как да прекарам кабели от мотора до купето ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

как да прекарам кабели от мотора до купето ?

Мнение от boywalking » 17 Авг 2008, 21:32

искам да прекарам кабели от акомулатора до купето (примерно за акомулатор) обяснете ми от къде точно да минат кабелите, защото гледах отпред пулих се и няма тапи които като се махнат да влиза в купето (пример от стария голф) ако имате снимка и ми покажете, ще съм много благодарен.... 318is е колата, ако има значение заради мотора, че е по-голям... трудно ли се бърка някъде или е елементарно ???????
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Авг 2008, 22:03

Като свалиш капандурите около педалите, ще видиш една дупка вдясно и малко нагоре от говорителя. Тя излиза точно в кутията с бушоните. Пускай кабела от там като бял човек. Кутията има една голяма гайка, на която са вързани силови кабели.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 17 Авг 2008, 23:07

liloff написа:Като свалиш капандурите около педалите, ще видиш една дупка вдясно и малко нагоре от говорителя. Тя излиза точно в кутията с бушоните. Пускай кабела от там като бял човек. Кутията има една голяма гайка, на която са вързани силови кабели.

благодаря колега за отговора, а на останалите се извинявам, ако съм задал некоректно въпроса, исках да бъда възможно най-изразителен и човек с не много акъл да ме разбере... за да не се налага да задавам въпроса на ново...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6efovete » 18 Авг 2008, 1:05

само да попитам защо са тия кабели в купето? може да се вземе ток от 500000 места без да завираш кабели там

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 18 Авг 2008, 1:29

6efovete написа:само да попитам защо са тия кабели в купето? може да се вземе ток от 500000 места без да завираш кабели там

усилвател, туба, ток ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Авг 2008, 10:53

Да, ако е за сериозен консуматор, пусни го от там. и сложи бушон директно след гайката в кутията. Ако искаш можеш да си сложиш нормален бушон да е като фабрично, но много играчка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 18 Авг 2008, 18:22

Е те от нормалните не съм виждал повече от 30 ампера .... Което е точно един път пускане на баса на -0 и всичко приключва
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Авг 2008, 19:20

Тогава буташ един голям "тунинг" бушон в кутията и спиш спокойно.

Моя бас е слаб. 100W peak. Нямам грижи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо Ваньо » 18 Авг 2008, 22:32

Точно под стойката на акумулатора има такъв отвор с тапа или е запушен с ламаринена капачка, в която сравнително лесно можеш да пробиеш дупка, слагаш една гумена проходка и под корите на прага пътуваш с кабела към багажното отделение :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 21 Авг 2008, 13:12

liloff написа:Като свалиш капандурите около педалите, ще видиш една дупка вдясно и малко нагоре от говорителя. Тя излиза точно в кутията с бушоните. Пускай кабела от там като бял човек. Кутията има една голяма гайка, на която са вързани силови кабели.

свалих въпросната капандура и там фраш от кабели,.. направо не се вижда през тях,.. търсих, няма нито тапи нито нищо от където да си прекарам кабела... не се ли тръгва от някъде от при мотора отпред,... през бушоните ли само има вход,.. няма ли покрай акомулатора,... а някой ако качи снимка,.. ще съм много благодарен,

и още един въпрос за разбиращите, взех гнездо с предпазител 40 ампера... не е ли много ? първоначално ще се слага някъв евтин тъндър с няква 10-ка басче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 21 Авг 2008, 22:09

Пич, ти или си много зле, или яко се ебаваш във форума с хората ;)
Сваляш капака на говорителя до педалите, дърпаш мокета в горната му част и виждаш дупката!

Сега си натъпчи тоя бушон големия в кутията с бушоните и си свиркай с музиката. Не би трябвало да е много голям :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 21 Авг 2008, 22:16

Предпазителя ти пази кабела не тъндара или квото ще слагаш там ... Тоест предпазителя трябва да носи по малко ампераж от колкото може да понесе кабела иначе няма смисъл от него ! Затова се слага най-близо до акумулатора че като изгори кабела да не ти е активен за да не се запалиш не за друго ;)
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 22 Авг 2008, 1:07

liloff написа:Пич, ти или си много зле, или яко се ебаваш във форума с хората ;)
Сваляш капака на говорителя до педалите, дърпаш мокета в горната му част и виждаш дупката!

Сега си натъпчи тоя бушон големия в кутията с бушоните и си свиркай с музиката. Не би трябвало да е много голям :lol:

извинявам се тогава, не съм разбрал,... реших, че капака над педалите, а не този на говорителя,... утре с подробноси, ако имам време,
лека вечер

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 316i m43 coupe
Мечтае да кара: e36 M3 EVO
Детайли за колата: Враца Биич 104магарета Куц кон ама бегачка с БаВаРсКо сърце и кръв!

Мнение от horsepower » 22 Авг 2008, 1:39

liloff написа:Пич, ти или си много зле, или яко се ебаваш във форума с хората ;)

!Човече по-спокоино човека просто пита, случва се да не доразбереш понякога !!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Авг 2008, 1:40

Крив ден ми е просто, извинявам се ако е прозвучало грубо, не е това идеята.
Успех с кабелите. Много потене и мръсна играчка е, но накрая си струва.

Следваща

Назад към E36