За животните без дом...
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
VesoPesa написа:Колега, само да ти кажа че тия кучета дето хапят и нападат са станали агресивни само за да се пазят от такива като тебе![]()
а за това че са на улицата също са виновни такива като тебе![]()
а колкото до това колко чисто и спокойно щяло да стане по улиците, еми незнам ама тука в моя квартал бездомните кучета са много кротки и спокойни даже не веднъж като съм се прибирал пеша са вървяли с мене до вкъщи и са ме пазилии не само мене
![]()
а и моля те кажи ми дори без бездомни кучета, квартали като люлин и надежда по-безопасни ли ще станат през ноща

айде без глупости моля.... сестра ми беше ухапана на пейка в парка!!!! Точно тя е виновна че смотания пес се пазел.....
И от къде на къде даваш персонални мнения за мен ... цитат "амо за да се пазят от такива като тебе". Не знам да се познаваме лично, че да ми даваш оценки.
За люлин съм съгласен, че там със или без кучета си е се тая. Ама аз друго имах напредвид - престъпноста е ясна. По тъмно всичко може да стане, ама ако няма кучета ще има поне 1 нещо по-малко да се притесняваш. И само да ти кажа че повечето жени ги е страх когато някой пес тръгне да се приближава към тях. Никога не можеш да си сигурен дали ти се радва или ще те нападне. И това че някакви си къчета вървели с теб по тъмното изобщо не ме успокоява. Дали ще да толкова добре настроени и към детето ти, а? Можеш ли да го гарантираш?
Escape написа:....
Жена ми я е страх от бездомници и клошари. Викам да ги избием, че да не ни е страх, пък и само смърдят и загрозяват гледката.
Всеки ден на пътя ми застрашават живота една камара малоумници- да се избият и те. Направо да грабваме оръжието и да прочистим всичко което ни пречи. Щом избиването решава проблема, да караме наред тогава.
По темата: моя котак също си го прибрахме от улицата, но за повече в апартамента нямам място. Временно прибрахме и коте и куче и им намерихме нов дом. Надявам се повечето животинки да си намерят кой да ги гледа и обича.
blackgod написа:Escape написа:....
Жена ми я е страх от бездомници и клошари. Викам да ги избием, че да не ни е страх, пък и само смърдят и загрозяват гледката.
Всеки ден на пътя ми застрашават живота една камара малоумници- да се избият и те. Направо да грабваме оръжието и да прочистим всичко което ни пречи. Щом избиването решава проблема, да караме наред тогава.
Няма нужда да преекспонираш нещата

Escape, въпроса за клошари/бездомници и кучета е принципен. Щом ще избиваме кучетата дето пречат, дай да подхващаме и хората, а? Освен това аз съм пуснала темата с надежда някой да осинови тези животни, ИМЕННО ЗА ДА ИМА ПО-МАЛКО БЕЗДОМНИ ПО УЛИЦИТЕ, за да им се даде шанс да се социализират и да имат дом и да не се множат безразборно. Всички тези животни, които съм показала са имали бивши собственици, които ги оставят, защото заминават за чужбина, местят се, ражда им се бебе или просто ги пускат на улицата. Останалите са малки и им се търси дом. Ако си възпиташ детето от малко, едва ли ще краде и убива. Не съм тръгнала да снимам кучета и котки от кол и въже. Кучетата и котките, които наистина са по улиците и не са социализирани се кастрират, за да се намали популацията. Естествено, че няма да знаеш дали ще те нападне или не, ама то май и за хората се отнася.Съжалявам за сестра ти наистина. Знам, че не е единствената, но ние хората трябва да си оправяме кашите. Защо ли в Германия не съм чула за подобни случаи
Не мисля, че хората нямат вина кучетата и котките по улиците да са толкова много. Работи се по въпроса, но бавно. Няма злобни кучета, има глупави хора! Дайте да гърмим по тия дето са виновни. Като гръмнеш 10 кучета, няма да дойдат други ли?Айде много моля да вземе да се мисли превантивно и в перспектива, както се разсъждава по белия свят. Стига с тая българска ограничена мисъл...,че ми писна проблемите да се оправят само с бой и смърт. От това по-животинско и първобитно няма!

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колега , и аз съм против бездомните кучета и котки и.......всъщност ти много добре разбираш за какво става дума ако не греша .....Escape написа:blackgod написа:Escape написа:....
Няма нужда да преекспонираш нещатакой говори тука за клошари и бездомници? май говорехме за кучетата по улиците....
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
klintan66 написа:Колега , и аз съм против бездомните кучета и котки и.......
За кучетата ми е ясно, но котките защо влизат в тази група при теб?
vaiolina, сърчицето ми се стопли, като видях какви хора е имало още в България. Преди като живях в къща имах хъски и немска овчарка, но като се преместих в София просто е немислимо да си взема животно. Дано наистине темата постигне някякъв прогрес и се вземе на сериозно... и още веднъж - ЕВАЛА че още има такива хора като теб 

Цаката не е да умреш за родината си, а да накараш копелето отсреща да умре за неговата!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Ама тия помияри не пропускам случай да утрепя някой, къде с ловната,
къде с малокалибрена, къде някой котка с въдушната, къде с отрова.
Мамицати им и на тях дето носят болести и зарази, мамицата им и на
тия дето са ги изхвърлили на улицата

P.S. Ся преди някой да земе да реве и да хленчи, едно от задълженията
на ловджиите по закон е да убива скитащите кучета

На който не му харесва да са е.е з г.за

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- klintan66
- старши ентусиаст
-
В смисъл , че не трябва да са по улиците, защото са беззащитни - иначе на мен не ми пречат .someone написа:klintan66 написа:Колега , и аз съм против бездомните кучета и котки и.......
За кучетата ми е ясно, но котките защо влизат в тази група при теб?
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Зак , имаш моите уважения , без да се знаем ,по много други въпроси ,разисквани тук. Но по този не си прав , повярвай ми . Поне гледай да падат от един изтрелzAcK написа::evil:![]()
Имам Хъски и Барак чистопородни и много си ги обичам.
Ама тия помияри не пропускам случай да утрепя някой, къде с ловната,
къде с малокалибрена, къде някой котка с въдушната, къде с отрова.
Мамицати им и на тях дето носят болести и зарази, мамицата им и на
тия дето са ги изхвърлили на улицата![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. Ся преди някой да земе да реве и да хленчи, едно от задълженията
на ловджиите по закон е да убива скитащите кучета![]()
![]()
Тва е.
На който не му харесва да са е.е з г.за![]()
![]()
Писнало ми е от помияри
(хора и животни)

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
klintan66 написа: Зак , имаш моите уважения , без да се знаем ,по много други въпроси ,разисквани тук. Но по този не си прав , повярвай ми . Поне гледай да падат от един изтрел. А това за г.за беше селско.
Селско градско. Тва не се издържа

са повече от хората

деца ма пак ги мразя. Като знам как ми нахапаха кучето преди се
плаша като си помисля какво могат да ти направят на детето

Пък и не си ли гледал телевизия

стопани нападат хора. И в двата случая хора са виновни. Ма тия по
улиците като няма друго средство май ще трябва ние да ги разчистим

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

zAcK написа:Селско градско. Тва не се издържа![]()
![]()
Тия бездомните кучета
са повече от хората![]()
![]()
![]()
И зимата е ужас. Аз още нямам
деца ма пак ги мразя. Като знам как ми нахапаха кучето преди се
плаша като си помисля какво могат да ти направят на детето![]()
![]()
![]()
Пък и не си ли гледал телевизия![]()
![]()
Вярно и тия дето имат
стопани нападат хора. И в двата случая хора са виновни. Ма тия по
улиците като няма друго средство май ще трябва ние да ги разчистим![]()
![]()
![]()
![]()
Бааа най накрая някой да мисли като мен. По едно време се замислих да не би да съм само аз....
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Накратко - Искам да кажа ,че за положението на животните са виновни хората. Естествено ,че съм гледал телевизия и съм ЗА решаването на проблема. Но с убийства на 10-20 животни едва ли ще се промени ситуацията.Така си натрупваш само негативни емоции .....
Ами то тея кучета дето нападат хора, не са се родили с този инстинкт, ами по-скоро е породен от отношението на хората към тях. Същото е и това, както понеже някои кучета за нахапали някой, и вие викате давайте да избием всички бездомни кучета, така и тези кучета които нападат, са били тормозени от определени хора, и те са развили няква фобия към хората, и са почнали да нападат. Даже съм чувал, че кучетата нападат определени хора, които ги е страх от кучета, например мен не са ме нападали кучета никога... Но може би ако това стане, ще имам някав страх от тях. Но наистина, има много истории за точно определени кучета, които са нападали многократно, които според мен трябва да бъдат приспани, или приютени някъде. В смисал те вече са развили нещо като психическо отклонение, фобия към хората, агресия, но пак казвам това съм сигурен, че не е вродено в нито едно куче!! Просто начина по който живеят, отношението с което се отнасят хората към тях, пораждат тази агресия към хората, и към себеподобни дори.
Вие вижте ние хората колко сме нервни, пълно е със нервни шофьори, псуване, боища, и то за някви глупости, че някои те засекъл без да иска, или че те е изпреварил, или пък някой да ти свирка на всеки светофар, защото тръгваш на зелено, а не на жълто, и т.н.
Просто начина ни на живот поражда прекалено голям стрес и агресия, и за най-малкото нещо си изпускаме нервите, а животните не са много по различни от нас!
Такаче, бъдете малко по толерантни към животните, и не ги поставяйте под общ знаменател, защото съм срещал много бездомни кучета, които в погледа си им личи, че са добронамерени.
Вие вижте ние хората колко сме нервни, пълно е със нервни шофьори, псуване, боища, и то за някви глупости, че някои те засекъл без да иска, или че те е изпреварил, или пък някой да ти свирка на всеки светофар, защото тръгваш на зелено, а не на жълто, и т.н.
Просто начина ни на живот поражда прекалено голям стрес и агресия, и за най-малкото нещо си изпускаме нервите, а животните не са много по различни от нас!
Такаче, бъдете малко по толерантни към животните, и не ги поставяйте под общ знаменател, защото съм срещал много бездомни кучета, които в погледа си им личи, че са добронамерени.
Дайте да не стигаме и до дискриминация на животните. Псета, мелези, чистокръвни..все едно е. Породата не гарантира нищо друго освен външност. Не мисля, че породистите кучета са по-умни или по-добри. Съседския питбул изяде две от котенцата в нашия двор, които след като поотраснаха станаха по-любопитни и...Затова пак повтарям, че няма злобни кучета, има глупави хора. Ако някой има предложение (хуманно) за решаване на въпроса нека пише...
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4