загря ми колата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

загря ми колата

Мнение от Ivan_Ivanov » 14 Авг 2008, 20:35

Ей,добре че ви има тук във форума че ето ме мен пак с проблем ,моя хулиган ме издъни днеска а в събота ще пътувам и сега не знам на къде ,то ясно де на маийстор ама нека чуя мнението ви,с две думи колата загря вдига темепературата и пред червената зона като пусна парното започва да се оправя но спра ли го и пак се вдига това е при градско де,усетих че става и много тежка и тромава в тоя момент,съмнява ме нещо перката, нормално ли е при загряла кола да и спирам перката с пръст?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 14 Авг 2008, 20:41

не е нормално, провери първо нивото на охладителната течност, ако има теч.... като се увериш че нивото е в нормалните граници, следва виско, предадена водна помпа или термостат.
в тоя ред гледай... успех дано да не е нещо скъпо...
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 14 Авг 2008, 20:43

Като за начало си смени виското и водната помпа...
Бахти колите карате заклевам се...аз като купих моята дори антифриза не й смених,пробвах го във фризер и не замръзва на -22° а е някъв жълт ... :roll:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 14 Авг 2008, 20:58

никоя кола не е перфектна :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 14 Авг 2008, 21:04

///MapTo написа:Като за начало си смени виското и водната помпа...
Бахти колите карате заклевам се...аз като купих моята дори антифриза не й смених,пробвах го във фризер и не замръзва на -22° а е някъв жълт ... :roll:

аз мога да се заклея че купуват 95-97 година със всички екстри за 4-5 бона ;) няма какво да се чудиш ;) само ще ти кажа, че читава Е36 започва от 3500 евро в германия, от там слагай транспорт, обслужване и регистрация и тя май стана 10 лева :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М-43Б-18,318i

Мнение от emes691 » 14 Авг 2008, 21:05

Според мен щом като пуснеш парното и се оправя малко значи че помпата е наред,тя си циркулира.Аз имах същия проблем и започнах от термостата,след смяната му всичко се оправи,а за виското изчакай да подмине средата на скалата,и тогава се опитай да спреш перката с ръка,не би трябвало да можеш да я спреш,ако успееш да я спреш значи виското е заминало.Успех,дано минеш само с термостата!!!!!!!

Назад към E36