Изтракване на клапаните при студен старт...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Изтракване на клапаните при студен старт...
здравейте,
значи от известно време като запаля на студено и изтракват клапаните ама за 1 сек и се оправя всичко после мотора си заработва тихичко и мекичо
Колата я имам от 1 месец, та въпроса ми е дали е някой повдигач зациклил или от какво може да е ? Също така разбрах, че може да е от някво си маркуче което не връщало маслото бързо ли нещо такова, ако някой знае нека просветли....
Мотора е М43
П.С. Възможно ли е да е от биелни лагери да не прави налягане......, но по мои разсъждения ако беше това май на ниски обороти тряя да ми пресветва лампата замаслото
а това не се случва и като запаля лампата си гасне веднага......
значи от известно време като запаля на студено и изтракват клапаните ама за 1 сек и се оправя всичко после мотора си заработва тихичко и мекичо

Колата я имам от 1 месец, та въпроса ми е дали е някой повдигач зациклил или от какво може да е ? Също така разбрах, че може да е от някво си маркуче което не връщало маслото бързо ли нещо такова, ако някой знае нека просветли....
Мотора е М43
П.С. Възможно ли е да е от биелни лагери да не прави налягане......, но по мои разсъждения ако беше това май на ниски обороти тряя да ми пресветва лампата замаслото

- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
Re: Изтракване на клапаните при студен старт...
BiTurbo написа:здравейте,
Мотора е М43
П.С. Възможно ли е да е от биелни лагери да не прави налягане......, но по мои разсъждения ако беше това май на ниски обороти тряя да ми пресветва лампата замаслотоа това не се случва и като запаля лампата си гасне веднага......
Не се шашкай. Това е нормално. Все пак колата не е първа младост, пък и не се знае как е карана и как е подържана.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Re: Изтракване на клапаните при студен старт...
rado_rf написа:Не се шашкай. Това е нормално. Все пак колата не е първа младост, пък и не се знае как е карана и как е подържана.
мерси за думите....
... иначе си прав, не се знае къв идиот я е карал преди мене....
но на мен мисълта ми беше че ако е някой спекал повдигач да взема да си ги сменя всичките..... но не знам ше се оправи ли, пък 300лв за повдигачи за проба не ми се дават......
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Имам един приятел с мотор като твоя м43,и сложи една добавка на лики моли за повдигачи и каза че повече не ги е и чул .... Иначе на мен ми казват че масленият филтър или по-точно неговият клапан не задържал (при мен е с навиващ се филтър),смених купища филтри и все едно и също,за 2 сек притропат всичките,но както каза rado_rf колите не са първа младост .......
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
маслото го смених преди 1000км както и филтъра и всички останали филтри, маслото ми е Тексако 10W40....
нивото е на макс точно
При мен също масления филтър се навива (тоест е от по-новите уж).........
ми ще потърся и аз тогава освен няква добавка и тва ше му е........
мерси за помощта колеги
нивото е на макс точно
При мен също масления филтър се навива (тоест е от по-новите уж).........
ми ще потърся и аз тогава освен няква добавка и тва ше му е........
мерси за помощта колеги

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
да бе ясно знам че не тряя да е баш на макс то е на 1мм под макс-а.... са го засичам дали ми гори масло затва съм го налял до горе и следя....... иначе когато беше и малко над средата тоест на към 3/4 пак си изтракваше така че не в това е проблема.......
10 мнения
• Страница 1 от 1