамиката, особено като се има предвид че масово караме стари коли които не са особено бързи...
т.е. ако трябва да избираме между красота и аеродинамика за да можем да вземем правилното решение трябва да можем да оценим предимствата на по-добрата аеродинамика... но само ако ги има
това също се превърна вече в нещо като масова мода и е добре да се знае преди да се предприеме нещо....
ей тва ми се иска някой да го обясни ?
въпроса е при кои скорости до колко е важна аеродинамиката, особено като се има предвид че масово караме стари коли които не са особено бързи...
т.е. ако трябва да избираме между красота и аеродинамика за да можем да вземем правилното решение трябва да можем да оценим предимствата на по-добрата аеродинамика... но само ако ги има

това също се превърна вече в нещо като масова мода и е добре да се знае преди да се предприеме нещо....
ей тва ми се иска някой да го обясни ?

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Крилото - тип пейка, много помага на аеродинамиката, на разхода още повече. А да незабравяме, че и поне 15-20 коня дава
.

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
До 25кс. ако е поставен правилно..........и най добри резолтати дава в Перник!
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Този въпрос ми напомни за соц. строителството. Цял институт инжинери и проектанти правят проект за строеж на сграда. Изчисляват всичко до грам и сантиметър. После Партииния комитет е спуснал директива за икономии и Бай Иван - трънски майстор-зидар започва да командва: тука ще сложите не такова, а онакова желязо. Там вместо тоя цимент - оня. И накрая се чудиме що панелките се разпадат след 10 години живот.
Та за оптичния тунинг. Благодаря на "селските майстори" за проявеното творчество, но ако някога реша да си тунинговам колата ще обогатя този дето е учил за това и после се е скъсал от бачкане за да докаже, че неговият продукт е качествен (и не напоследно място няма да ми вдигне разхода или да ме кара да се чувствам на завоите като на пързалката в Зимния дворец). А това дето сме щяли да си приличаме със съседа. Ами чудо голямо, ние и сега си различаваме колите само по номера и когато са повечко наредени една до друга си пускаме алармата за да си ги намериме (който не ми вярва да отиде в петък или събота вечер в МЕТРО на паркинга и да гледа
)
Та за оптичния тунинг. Благодаря на "селските майстори" за проявеното творчество, но ако някога реша да си тунинговам колата ще обогатя този дето е учил за това и после се е скъсал от бачкане за да докаже, че неговият продукт е качествен (и не напоследно място няма да ми вдигне разхода или да ме кара да се чувствам на завоите като на пързалката в Зимния дворец). А това дето сме щяли да си приличаме със съседа. Ами чудо голямо, ние и сега си различаваме колите само по номера и когато са повечко наредени една до друга си пускаме алармата за да си ги намериме (който не ми вярва да отиде в петък или събота вечер в МЕТРО на паркинга и да гледа

4 мнения
• Страница 1 от 1