Дайте съвет какъв двигател да избера за Е90
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Готината Бенджи написа:Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
И няма ли значение че 320д е с 15 бона по скъпа??![]()
-говоря за нова.
Еми като си тръгнал да купуваш БМВ от магазине 15холяди не трябва дате притесняват!
Както каза един колега:
Купуваш си едно БМВ когато имаш пари за две!!!

Колега,
не си написал дали ще купуваш автомат или ръчка, а това е много важен въпрос и за разхода и за "въврвенето", а и до колкото знам, за 318 Д, няма автоматик.
Аз съм с 320i Е93, наистина не върви много. Но моята е 1700 кг, а твоята 1470
, така, че определено ще има разлика, а относно разхода на гориво: моята е автоматик - смятам, че разхода е доста добър за бензин 170 к.с.: между 6,5 и 8,5 извънграда и 10-11 в града. Ако караш много спокойно, може да паднеш още.
Естествено дизела ще гори по-малко, ако това е най-важно за теб: 100 % дизел. И другия плюс на дизела: има турбо: много по-добро междинно ускорение.
Обаче най-важното за мен е на 4 000 об. при дизела всияко свършва, а при бензина там започва интересното и най-вече готиния звук на двигателя.
Съвет от мен: Направи тест драйв и веднага ще усетиш, коя е твоята кола!
не си написал дали ще купуваш автомат или ръчка, а това е много важен въпрос и за разхода и за "въврвенето", а и до колкото знам, за 318 Д, няма автоматик.
Аз съм с 320i Е93, наистина не върви много. Но моята е 1700 кг, а твоята 1470

Естествено дизела ще гори по-малко, ако това е най-важно за теб: 100 % дизел. И другия плюс на дизела: има турбо: много по-добро междинно ускорение.
Обаче най-важното за мен е на 4 000 об. при дизела всияко свършва, а при бензина там започва интересното и най-вече готиния звук на двигателя.
Съвет от мен: Направи тест драйв и веднага ще усетиш, коя е твоята кола!
Ако говорим за 320i Кабрио като вървене нищо не се случва, Sedan е почти 300 кг по-лек и определено ще се случват разни неща...
А ако си прочел внимателно, говоря най-вече за звука от двигателя. В дизела няма никакъв спортен звук - само едно потракване и свистене...
Ако искаш да ти е тихо и спокойно, си взимаш МЕРЦ, според мен пича определено не търси това.
Примерно ти защо си взел кабрио бензинка
А ако си прочел внимателно, говоря най-вече за звука от двигателя. В дизела няма никакъв спортен звук - само едно потракване и свистене...
Ако искаш да ти е тихо и спокойно, си взимаш МЕРЦ, според мен пича определено не търси това.
Примерно ти защо си взел кабрио бензинка

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
По официални данни 320d е по-скъпо от 320i с 5300 лв. С тези пари могат да се купят около 2120 литра гориво. Според
техническите данни от BMW дизела харчи 1,3 л/100км по-малко от бензиновия модел при среден разход (градско+извънградско).
Като сметнеш излиза , че след 163 000 км ще си избиеш парите от покупката на дизеловия двигател !!! И през всичките тия 163 000 км трябва да търпиш тракането на дизела! Иначе всичко друго е ОК!
Нали се сещате аз какво съм предпочел...
техническите данни от BMW дизела харчи 1,3 л/100км по-малко от бензиновия модел при среден разход (градско+извънградско).
Като сметнеш излиза , че след 163 000 км ще си избиеш парите от покупката на дизеловия двигател !!! И през всичките тия 163 000 км трябва да търпиш тракането на дизела! Иначе всичко друго е ОК!
Нали се сещате аз какво съм предпочел...
Re: Дайте съвет какъв двигател да избера за Е90
Huku написа:И през всичките тия 163 000 км трябва да търпиш тракането на дизела!

- Huku
- ПотенЦял
-
MaXimal написа:Искам да ви попитам колко ви горят 320ките в града, не по каталог?
Горят колкото ги настъпиш.
Huku написа:MaXimal написа:Искам да ви попитам колко ви горят 320ките в града, не по каталог?
Което ще рече?

- Huku
- ПотенЦял
-
MaXimal написа:Huku написа:MaXimal написа:Искам да ви попитам колко ви горят 320ките в града, не по каталог?
Което ще рече?
10-11
- Fiat Uno Turbo i.E
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 3.0 TDI
- Детайли за колата: Avant
Моята е 150кс автомат и съвсем норамлно каране дава 12.8-13 в града...на 19к км е
Колега 2.0 170 к.с автомат в началото даваше към 12 максимум 13 в града, сега вече е на 8k и дава към 11. Ако я ръчкам до последно дава към 13,5 , досега не съм виждал по голямо първо-число от 13

Старнното е (поне за мен), че като има задъствания и няма как да карам бързо дава 9,5 - 10
Иначе извън града спокойно правя 10 ако искам "удоволствие от шофирането" - т.е. на DS,
ако карам спокойно (не бавно) : 7,5
- Fiat Uno Turbo i.E
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 3.0 TDI
- Детайли за колата: Avant
Нямам идея защо е така, но ти казвам....мойе би моята е много слаба и за това дава разход толкова!В града имам предвид само в града + гасене за някой магазин или за оставяне на документи вършене на работа....това е!
Иначе до морето даде 7.8-7.9 с бързо темпо
Иначе до морето даде 7.8-7.9 с бързо темпо
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series