Електронно впръскване (умна дюза) М51

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Електронно впръскване (умна дюза) М51

Мнение от swh_bmw » 18 Авг 2008, 21:17

Здравейте,
не ми е приятно да пиша за проблеми на ТДС но ми се налага :confused: .
Тази сутрин си отидох на работа всичко е на "6", вечерта когато излезнах от работа врътнах ключа, светна лампичката за елетронното впръскване и не изгасна Изображение.
И колата въобще не иска да запали(стартера върти)! Знам че е изписано много и ги прочетах на ново, но все се описва че колата влиза в авариен режим и си работи все пак. На бързо развъртях буксата на умната дюза(кояти идва от ГНП'то) разгледах я но не видях нещо не-редно(като изгоряло). Може ли да ме посъветвате къде да се огледам за евентуални причини. Светенето на тази лампичка освен умната дюза на какво може да се дължи.
Поздрави
Последна промяна swh_bmw на 30 Авг 2008, 10:59, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 18 Авг 2008, 22:29

Това ти е "чек". Освен дюза е и помпа и нередности в електрониката на двигателя ... Буксата на помпата си идва от помпата, а буксата на умната дюза ще я видиш кабела на 4-та дюза (умната) ще те заведе до нея
Не се шашкай не е дюза - проблема ти е в управлението на помпата ... за съжаление.
Колко часа си тръгна от работа?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 18 Авг 2008, 22:46

Здравейте,

Дано шефа не чете :mhihi: беше в 17:40, паркирах я в 09:10. Можели да поясниш значението от времето. Иначе като дам на контакт светва, изгасва и чувам цъкане на реле и след това пак светва, ако е от значение.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 18 Авг 2008, 23:30

Wenzy написа:Това ти е "чек". Освен дюза е и помпа и нередности в електрониката на двигателя ... Буксата на помпата си идва от помпата, а буксата на умната дюза ще я видиш кабела на 4-та дюза (умната) ще те заведе до нея
Не се шашкай не е дюза - проблема ти е в управлението на помпата ... за съжаление.

Венци,хем го казваш правилно,хем объркваш чаовека.Лампата свети когато има нередност в управлението на ГНП-така наречената плочка или неработеща умна дюза.Колега ти си пипал буксата ,която води към плочката,проследи и кабела на умната дюза-колегата ти е обяснил коя е.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Re: Електронно впръскване (умна дюза) М51

Мнение от dinozab » 19 Авг 2008, 9:17

swh_bmw написа:Здравейте,
не ми е неприятно да пиша за проблеми на ТДС но ми се налага :confused: .
Тази сутрин си отидох на работа всичко е на "6", вечерта когато излезнах от работа врътнах ключа, светна лампичката за елетронното впръскване и не изгасна Изображение.
И колата въобще не иска да запали(стартера върти)! Знам че е изписано много и ги прочетах на ново, но все се описва че колата влиза в авариен режим и си работи все пак. На бързо развъртях буксата на умната дюза(кояти идва от ГНП'то) разгледах я но не видях нещо не-редно(като изгоряло). Може ли да ме посъветвате къде да се огледам за евентуални причини. Светенето на тази лампичка освен умната дюза на какво може да се дължи.
Поздрави

Освин тая лампа свети ли някоя друга за свещите например.Може да е релето на двигателя на мен така беше станало и не искаше да запали като при теб върти напраззно.Сменяш релито при компютрите и си готов просто електрониката на колата не сръботва и посмъртно няма да запали дано е това :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 19 Авг 2008, 10:14

Здравейте,
Сега успях да се добера до колата, преди да я разкоствам опитах пак да я запаля и лампичката изгасна :shock: , и си запали като пич без да се замисли. За съжеление такива случаи ми са най не приятни като не може да се засече проблема(и може да ми се повтори в кофти ситуация). Колега dinozab не изгасваше само тази лампичка. Вчера не е валяло нито съм мил двигателя и изключвам вариянта нещо да се е намокрило и после да е изсъхнало. Може би трябва да си проверя релетата, понеже след цъкане на тях светваше лампючката. Възможно ли е причината все пак да е в ГНП или в умната дюза и след вечерен престой нещо да се "ресетнало"?

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Авг 2008, 10:38

Сега успях да се добера до колата, преди да я разкоствам опитах пак да я запаля и лампичката изгасна :shock: , и си запали като пич без да се замисли. За съжеление такива случаи ми са най не приятни като не може да се засече проблема(и може да ми се повтори в кофти ситуация). Колега dinozab не изгасваше само тази лампичка. Вчера не е валяло нито съм мил двигателя и изключвам вариянта нещо да се е намокрило и после да е изсъхнало. Може би трябва да си проверя релетата, понеже след цъкане на тях светваше лампючката. Възможно ли е причината все пак да е в ГНП или в умната дюза и след вечерен престой нещо да се "ресетнало"?

Поздрави

"ресетнало" не,по-скоро лош контакт някъде.Аз бих напръскал буксата на ГНП и буксата на умната дюза.Погледни все пак кабелите на умната дюза-виждал съм как са били рязани и след това съединявани ,когато "майстора" не е имал специалният камък за махане на умната дюза.А може и да е лош контакт в релето за което Дино говори-нищо не пречи да го смениш за всеки случай.

Аватар

Мнение от dinozab » 19 Авг 2008, 10:38

Поздрави

Най-вероятно е от релетата при компютрите на мен така го направи веднъж и на вторя нямаше палене :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 19 Авг 2008, 11:20

Здравейте,
zvetiko ще проверя кабелите след малко. dinozab за кое реле става въпрос, понеже аз съм с е36 и релетата ми са при бушоните, в двигателния отсег от към шофьора до прозореца. Благодаря за информацията ще огледам всички релета да видя в какво състояние са.
Поздрави

Аватар

Мнение от dinozab » 19 Авг 2008, 11:25

zvetiko ще проверя кабелите след малко. dinozab за кое реле става въпрос, понеже аз съм с е36 и релетата ми са при бушоните, в двигателния отсег от към шофьора до прозореца. Благодаря за информацията ще огледам всички релета да видя в какво състояние са.
Поздрави

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Ми незнам за Е36 пре Е34 има три релета в кутията с компютрите от дясната страна за тя става въпрос

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 19 Авг 2008, 20:25

Здравейте,
тая кола на ташак ме прави направо :mhihi: . Качвам се тази вечер и си викам ся ше си направя кейфа, но лампичката пак светна и не изгасна, и аз така :shock: . Изкарах всички кабели прегледах ги и пак ги намушках но няма ефект, същото и с релетата. Накрая падна акумулатора и стартера започна да издава някакви звуци(като се опитах да стартирам за проба). Забелязах че акумулатора като падне и АБС не изгасва(това го казвам като информация за да не съм само питащ :lol: ). Утре съм на командировка, като се върна ще имам малко свободно време да се занимавам, според вас имам ли някакъв шанс да открия нещо или да я тегля до някакъв сервиз?
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 19 Авг 2008, 22:48

първо зареди батерито,а после диагностика
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Потребител
Аватар

Мнение от kapanetca 72 » 20 Авг 2008, 7:30

колега горивен филтър сменявали си скоро
КАРАЙ ТРЕЗВЕН-СТИГНИ ЖИВ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 20 Авг 2008, 20:54

Здравейте,
батерията ще я заредя утре, горивен филтър съм го сменил има няма 1000 км. Двигателя не съм го мил не си спомням от кога. Единствено ме притеснява проблема който ми се появяваше когато сама си подаваше яко газ(но може би 3-4 месеца и това не ми се е случвало) и сигурно ще се окаже нещо с плочката на ГНП'то понеже съм кърък.
Да попитам разглобяващите тази плочка, вътре какви елементи има(освен графитите за четене на позицията), може ли плочката да се е прецакала че ту да пали ту да не пали, също искам да попитам някой ако разглобявал тази умна дюза има ли пак елементи вътре които може да се озоват в такава позиция че да прави някакъв контакт и да прекъсва(имам предвит нещо като тънки кабели или спойки).
Поздрави

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 20 Авг 2008, 21:12

В плочката има един елемент,отгоре,който е възможно да се смени,но по-добре не го пипай.
Умната дюза има само една бубина в нея -моята като я ремонтирах бех объркал кабелите и в началото светваше лампата и от един път колата тръгваше и веднага лампата гаснеше.
Намери ли го това реле?
Изображение
by ''kompleksa''

Следваща

Назад към E34