Виене при пуснат климатик

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Виене при пуснат климатик

Мнение от [Georgi] » 21 Авг 2008, 23:19

Преди няколко дена ми се появи едно виене, което не можех да определя откъде идва. Първото ми съмнение беше за диференциал, после скорости, след това главини. Всичко беше старателно прегледано и си беше наред. Вчера случайно установих, че вие само при пуснат климатик.

На място не се чува, но в движение при подаване на газ се засилва и виенето. При скорост 120 км/ч направо не се стои в колата. Ролката на компресора е нова. Какво друго да гледам?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 21 Авг 2008, 23:58

ремъка ? Земи оригинален в дару е 35 лева колега
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 22 Авг 2008, 10:05

лагера колега лагера на компресора, няма какво друго да вие. ремък не вие а свири,ако беше от ремъка щеше да го чуваш и при спрян климатик. ходиш в някой сервиз източват ти газта на климатика сваляш компресора сменяш лагера около 30 кинта струва качваш компресора пълнат ти климатика и си готов. Опа замалко да забравя гледай да ти сменят и маслото на компресора. Нашата машина го прави автоматично с смяната на фреона но съм виждал в други градове в разни сервизи кадето ако не им кажеш може да не ти го бутнат изобщо.

Поздрави

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 22 Авг 2008, 10:30

Нещата наистина май отиват към компресор. Иначе си взех ремък, но няма да помогне. Значи в допълнение на това което споменах, ако колата е работила на 2000+ оборота, когато я изгася се чува едно затихващо-скърцащо въртене. Ролката от едната страна на ремъка се върти обратно на часовниковата стрелка. И след това се чува нещо като изпускане на въздух...

В този ред на мисли препоръчайте сервиз където ремонтират компресори...

Назад към E36