някой да се занимава с климатици

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

някой да се занимава с климатици

Мнение от simeon » 18 Авг 2008, 20:35

трябват ми няколко климатика за апартамента, ако някой може да предложи услуги - покупка, доставка, мотаж, гаранция...

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 18 Авг 2008, 20:44

ТУРБО - Стани - 0899981728
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: някой да се занимава с климатици

Мнение от kiko » 18 Авг 2008, 21:02

simeon написа:трябват ми няколко климатика за апартамента, ако някой може да предложи услуги - покупка, доставка, мотаж, гаранция...

какво точно търсиш?на жената бащата се занимава с климатици,какъв размер, предпочитания за марка, нов-втора?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 18 Авг 2008, 22:03

Мога да ти помогна единствено с избора на модели в високият клас.
Ако решиш да си купуваш наистина добри климатици,варианта ти е Mitshubishi Hyper Invertor,цената му е около 2200 лева с монтажа за помещение от 15 до 25 м2.
Ако проявиш интерес,мога да обясня защо и ще ти кажа конкретния модел пък ти ще си го вземеш в София ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от simeon » 18 Авг 2008, 22:10

err0r написа:ТУРБО - Стани - 0899981728
утре ще му звънна

kiko написа:
simeon написа:трябват ми няколко климатика за апартамента, ако някой може да предложи услуги - покупка, доставка, мотаж, гаранция...

какво точно търсиш?на жената бащата се занимава с климатици,какъв размер, предпочитания за марка, нов-втора?

засега имам 2 оферти, но практиката ме е научила да имам повечко оферти, за да избера най-доброто съотношение цена-качество и в конкретния случай - количество. спрял съм се на митсубиши, тошиба или дайкин (за дайкин не съм чувал много отзиви за митсубиши съм чувал само добро, тошиба също само добро), искам да са инверторни и нови разбира се с гаранция.

sambeto написа:Мога да ти помогна единствено с избора на модели в високият клас.
Ако решиш да си купуваш наистина добри климатици,варианта ти е Mitshubishi Hyper Invertor,цената му е около 2200 лева с монтажа за помещение от 15 до 25 м2.
Ако проявиш интерес,мога да обясня защо и ще ти кажа конкретния модел пък ти ще си го вземеш в София ;)

дай някакво инфо, което аз може би нямам? http://www.climacom.com/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 18 Авг 2008, 22:38

що годе съм израснал по магазини за техника , и моя съвет е да си купиш панасоник. Митсубишито както ти препоръча един колега също е добър климатик но е ненужно скъп. Купи си обикновенни панасоници - не инвертор , въпреки че в магазина ще ти кажат че са по добри заради по високо кпд и по малак разход на енергия , обаче ще ти спестят че повече се развалят и са доста по капризни от нормалните сплит системи. В нас имам три осемнаиски панасоник , 3 деветки и една 12ка сплитове вече на 6 години и никви ядове , нито зима нито лято. Инвертора създава малко по голям комфорт но е по склонен за разваляне заради многото електроника , а ако ти кажат че топли повече - не е баш така , ама е по скъп и малко продавачи наистина разбират та ще ти кажат него да зимаш. Та на кратко - купи си обикновен панасоник сплит , по възможност малаизииски , не че китаиските не стават ама по добре малаизия. Хем по малко пари хем същатата работа даже и по добре. Относно тоя модел митсубиши сигурно е 15-ка като гледам параметрите , - панасоник инвертор е 1800 лева , затова казах че не си струва митсубишито , панасоник е номер едно в климатиците от много години. Забрави за самсунг и елджи. Елджито е здраво но не топли - зимата каталясва лесно , а самсунга що годе работи добре на топло , но пък дават дефекти . Ако ти кажат да купиш няква неизвесна марка ( търговска на някоя верига от рода на елит ) и ти кажат че е супер защото е с марков компресор също не се връзваи - то няма климатик с немарков компресор. Всички климатици са с митсубиши и такива компресори ама ... не работят като истинско митсубиши. Даикина също викат че го правят в чужбина , ама не е баш така , карат частите от чужбина и ги сглобяват в атаро клима от там идват и добрите цени - евтина работна ръка. Друг съвет които мога да ти дам е , да купиш климатици които са точно за помещението , да не се хвърляш на доста по големи защото се получава голям дискомфорт - лятото и на наи слаба перка е шумен и духа прекалено силно и ти е студено , същото важи и за зимата. Дано съм ти помогнал в избора .
It`s party time !

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 18 Авг 2008, 22:47

Като за начало се ориентирай тук
http://condex.bg/
тук са климатиците на Mitsubishi Heavy и мисля че фирмата е оторизиран представител за марката за България,сайта който си дал са Mitsubishi Electric,които са по ниският клас на марката.
Като отидеш в сайта,който съм дал гледаш в каталога RAC - единични и мулти-сплит (до 4 вътрешни тела) системи.
Там ще си видиш най точно модела на хипер инвертора,препоръчвам го горещо ;)
Средният му разход на ток е около 400 вата :shock: ,най икономичният създаван досега модел,да не говорим за всичките му филтри и функция "самопочистване"
Единственият модел досега получил максималната оценка от някаква международна организация за климатици ;)
Във фирмата дето работя,сме работили и с Дайкин,но най малко проблеми сме имали с Mitsubishi.

Потребител
Аватар

Мнение от ivanhow » 18 Авг 2008, 23:38

Турбо наистина си разбира от работата.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Авг 2008, 9:22

всичко зависи от тва с кви възможности си и за кво ти трябва..
ако е за офис -зимаш некви там колко да въртят и ше ти свършат работа и Мидея и Хайер.
ако е за в къщи - трябва да са по-качествени ,за да са по-безшумни и отделно зависи само за студ ли ти трябват или и за отопление...! като казвам това-нямам впредвид хеч да не ги ползваш за топло-те вече всички са с отопление,на ако имаш някакво парно,или камина,или тец и само климатика ще ти помогне през зимата не ти трябва инвертор.цената е доста висока и тва ,че харчи по-малко ще се изплати кат овреме сигурно след 7-8г . друг е въпроса ,че инверторите по принцип работят на малко по-ниска температура -външна. ако ,обаче трябва да се топлиш само на климатици без никакво друго отопление ти трябва хубава сметка от специалист какви да сложиш като мощност и тогава инвертора си е нужен ,а и марката трябва да е силна.
модела на мицу ,който предлага самбето е наситина много добър-братовчед ми си сложи такъв. коефицента на обръщане/тва е колко ток харчи спрямо колко топло прави/ е наистина впечатляващ и е едни от най-добрите на пазара. то и за тва цената му е такава. има и по-добри ,ама техните цени па са направо...!!ужас!!
давам ти един пример: аз работех във фирма за климатизация - най-голямата в страната. бяхме вносители на американски киламитици за хотели и банки и молове. имах контакти с всички други вносители и можех да си купя какъвто си искам клематик за в къщи с добри отстъпки отсякъде. аз си взех Хайер! не е инвертор. след консултации с инженери при нас,с технически,с монтажници и техници. накрая стигнах до извода ,че щом си имам парно-локално зимата тия климатици ще ми трябват сравнително рядко и за малко. лятото се презастраховах с един модел над изчисленото-сложих и вече 4г съм доволен от работата,която ми вършат, а и от цената ,която ми излезоха.ако си от софия и решиш да са мидея-мога да ти уредя много голяма отстъпка. ако решиш да е нещо по-качествено мога да те свържа с фирма ,която монтира,има отстъпки от вносителите и може да ти сложи каквото поискаш като марка.пиши едно ЛС.
надявам се да съм ти бил полезен!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 19 Авг 2008, 10:30

MaxMan се занимава с това
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от simeon » 19 Авг 2008, 16:24

http://www.climacom.com/ хаха тези ми искат 60лв за оглед + оферта?? да си държат климатиците за тях.

със Стани сме се разбрали да ми звънна по-късно, ще дойде да гледа (надявам се безплатно :mhihi: ).

с хората на Скиса се разбрахме да ми звъннат когато могат за да дойдат на оглед.

на хората на Самбето свънях - чакам оферта.

като имам новини ще пиша.

Назад към Извън Темата