Не ми показва вярно горивото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Не ми показва вярно горивото

Мнение от Kanevvv » 14 Авг 2008, 22:53

колата ми е 318 98г. интересува ме някои имал ли е такав проблем?
примерно карам със светнала лампа , спирам и гася като я запаля ми показва , че имам с около десетина литра повече , заредих седем литра и ми показа половин резервоар.
От каде да почна да тарся повредата, освен датчика в резервоара и таблото на друго място да тарся ли?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330ci

Мнение от MasterBoy » 16 Авг 2008, 10:50

Имах същия проблем преди време - стрелката непрекалнато се движеше без значение колко гориво имаше в резервоара. Оказа се че е от нивомера в резервоара, в таблото е малко вероятно. Ремонта беше кам 450лв с работата :confused:

Потребител
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от Dido___78 » 25 Авг 2008, 21:47

да и аз го имам са6тият проблем не показва верно максимум сам го виждал да отива до средата и то при пален резорвоар и след като мина 200 ,250км.и пада направо доло до лампата знам на компа дава гре6ка ж десният нифомер каде е помпата и струва 450лв.но вапроса е 4е тои си работи вси4ко е ок може ли да се развали само тази джажа за нивото от сервиза ми казаха да погледна кабелите одзат не било от нивомера а от някои кабел неска гледах двете букси и на 2 резорвоара по4истих вси4ко като ново стана но пак не показва напалних до горе и пак до средата отиде и толкоз а да си сменя целия нивомер за това не му отива някак помпата си ми работи аз сега нова да си копувам 4е знам ли ко дарво може да е за6тото било вси4ко заедно и така се продавало еи тук не са го измислили еми това е от мен ве4е не знам ко да правя и си карам така поне за сега ако не се намери лек 6те му мислим

Потребител
Аватар

Мнение от Exilemancer » 26 Авг 2008, 20:34

И при мен има подобен проблем. По принцип стрелката за горивото ми показва приблизително вярно, но веднъж когато сочеше малко под 15 литра заредих догоре и с изненада установих, че се е преместила малко над 15-те литра. Изминах около 250 км, като през това време стрелката си падаше постепенно, сякаш наистина това е нивото на бензина - лампата светна, стрелката стигна нулата, подмина я леко и си остана там до края на пътуването. По-късно, след като няколко пъти гасих и палих колата, стрелката изведнъж скокна, отиде на 45 литра и започна да си показва горивото нормално. Оттогава изминах още към 600 км като зареждах няколко пъти по 10-15 литра бензин (но не догоре) и си показва реално нивото на горивото. Само съм установил, че когато колата е студена показва, че имам 5-6 до 10 литра повече и като загрее стрелката на горивото се намества до реалното ниво. Идея си нямам на какво се дължи този блокаж при зареждане догоре. А как се прави тест на таблото и дали това ще помогне?

Назад към E46