Спазвате ли закона за движение по пътищата?
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Не вярвам да има човек който да спазва закона на 100%.Поне в България няма.Аз лично само опитвам да съм коректен, но поне един път на ден просто не ми издържат нервите.Едно правило обаче си спазвам апсолютно винаги без значение дали правя нарушение или не и то е МИГАЧ!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
принципа е стар като света....!! не се слагат само глоби!трябва и с нещо да ни примамят. приказката е за пръчката и моркова! освен да ни бият с пръчката/което са солените глоби/ трябва да ни дадат и морковче/т.е. да ни направят читави пътища и свестни условия за движение/. няма друг начин. ако само въведат глоби -солени и почнат да ни чаластрят с по 300лв за неспазване на знак -нищо няма да се случи,а само ше се вдигнат бакшишите за ченгетата...!! не може само да искат да се спазват правила,а ответно да не правят нищо за нас на пътя...!
съжалявам ,че може би давам лош пример на някои по-млади колеги с мойте изказвания ,но това е истината.....
вчера колежката се е изнервила на път за в къщи и си изля мъката-няма лошо!! но сравнението с германия просто не става...!! дори и най-голям наглец/а аз не смятам ,че съм такъв/ като отиде там след 3 дни почва да кара с поне 50% по-малко нарушения ,отколкото в българия! защото там освен пръчка/глоба от 180евро за превишена скорост/ има и морков/хубави пътища,уредена инраструктура/....
в тва се състои целият проблем. и за това ние/къде по-нормално,къде -не/ си избираме кои правила да спазваме ,защото иначе няма да оцелеем на пътя....! понякога правим грешни преценки и те костват ,ламарини,осакатяване,живот...!! гадно е...!! но това е!
съжалявам ,че може би давам лош пример на някои по-млади колеги с мойте изказвания ,но това е истината.....
вчера колежката се е изнервила на път за в къщи и си изля мъката-няма лошо!! но сравнението с германия просто не става...!! дори и най-голям наглец/а аз не смятам ,че съм такъв/ като отиде там след 3 дни почва да кара с поне 50% по-малко нарушения ,отколкото в българия! защото там освен пръчка/глоба от 180евро за превишена скорост/ има и морков/хубави пътища,уредена инраструктура/....
в тва се състои целият проблем. и за това ние/къде по-нормално,къде -не/ си избираме кои правила да спазваме ,защото иначе няма да оцелеем на пътя....! понякога правим грешни преценки и те костват ,ламарини,осакатяване,живот...!! гадно е...!! но това е!
Съгласен. Не може първо да искат, а за даването - ше видим.
Ако имаме хубави (поне) двулентови улици в София, ако се уреди проблема с паркирането, премислят малоумните кръстовища, сложат адекватни светофари, където трябва, нарисуват хубава ясна маркировка навсякъде, тогава чак може да се изтъпанчи някой темерут и да ми пише актове за стотици левове.
Ако имаме хубави (поне) двулентови улици в София, ако се уреди проблема с паркирането, премислят малоумните кръстовища, сложат адекватни светофари, където трябва, нарисуват хубава ясна маркировка навсякъде, тогава чак може да се изтъпанчи някой темерут и да ми пише актове за стотици левове.
SKISA написа:няма друг начин. ако само въведат глоби -солени и почнат да ни чаластрят с по 300лв за неспазване на знак -нищо няма да се случи,а само ше се вдигнат бакшишите за ченгетата...!!
Е, да... ама като знаеш, че ще те бръкнат 300 или 150 лева, ще си помислиш дали ще нарушаваш. Като те треснат 2 пъти в седмицата и ти гарантирам, че ще почнеш да ги спазваш. Дали отиват при полицая или държавата, няма никакво значение, важното е че ти бъркат на теб в джоба.
В момента с 20 кинта и си с "Приятен път и внимавай, че по надолу има други колеги"... друго щеше да бъде ако бяха 200!
Mpower84 написа:Не вярвам да има човек който да спазва закона на 100%.Поне в България няма.Аз лично само опитвам да съм коректен, но поне един път на ден просто не ми издържат нервите.Едно правило обаче си спазвам апсолютно винаги без значение дали правя нарушение или не и то е МИГАЧ!
Много си прав за спазването. В УСА-та има така нареченото "driving school" дето за 1-то ти нарушение те пращат там и после ти го опростяват. Реално пак плащаш ама поне не ти го записват в историята и съответно после застраховката ти е по малка. Та както и да е......
Та там винаги почват със следната фраза "средностатистически човек прави 2000 нарушения на година. Ние знаем че вие сте невинни за последното нарушение заради което сте при нас, ама сте виновни за останалите 1999"

Нявсякъде е така, не само в БГ. И в Германия се правят нарушения и в УСА и къде ли не. Ама тука като че ли сме най извратени. Във Виетнам например има тук таме светофари по големите кръстовища, милиони мотопеди и стотици хиляди коли, никаква полиция по улиците, ама въпреки това тежки инциденти НЯМА!!! Щото хората са колегиални и не карат на принципа "прееби другарче". И отдавна са разбрали че мигача не е водомер - като го пускаш повече не ти увеличава сметката......
Ма се пак БГ си е БГ. Всички са гъзари, над закона и имат поне по 3-ма познати в полицията

Ясно, че освен пръчка трябва и морков. Обаче първо трябва да заиграе пръчката за всеки. Нямах предвид само за участниците в движението. Когато лицето Х като изпълнител на ремонта усети на няколко пъти сопата, поради некачествен ремонт на пътя или некачественото изпълнение на нов обект, тогава ще не ще ще почне да върши нещата както трябва, защото ще му излиза по-изгодно, отколкото глоба след глоба. А резултата за теб, мен и всички нас ще е моркова, за който спомена. Много може да си пишем по темата, но за мен проблема опира до пръчката. "Кучето скача според тоягата", нали? 

Не мисля, че има шофьор (поне в София) който да спазва на 100% правилника, просто не е възможно. Но не е това проблема! Държавата отдавна е абдикирала от задължението си да поддържа нормални пътищата и движението по тях. КАТ е всичко друго но не и контролен орган. И според мен засега единственото решение да не се избиваме по пътя е да приложим максимата "Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се." . За мен най-големия проблем е липсата на елементарно възпитание и култура (баси, звуча кат пенсионер). За мен си съм решил където и както да карам - да не преча на останалите около мен. Не минавам на червено (дори да съм единствена кола в 2:00 нощеска), не карам пил, спирам на пешеходни пътеки с изключение на случаите когато моето спиране може да доведе до тежки последствия, съобразявам скоростта си с условията на пътя или района (не със знаците), и пари не давам на полицаи. Опитвам се да съм колегиален със всички на пътя, и се радвам като малко дете когато видя друг като мен.
Ако ние сами не се пазим, няма кой друг.
Ако ние сами не се пазим, няма кой друг.
- lidiyailieva
- кандидат ентусиаст
-
Скъпи колеги, след толкова примери от ваша страна до някаква степен успяхте да ме убедите че понякога просто сме принудени да не спазваме закона. Приемам го това - така си е. На бялото не може да се каже черно. Приемам го до момента, до който не се застрашава живота на друг участник в движението. Примерите, които сте ми дали са в общи линии такива именно за това ги приемам.
Не знам защо обаче си мисля, че и пътища слънце да се направят в България ние пак ще си караме лошо. Просто такъв си ни е стила, манталитета. Не знам на какво се дължи!?! Както казва blackgod - "За мен най-големия проблем е липсата на елементарно възпитание и култура"
Сигурна съм всички сте виждали как бащи товарят малките си синове в колите и им показват какво е "майсторско шофиране" из софийските улици. Детето се кефи, гордее, попива всичко от баща си. Какъв шофьор ще излезе от това дете в бъдеще? Същият като бащата. То е като да възпиташ у него любов към дадена марка автомобили. Другото което ми направи впечатление напоследък - с приятелка отиваме до Гърция, влизаме в Солун. И там задръствания като тук. Приятелката ми почва да се бута, натиска, да минава на червено. И на въпроса ми: " Е защо го правиш сега това?!?" Тя ми казва: " Моя мъж, ако ме види да се наредя на опашка почва да крещи, че съм смотла и за това така съм свикнала да карам" А в случая не бързахме за никъде, на почивка бяхме тръгнали.
Та аз не очаквам подобрение в бъдещето, не знам защо.
Не знам защо обаче си мисля, че и пътища слънце да се направят в България ние пак ще си караме лошо. Просто такъв си ни е стила, манталитета. Не знам на какво се дължи!?! Както казва blackgod - "За мен най-големия проблем е липсата на елементарно възпитание и култура"
Сигурна съм всички сте виждали как бащи товарят малките си синове в колите и им показват какво е "майсторско шофиране" из софийските улици. Детето се кефи, гордее, попива всичко от баща си. Какъв шофьор ще излезе от това дете в бъдеще? Същият като бащата. То е като да възпиташ у него любов към дадена марка автомобили. Другото което ми направи впечатление напоследък - с приятелка отиваме до Гърция, влизаме в Солун. И там задръствания като тук. Приятелката ми почва да се бута, натиска, да минава на червено. И на въпроса ми: " Е защо го правиш сега това?!?" Тя ми казва: " Моя мъж, ако ме види да се наредя на опашка почва да крещи, че съм смотла и за това така съм свикнала да карам" А в случая не бързахме за никъде, на почивка бяхме тръгнали.
Та аз не очаквам подобрение в бъдещето, не знам защо.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
скъпа колежке,....! във финландия ,където има доста по-добри условия като пътища и хората са с друг манталитет -не кат онашият преди 15г са загивали по 5000 човека годишно от катастрофи !!! след като са взели мерки и са станали по-хора ,отколкото са били сега там загиват по 600 човека годишно. идеята ми е ,че ние се движим по този път и съответно ,когато много неща в държавата ни се оправят и хората започнат да мислят различно ще стигнем и ние до там. просто се движим по-назад във времето и няма как да надскочим себе си....! за нас даже е по-лесно ,отколкото на тях ,защото имаме техният пример и от къде да гледаме и ще се справим по-бързо като време....! за съжаление няма да стане за година-две!!!
абсолютно ясно е ,че не трябва да се застрашава живота на другите ! понякога ,обаче ,нарушавайки по някакъв повод правилата преценката ни е погрешна и тогава стават сакатлъците...!!
абсолютно ясно е ,че не трябва да се застрашава живота на другите ! понякога ,обаче ,нарушавайки по някакъв повод правилата преценката ни е погрешна и тогава стават сакатлъците...!!
Няма начин в София да се кара по правилата. Ако караш по правилата ще те отнесат някъде, защото само ти ще караш , а другите не. Трябва или всички да са изрядни, или ще си е все така...
Проблема е че хората са много изнеревени по очевидни причини... не може с толкова много коли да се кара нормално, по простата причина че трябва да се стои на едно място. И аз не карам съвсем по правилата , но не застрашавам живота на пешеходци и други участници в движението. И пак зависи от ситуацията, комплексно е. Риска трябва да е премерен, и да сме до колкото може толерантни един към друг като хора, а не да се мерим на кой колата каква е и по това да се определя кой е с предимство и кой не
Имаше един виц.....щом съм дама-аз съм с предимство!
Дано колкото се може по-малко жени да го знаят...

Проблема е че хората са много изнеревени по очевидни причини... не може с толкова много коли да се кара нормално, по простата причина че трябва да се стои на едно място. И аз не карам съвсем по правилата , но не застрашавам живота на пешеходци и други участници в движението. И пак зависи от ситуацията, комплексно е. Риска трябва да е премерен, и да сме до колкото може толерантни един към друг като хора, а не да се мерим на кой колата каква е и по това да се определя кой е с предимство и кой не

- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
SKISA написа:скъпа колежке,....! във финландия ,където има доста по-добри условия като пътища и хората са с друг манталитет -не кат онашият преди 15г са загивали по 5000 човека годишно от катастрофи !!! след като са взели мерки и са станали по-хора ,отколкото са били сега там загиват по 600 човека годишно. идеята ми е ,че ние се движим по този път и съответно ,когато много неща в държавата ни се оправят и хората започнат да мислят различно ще стигнем и ние до там. просто се движим по-назад във времето и няма как да надскочим себе си....! за нас даже е по-лесно ,отколкото на тях ,защото имаме техният пример и от къде да гледаме и ще се справим по-бързо като време....! за съжаление няма да стане за година-две!!!
точно за финландците не мога да се съглася, живял съм там и имам богат опит с тамошните шофьори, карах първо 1 цедка 180ка, после една 240ка и накрая една еска 320ка, абсолютно всички искаха да ме изпреварят (бях с не-финландски номера), и постоянно ме тормозеха, заяждаха се с мен по осветофарите, засичаха ме и т.н. мама им на простите финландци националисти, но това е друга тема вече.
да - и аз нарушавам в рамките на разумното, като се старая да не преча на движението, да по светофарите се предреждам често и предполагам, че постоянно отнасям псувни, но ще продължа да се предреждам докато мога и каруца да карам и самолет да карам - пак ще съм си същия простак на улицата - нали такъв ни е менталитета. По-добре глоба и точки отколкото да се мотая по цял ден по светофарите заради някакви лелки, чичковци, деца с коли... които не могат да карат или не искат да карат...
simeon написа:да - и аз нарушавам в рамките на разумното, като се старая да не преча на движението, да по светофарите се предреждам често и предполагам, че постоянно отнасям псувни, но ще продължа да се предреждам докато мога и каруца да карам и самолет да карам - пак ще съм си същия простак на улицата - нали такъв ни е менталитета. По-добре глоба и точки отколкото да се мотая по цял ден по светофарите заради някакви лелки, чичковци, деца с коли... които не могат да карат или не искат да карат...
Това с предреждането считаш ли го за колегиално спрямо останалите? Тези 5-10-20 коли които си предредил нали теб трябва да изчакат да тръгнеш? Един ден си направи прост експеримент, засечи си времето за един и същи маршрут като караш нормално, и веднъж с твоя си стил на каране който опъва и твоите и на околните нервите, и ще разбереш че си спечелил 1 цигара време, която можеш да изпушиш и в колата.
Не го приемай като заяждане, далеч съм от мисълта да наливам акъл на някой. С одъртяването почнах да се замислям за хабенето на излишни нерви, и все по-спокойно се опитвам да карам.
Времето зад волана за мен е удоволствие, и се опитвам то да остане такова.
simeon написа:точно за финландците не мога да се съглася, живял съм там и имам богат опит с тамошните шофьори, карах първо 1 цедка 180ка, после една 240ка и накрая една еска 320ка, абсолютно всички искаха да ме изпреварят (бях с не-финландски номера), и постоянно ме тормозеха, заяждаха се с мен по осветофарите, засичаха ме и т.н. мама им на простите финландци националисти, но това е друга тема вече.
да - и аз нарушавам в рамките на разумното, като се старая да не преча на движението, да по светофарите се предреждам често и предполагам, че постоянно отнасям псувни, но ще продължа да се предреждам докато мога и каруца да карам и самолет да карам - пак ще съм си същия простак на улицата - нали такъв ни е менталитета. По-добре глоба и точки отколкото да се мотая по цял ден по светофарите заради някакви лелки, чичковци, деца с коли... които не могат да карат или не искат да карат...
Хвала

Ей заради такива като теб има задръствания. Щото като минат 3-ма тарикатчета и от останалите коли чинно чакащи си минават само по 2.
Кво да ти кажа.... да зема да те обиждам и да те псувам няма смисъл, щото надали ще ме разбереш. Прост човек и силен вятър спиране нямат
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5