кои са най-добрите GPS навигации на пазара?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Ф10, 2011, седан 535d

Мнение от GANUK » 26 Авг 2008, 15:40

някой знае ли дали предлаганите карти за айго или гармин ще работят с тези екранчета - стр.1 и 2?
[url]
http://shopkami.com/component/virtuemar ... gory_id=22[/url]

още един въпрос: някой от апаратите на айго или гармин имат ли USB порт така 4е да може да се гледа на екрана клип или филм? (нещо не мога да го видя на снимките, а в спецификациите не е ясно дали става за това, за което питам). Ако да...то това много ме улеснява... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANUK » 26 Авг 2008, 16:01

някаква идея дали има нещо подобно на пазара?

http://www.navigadget.com/index.php/2007/04/20/eclipse-avn2210p-from-fujitsu-and-tomtom

с USB port и свалящ се панел?

....и да свети в червено ;) :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 26 Авг 2008, 23:32

Могат да се гледат клипове и филми.
Последна промяна PeReZ на 07 Юни 2022, 9:13, променена общо 1 път

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Авг 2008, 9:56

аз па си продавам НТСто. телефон с навигация и сички екстри. който е мераклия на ЛС.
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... g%26sa%3DX

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61
Мечтае да кара: алпина

Мнение от ForzaBMW » 29 Авг 2008, 12:09

SKISA написа:аз па си продавам НТСто. телефон с навигация и сички екстри. който е мераклия на ЛС.
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... g%26sa%3DX

Това на колегата е най-добрия вариант. няма как да го гепат. а и вградения GPS се държи много добре с I-go. Имам го и съм доволен
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 30 Авг 2008, 8:09

Между другото, леко отклонение но пак в посока навигации.

Новият Travel Pilot 700 на Blaupunkt комбинира видеокамера с навигацията и наслагва инструкциите директно върху образа.
Резултата е доста тарикатски:

Изображение

Видео

Другите екстри освен стандартните като Live Traffic Information са разпознаване на пътните знаци (това ще го има в новата BMW 7-цa), гласово управление, WLAN, Bluetooth, DVB-T приемник (в Булгаристан все още няма файда от него). Цената се очаква да е около 740 хамерикански доларес...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 30 Авг 2008, 13:09

Не вярвам скоро (до 1 - 2 години) да е използваемо в България от нас. Иначе добре изглежда.

Иначе за разпознаването на знаци, на почти всички подробни карти (поне при IGO и Гармин) важните знаци са въведени в картата (ограничения на скоростта и т.н.)
Последна промяна PeReZ на 07 Юни 2022, 9:15, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 30 Авг 2008, 13:21

http://www.blaupunkt.com/de/7612201660_main.asp

Kartenmaterial
Detailstraßennetz: Andorra, Belgien, Dänemark, Deutschland, Estland, Finnland, Frankreich, Griechenland (Umgebung Athen), Großbritannien, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Monaco, Niederlande, Norwegen, Österreich, Polen, Portugal, Russland, San Marino, Schweden, Schweiz, Slowakei, Slowenien, Spanien, Tschechien, Türkei, Ungarn, Vatikanstadt
Verbindungsstraßennetz: Albanien, Bosnien und Herzegowina, Bulgarien, Mazedonien, Moldavien, Rumänien, Serbien und Montenegro, Ukraine, Weißrussland

Защо да не става за България? Освен това може да се сложи на всяка кола, а след месец ще е в продажба - една дебитна/кредитна карта и си в джаза. Бъдещето е вече тук :D

P.S. предполагам че поддръжката на Блаупункт е по-слаба за Източна Европа (конкретно България), поне като гледам колко подробна е последната гарминска карта, но от друга страна има хора, които ползват навигациите предимно навън.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 30 Авг 2008, 17:10

Добре де, ние започнахме да обсъждаме конкретно тази навигация и спамим по темата.
Няма подробна карта на България за Блаупункта и според мен няма и да има в близките 2 години. Това имах предвид като казах че не става за БГ.
А като казах че не става за обикновените хора имах предвид, че тя ще струва над 1000 лв. в България и то без картите, което си е много сравнено с модели със същата ефективност.

Доколкото поне аз разбирам тази тема - за да не не се превърне в поредната излишна, по-скоро трябва да се направи класация на най-добрите софтуери, карти, устройства според личния опит на участниците в темата. Тоест да се пише за неща които сме виждали и ползвали :-)
Благодаря за вниманието.

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 31 Авг 2008, 11:18

Приятелю, аз съм се убедил, че колкото е добра една навигация зависи само и единствено от картографията... от там нататък всичко е едно и също... купи си навигатор, който има добри карти за районите, за които ще го ползваш... На мен ми трябва предимно за Италия и ползвам Гармин... ако има навигация, която се ъпдейтва по-често от Гармин ще го сменя веднага, от там нататък всичките други лиготии са пълен ташак...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANUK » 31 Авг 2008, 11:34

Nasti написа:Приятелю, аз съм се убедил, че колкото е добра една навигация зависи само и единствено от картографията... от там нататък всичко е едно и също... купи си навигатор, който има добри карти за районите, за които ще го ползваш... На мен ми трябва предимно за Италия и ползвам Гармин... ако има навигация, която се ъпдейтва по-често от Гармин ще го сменя веднага, от там нататък всичките други лиготии са пълен ташак...

:yes:

Предишна

Назад към Извън Темата