Смяна масло на ск. кутия....
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Смяна масло на ск. кутия....
Здр. колега реших да сменя маслото на скоростната кутия тъй като я купих преди 2 месеца и незнам кога е сменяно,оба4е...отивам там кадето си правя колата по принцип само с бмв се занимават мом4етата и им казвам да го сменят,те изцеждат старото и се за4удиха какво трябва да е маслтоо гледат на табелката отдолу пише "MTF LT1" и ми викат ние нямаме такова масло а те имат при тях масла на бмв но това вика само в бова го имат отивам там питам ги те ми викат 500-600лв със смяната и някакъв филтър...и аз се отказах...та въпроса ми е някой сменял ли го е и какво сложил да сподели?Колата е 320д '99 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Значи колега отиваш в Дару кар или Вари 2000 и си купуваш 1.1 литра масло МТФ- ЛТ1 . То е наливно и струва около 45лв./л. И скоростите ще ти заспят. Не рискувай с друго масло - първо защото скоростите ще влизат много гадно и второ защото можеш да прецакаш кутията
Ако не си от София отиди до най-близкият дилър на БМВ и може би и там ще има такова масло

Ако не си от София отиди до най-близкият дилър на БМВ и може би и там ще има такова масло

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D TOURING
- Мечтае да кара: X6 M-POWER
kriso85 написа:Значи колега отиваш в Дару кар или Вари 2000 и си купуваш 1.1 литра масло МТФ- ЛТ1 . То е наливно и струва около 45лв./л. И скоростите ще ти заспят. Не рискувай с друго масло - първо защото скоростите ще влизат много гадно и второ защото можеш да прецакаш кутията![]()
Аз скоро си сменях моито масло на скоростите и на мен ми пишеше МТФ-ЛТ1 и се обадих на един приятел в Дару кар и ми каза че не го внасят вече.И ми каза да си сложа МТФ-ЛТ2 това е било заместитела.
- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
Колега аз също мислех да сменям маслото на моята кола, но като влезнах в канала да го сменям на скоростната кутия видях лепенка в жълто на която пишеше модела на маслото, а по отдоло "Life time, no oil change" което на български ще рече "До живот, без смяна на масло". Ето защо не съм сменял това масло и не мисля да го правя. Ти реши какво да правиш на твоята кола.
- bojky
- младши ентусиаст
-
Благодаря колеги...мисля да го сменя за сега ако наистина е 45лв.,но първо трябва да намеря каде го има тук в бургас... 

- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
преди месец сменах масло, гарнитура и филтър на скоростната кутия-автомат, типротник! от ПитМакс Бургас или сега май е Тендер..нещо такова....момчетата знаят какво ти е необходимо ATF D2 беше моето, всичко 6 литра от него, филтър и гарнитура някъде към 200лв. после отиваш на канал има страхотни DIY и си ти! успех!
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
ivo752 написа:Нека колегата ме извини ,че му ползвам темата,но да попитам за маслото на дифа същотоли е
Не е същото, аз сложих на Кастрол SAF-XJ 75W140. Събира 1 л.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Lyubo написа:Аз скоро си сменях моито масло на скоростите и на мен ми пишеше МТФ-ЛТ1 и се обадих на един приятел в Дару кар и ми каза че не го внасят вече.И ми каза да си сложа МТФ-ЛТ2 това е било заместитела.
Всъщност наистина е МТФ ЛТ2, но това е просто по-новата разработка, иначе си е МАНУАЛ ТРАНСМИШЪН ФЛУИД , което е важното

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
аз доколкото съм чувал масло в скоростите само се долива, а не се сменя...
какво стана след смяната- започнаха ли да влизат по-лесо скоростите?
- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D TOURING
- Мечтае да кара: X6 M-POWER
alexsch написа:аз доколкото съм чувал масло в скоростите само се долива, а не се сменя...
На мен ми течеше малкия семеринг на скоростите и го смених.После трябваше да долея към 0.300 мл. и нямаше от къде да взема МТФ-ЛТ1 и за това го смених с МТФ-ЛТ2.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
alexsch написа:аз доколкото съм чувал масло в скоростите само се долива, а не се сменя...
на стаорото ми 320д смених маслото в 6те скорости на 200 000км и имаше доста сериозно подобрение ... Налях му Мобил АТФ , че даже и ги поомешах синтетична и полусинтетична по погрешка... но от тогава 40-50к няма никакви проблеми или отражения . Та важно е маслото вътре да е прясно , остава въпроса колко са го смятали този лайфтайм интервал , щот в БГ колите стигат и до 30години употрееба

- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
при мен чудесе на се случеха, но все пак........ важното е може би че почистих налепите по магнитчетата който са на дъното на долния капак, който уляват всякакви метални трошици който се отделят при работата. така че мисля че бе от полза! http://home.comcast.net/%7Evicent/trannye38.html
- bojky
- младши ентусиаст
-
zlati79 ti mai si ot burgas ili taka mi se struva??Ako da ot kade si vze maslo 4e v4era hodih v tender (tam sreshtu sledstvieto ) i imaha samo 5L razfasofka i to 'LT3" ne 4e e problem 4e e LT3 no 5L i cena ot 250lv nqma smisul prosto i tursq sega po malko ama nz kade da tursq ve4e...

Абе колега, не се филмирай толкова. Слагай от това масло и си свиркай. http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=79

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3