Толкова ли е скъпа поддръжката?!?!?!?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 27 Авг 2008, 23:54

NikiNikolov написа:Братле я се замисли за едно Е34 или Е39, че поне двама колеги от Е36 се метнаха на Е34 или Е39. Последния само за 1 седмица се качи на Е39, като направи едно кръгче в квартала с бангията ми. :mhihi: :mhihi: , доста е доволен.

Ако не държиш колата да е купе, послушай колегата. Петицата е много по-добре от 4-врата тройка. А за поддръжката зависи колко си зарибен, ако слагаш ментаци само излиза доста ефтино.
We love you Ronnie!

Потребител
Аватар

Мнение от Hitria » 28 Авг 2008, 0:09

Момчета не ми харесват е34 и е39.Харесват ми от е46 нагоре (но няма финанси толкова и е36. Може ли да ми кажете колко пара е да закарам колата на диагностика преди да я купя.Ако може да ми посочите и място (София).
Вдругиден ще ходя до Дупница. Има ли смисъл да ходя там като не мога да я закарам някой да я погледне?

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 28 Авг 2008, 0:19

БМВ си е БМВ и винаги ще си остане БМВ искаш да караш хубава кола с евтина потдръжка не става :) и не забравяи че евтиното излиза скъпо :winky:
Beautiful Mechanical Wonder

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 28 Авг 2008, 0:34

Спокойно и на мене ми пилиха една камара време на главата: Скъпа поддръжка, много харчи и тем подобни. Еми не ги послушах и не сбърках. Останах адски доволен. Виждам че имаш около 7-8к лв, за тези пари можеш да си намериш много добра Е36-ца и то доста по-новичка от моята. Аз моята я плащах 4700лв '93-та година и няма клима. Ти в никакъв случай не трябва да правиш компромис за климата за тези пари. Когато я купувах гледах по окачване и двигател да е добра, екстрите не ме интересуваха толкова. За окачването сполучих, но с двигателя сега имам малко проблеми - разтропа ми се ваноса. А относно разхода мотора е 2000 кубика ванос, автоматик и сега като ходих до морето го засякох и ми даде 7л/100км извънградско, засякох я и смесено, даде ми 11л/100км, градско още не мога да го засека вече 2-ри месец от както я имам, но по пътя на логиката е около 12-13л/100км. С пълен резервоар и докато светна лампата за горивото изминах 463км. Когато отидох на бензиностанцията отново, заредих 53л гориво (това за смесеното). В крайна сметка както казват и останалите колеги избора си е лично твой. Да, може да е по-скъпа за поддръжка от останалите, но пък за сметка на това няма да се чупи толкова често, а за удоволствието да не говорим. Упсех с покупката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 3.0SD
Мечтае да кара: Koenigsegg
Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)

Мнение от EDS » 28 Авг 2008, 0:58

Взимай бмв няма да съжаляваш - и на мен ми ги говореха тези глупости за скъпата подръжка но не е точно така :confused: Само да поясня че не се чупи така както при доста други марки - качеството си е качество ! Да не мислиш че си плащаш само за име ?Замисли се какво стои зад това име за да е толкова известно и почитано.Бмв е необикновенна кола ........ Пожелавам ти късмет с търсенето на е36-цата - дано намериш добре подържан екземпляр .За парите които спомена можеш да вземеш перфектна е36-ца - не се и замисляй :drink:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 28 Авг 2008, 1:22

Всичко е относително ! Попринцип евтина кола за подръжка няма ! Е москвич и тн сам да си го правиш но ..... БМВ можеш и евтино да го подържаш с части от симеон в сервиза на бачи кико ама не е препоръчително ! Подръжката е много сериозно нещо ! И много колеги хич не го правят ... Погледни раздела ПРОДАВА ще видиш как се продават джанти 17-18 зап о 700-900 лева купуват ги като масло и после зимат за 50 лева галоши секънд хенд ! сеедно да си купиш чорапи втора употреба ... Смешна работа е това ... БМВ си е скъпо за подръжка но и всички други коли са ето напримерно виж колко излезна ремонта на семейното Опелче , дето всеки вика опел е евтин за подръжка ... Дам сигурно при бате киро за 1 бира всичко се оправя нали знаеш

Изображение
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 28 Авг 2008, 8:12

Не е чак толкова скъпо, аз преди това имах Вектра 90г. от нея е по скъпичко вярно е но баща ми кара Вектра 98г. и почвам да си мисля че на бмв-то ми са му по евтини частите, освен това и задното предаване малко осложнява поддръжката
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от CCCP_Power » 28 Авг 2008, 10:05

Моето мнение е, че БМВ е кола, която носи страхотно изживяване при шофиране и много радва, само дето не съм съгласен, че частите са и страхотно качествени и трудно се чупи. Доста по-скъпи са и за съжаление, колега много често ще ти се наложи да копуваш части поради това че са ти откраднати, освен ако нямаш гараж. Това е истината ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 28 Авг 2008, 10:34

Пич на мен първата ми кола беше БМВ смених още 2 (БМВ-та)и си взех пак БМВ ако си вземеш читава кола ще сменяш само кнсумативи и ще сипваш гориво.... за известно време :mhihi: , но всяка кола се чупи още повече че взимаш стара кола... Влезни в някой автомобилен сайт и разгледай всички марки коли за тея пари дето имаш да видиш че на БМВ ще се спреш ;)
Успех!
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kosmos 320 » 28 Авг 2008, 10:38

Виж сега за скъпо на всеки според клечката ,но все пак за сравнение с дръги марки не е по евтино .Даже бих казал , че е скъпичко .За сравнение карах Форд на всеки 6 месеца давах по 600 левчета за предница , а за Звяра не сум дал и 1 стотинка по ходовата част от ноември ! Но понеже бях мноо бос като я взех имах малко проблеми с компа и дебитомера , а сега вече с гумите и бензина :twisted: Но приятелю тука всеки е болен по BMW- тата като мен 8) . Според мене щом ти е първа кола земи си 316 да усетиш кава е истината а болеста сама ще те обхаване и после .......... М3 :twisted: :twisted: :twisted:

ПП: Само да е читава колата и няма да съжаляваш !!!!!!!! :!: ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M5

Мнение от Acceleration » 28 Авг 2008, 10:50

Всичко е до това дали ще имаш късмет за колата ето примерно аз мойта я карам от половин година вече и до момента само масло и гориво съм и наливал. Сега й дойде време за задните амортесьори, което е нормално защото те са още оригиналните и това не го мисля за счупване ами просто си е нужда ;) зимай БМВ и това е положението :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 28 Авг 2008, 11:35

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 28 Авг 2008, 12:04

абе по евтино ми излиза да поддържам бмв-то от колкот на майка ми фиат бравото... въпреки че бмв-то го карам само на съсипия

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 28 Авг 2008, 13:52

Ogi написа:абе по евтино ми излиза да поддържам бмв-то от колкот на майка ми фиат бравото... въпреки че бмв-то го карам само на съсипия

Да,има нещо вярно!
Чувал съм на една колежка като сменяха ремъци и ролки и още нещо сума си пари дали,но иначе го купиха евтино!
Обаче удоволствията от шофиране са огромни при БМВ-тепърва чувам само хубави неща за немската бавария!
Едно че имаше един случай с една покупка!
С един приятел и негов приятел ходихме да разглеждаме коли в Плевен-първо пазара после автокъщите!На пазара само боклуци,отиваме в една автокъща и току що са докарали едно е34 320 ванос комби внос от Италия!И човекът пробваше климатика и ние 3-мата пристигаме като че ли сме първите,оказа се че ваноса ръмжи като котенце и климатика бачка перфектно общо взето самата кола е перфектна и бе 95 год.!Моя приятел се чуди дали да я купи и взе телефон за връзка!Та по-принцип обикаляхме и разглеждахме докато неговия приятел си намери нещо за него!А ние двамата имаме но много искахме това е34(защото моя приятел казва че до сега зад гърба си е имал над 20 коли и такова е34 не е виждал да се намира-а за цена да не казвам защото бе много ниска при което някой от Търново вече я купили точно като той искаше да я капира след 4-5 дни))!Продължихме да обикаляме по другите автокъщи и попаднахме на един мерцедес също запазен но на нас двамата не ни кефеше само марката и така на другия ден неговия приятел я купи но даде цена която е 3 пъти повече от е34-то и той само ме попита дали да я взима,а аз му казах вземи пробвай и е34 както пробва мерцедеса за да се убедиш дали има разлика пък и с 2/3 от парите можеш спокойно да си наливаш гориво!Така и не не реши да го пробва защото все също се е оплаквал че е много скъпа поддръжката!А след като я купи и щом се прибра климатика му спря да работи!
Извода че моя приятел кара 325 тдс 97г. а този мерцедес бе E250 2,5 TD 98g.И като го покара каза че неговата печка бе по-добра!
Успех и дано този колега да се обади тук с това е34!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от CrUeSpIrIT » 28 Авг 2008, 17:37

Добре си се насочил :) и аз съм на 1-ва кола и о6те се уча да карам дето се вика :uups: . Моя съвет е да се ориентирах към някоя кола без много екстри на сходна цена да не ти се свиди много щото колкото и да е се че я 4укнеш ще я одраскаш някъде и дето щете е яд после. Хубаво да не си даваш всичките пари за колата, а да си оставиш малко в резерва защото се ще има нещо за правене ;) независимо дали ще е бмв или нещо друго пак и музика ще речеш да сложиш и те заминали без да се усетиш :mhihi: а за скъпата поддръжка не знам то каквото и да е се бирник в смисъл такъв, че само взема и пари не връща :confused: а удоволствието от карането е голямо :lol:
If you love something let it go,
If it comes back to you it`s yours.
If It doesn`t , It never was

ПредишнаСледваща

Назад към E36