малко емигрантска истина

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Авг 2008, 23:09

повечето от вас какви са ги написали тука... просто нямам думи.

по тая тема по принцип няма какво да се пише щото тези на които трябва да им се обяснява не искат да го разберат така или иначе...

аз ще ви го напиша със два реда пък вие си четете между редовете както ви изнася...

америка е страната във която дребните неща са ти решени и можеш да се концентрираш да си добър във това във което те прави щастлив, финансово независим, доволен или там каквото си целиш.. храната, подслона, транспорта и сведената до минимум бюрокрация са ти дадени най-генерално казано. от там нататъка дали ще решиш да не правиш нищо повече и ще си живуркаш (както правят повечето американци) или ще решиш че "небето е тавана" и ще вървиш нагоре - си зависи само от тебе.

другото.. всичкото друго е следствие от това което написах по-горе.

мисля че по-сбито не мога да го напиша.

и още нещо- за престъпноста - ако си нормален бял човек шанса да имаш някакъв допир със престъпноста е много много малък. особено като разбереш кое къде и как което пък не е никак трудно. аз лично мисля че вероятноста във родината да видиш насилие по улиците, заведенията и тн е много по-голяма от колкото във америка. да не говориме за какво се случва след престъплението... ама.. друга тема...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 17 Авг 2008, 23:41

magareto_yori написа:..........

Доста приятно написано, дано повече хора го прочетат и осъзнаят, че тук им е мястото и, че ако не са тук да продават чорапи, а са там да чистят лайна, тая държава ще умре, а те ще са на същия хал. Дано тук ти е по-добре оттам и дано ненапуснеш страната отново ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Авг 2008, 2:05

.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:31, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 18 Авг 2008, 2:25

абсолютната есенция на нещата.

престъпност... там паркирам на паркинг, забравил съм някакво стъкло пуснато, връщам се да го вдигна и тези, с които бях ми обесняват, че няма да вали. като им казах, защо се връщам ме помислиха за луд.

или пък седнал съм на някакъв тротоар, щото времето беше супер и си блеех близката горичка, разни катерички се размотават, минава някакъв човек с кола (а там ако вървиш пеша значи си клошар) спира и ме пита има ли някакъв проблем, че седя на тротоара. след втория, които направи тва ми стана неудобно и се преместих...

и още много такива ама няма смисъл да се разпростирам. в същност не знам и аз защо пиша по темата.

Ми нека го прочетат това което си написал хеитърите които четатът темата и да се замислят,в кафето което работех почти всеки ден на 10-15 човека сме давали кафе без пари,просто човека решил да побяга джогинг и т.н минава покраи кафето и решава да си вземе кафе нищо че няма пари,знаете ли кака ще ме изхвърлят от някаде ако си поискам кафе с предтекста че съм си забравил парите?????Знаете ли колко хора ми помогнаха за едно лято а тук за 4 години никои не си мръдан пръста ааа да забравих мръднаха си го крадците и ми откраднаха лаисните!Знаете ли какво е да не вървиш към колата или апартамента със страх какво ще намериш???
Истината е че тук след 15-20 години ще има само цигани и тук таме турци!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 18 Авг 2008, 13:28

Пичове,съгласен съм с вас.Да живееш там е по добре,но не и да работиш. :mhihi: Сестра ми живее там 15 години и е доктор,изкарва повече пари от колкото може да харчи,но няма и минута свободно време.Като ходя при нея 6 дена от седмицата откачам,няма с кого два реда моабет да си направя. :mhihi: И добре ,че съм аз да раздвижвам бомбардира ,че през другото време хваща паяжини. :mhihi: Даже имам доста весела случка с него.Карам си с него и отзад гледам напъва един друг джет,и си викам -тоя иска сигурно да се гоним. :mhihi: Бегах му 10-а минути но като ме настигна :shock: един лош чичко с мустаци от бреговата охрана :mhihi: Аз се правя на луд ,че не разбирам ама като ме жегна 400 долара ,че нямах спасителна жилетка го разбрах много добре. :mhihi: :mhihi:
Та това е,всеки има право да избира къде да живее и работи.Аз в предишния пост обясних защо искам да съм тук.Мързелив съм,и не мога да работя по 10-12 часа на ден. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 18 Авг 2008, 13:32

:mhihi: да бе,най ме кефят като ти пишат акт по средата на езерото :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 18 Авг 2008, 13:40

magareto_yori написа::mhihi: да бе,най ме кефят като ти пишат акт по средата на езерото :mhihi:

:mhihi: Само ,че на кея и трябваше да доиде сестра ми да донесе документите ,мойте и на джета.Мустакатия повече се ядосал,че трябваше да ме гони,иначе съм щял да мина с предупреждение. :mhihi: Ама аз не вярвам. :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Iago » 18 Авг 2008, 19:11

GVT написа:
magareto_yori написа::mhihi: да бе,най ме кефят като ти пишат акт по средата на езерото :mhihi:

:mhihi: Само ,че на кея и трябваше да доиде сестра ми да донесе документите ,мойте и на джета.Мустакатия повече се ядосал,че трябваше да ме гони,иначе съм щял да мина с предупреждение. :mhihi: Ама аз не вярвам. :mhihi:
Повярвай му, щото това не са БГ катаджиите ;)
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата