Виене при пуснат климатик
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Виене при пуснат климатик
Преди няколко дена ми се появи едно виене, което не можех да определя откъде идва. Първото ми съмнение беше за диференциал, после скорости, след това главини. Всичко беше старателно прегледано и си беше наред. Вчера случайно установих, че вие само при пуснат климатик.
На място не се чува, но в движение при подаване на газ се засилва и виенето. При скорост 120 км/ч направо не се стои в колата. Ролката на компресора е нова. Какво друго да гледам?
На място не се чува, но в движение при подаване на газ се засилва и виенето. При скорост 120 км/ч направо не се стои в колата. Ролката на компресора е нова. Какво друго да гледам?
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
лагера колега лагера на компресора, няма какво друго да вие. ремък не вие а свири,ако беше от ремъка щеше да го чуваш и при спрян климатик. ходиш в някой сервиз източват ти газта на климатика сваляш компресора сменяш лагера около 30 кинта струва качваш компресора пълнат ти климатика и си готов. Опа замалко да забравя гледай да ти сменят и маслото на компресора. Нашата машина го прави автоматично с смяната на фреона но съм виждал в други градове в разни сервизи кадето ако не им кажеш може да не ти го бутнат изобщо.
Поздрави
Поздрави
Нещата наистина май отиват към компресор. Иначе си взех ремък, но няма да помогне. Значи в допълнение на това което споменах, ако колата е работила на 2000+ оборота, когато я изгася се чува едно затихващо-скърцащо въртене. Ролката от едната страна на ремъка се върти обратно на часовниковата стрелка. И след това се чува нещо като изпускане на въздух...
В този ред на мисли препоръчайте сервиз където ремонтират компресори...
В този ред на мисли препоръчайте сервиз където ремонтират компресори...
4 мнения
• Страница 1 от 1