Гаден проблем с 320i М52
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Работата на празен ход е перфектна. Как се откачат ламбдите, че нямам никаква представа? Единствено дебитомера откачих за проба...
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
са
смени си диагностиката ,иди в друг сервиз ,не бързай с ремонта .Може и ваноса да не сработва ,а негвата работа е точно тази.
- zaza1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320i и 318ti
Моят съвет е да отидеш в камор или дару и после да търсиш алтернатива
Няма да ти вземат много повече пари, а може да спестиш от лутането по разни незнаини сервизи в които ще ти кажат май не от това ама ти си го купил вече и да ти кажат дай да пробваме това и т.н.
Няма да ти вземат много повече пари, а може да спестиш от лутането по разни незнаини сервизи в които ще ти кажат май не от това ама ти си го купил вече и да ти кажат дай да пробваме това и т.н.
- MadChicken
- Legendary
-
Гуфрираният маркуч е абсолютно здрав. Проверих и това дали колата съска при рязко пускане на газта от 3000 оборота. Няма никакви такива проблеми. Не виждам от къде може евентуално въздух. Другата седмица ще меря компресия и ще правя друга диагностика и ако нищо не излезе...ламбда.
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Сондата се откача също като дебитомера буксата е сходна въртиш и откачаш!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- MadChicken
- Legendary
-
- MOGY
- Obergruppenführer
-
Бях с една ламбда която регулираше в супер малак диапазон(почти ништо не правеше)и компа даваше грешка-ламбда сонда,но не съм имал никакви проблеми с вървежа,виж с разхода беше друго...
Най добре питаи за добър пунк за диагностика в Бургас и иди ,на компютъра ще си покаже всичко
Най добре питаи за добър пунк за диагностика в Бургас и иди ,на компютъра ще си покаже всичко

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- MOGY
- Obergruppenführer
-
Трябва ти да!Някъде по тръбите обаче мисля че при теб са две една регулираща(пред катализатора)и една наблюдаваща(след него)не съм сигурен

- MadChicken
- Legendary
-
Точно така са разположени сондите да. Разхода при мене е доста по-голям от обикновено, а ламбдата като не регулира правилно сместта и освен разхода, вървежът значително се разваля. Не знам защо при теб не е имало разлика.
- MOGY
- Obergruppenführer
-
При мен имаше разлика освен че гореше повече беше и малко по пъргава.Компа като не работи сондата хвърга някакво количество гориво с което е сигорно че ще работи колата(а тва количесто бензин е по голямо от нормалното)

MOGY написа:При мен имаше разлика освен че гореше повече беше и малко по пъргава.Компа като не работи сондата хвърга някакво количество гориво с което е сигорно че ще работи колата(а тва количесто бензин е по голямо от нормалното)
А случва ли ти се като пуснеш газта да забие рязко муцуната, а не да намаля плавно на 2ра скорост примерно и да претресе.
Моята сонда заминава, ще гледам сега като правя ауспусите дали е само лош контакт или самата сонда е заминала. Понякога направо лети, понякога имам чувството че ги няма 10 коня и става по-шумна леко.
- MOGY
- Obergruppenführer
-
не не ми е забивала никога!

Хммм... странна работа. Така или иначе ще си поиграя със сондата да й зачистя буксата, да видим как стоят нещата. Според мен просто не прави хубав контакт.
Нова не е проблем, но имам 2 неща, които ме дразнят доста и не мога да ги уцеля. Едното е едно пречаткване под колата понякога и си мисля, че е гумения тампон на кардана, оня големия, кръглия с много дупки, понеже скоростната ми е напълно обслужена преди 10ина хил.км. и е перфектна с нови тампони.
Другото е това забиване, което прави понякога, вместо плавно да намалява като пусна рязко газта.
Нова не е проблем, но имам 2 неща, които ме дразнят доста и не мога да ги уцеля. Едното е едно пречаткване под колата понякога и си мисля, че е гумения тампон на кардана, оня големия, кръглия с много дупки, понеже скоростната ми е напълно обслужена преди 10ина хил.км. и е перфектна с нови тампони.
Другото е това забиване, което прави понякога, вместо плавно да намалява като пусна рязко газта.
- DDR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШесТакА пОд КапАкА да РЕВЕ...
Колега MadChicken докъде докара нещата? Ходили на диагностика , сменя ли нещо?
Сподели че ми е интересно
Сподели че ми е интересно
Ако я мАчкАш... и дреХите от гЪрбА ще ти ИЗгОРИ...
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3