ЧЕЗ-енергото ...тия ме "кефят" много....!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

ЧЕЗ-енергото ...тия ме "кефят" много....!!!

Мнение от SKISA » 13 Авг 2008, 20:23

не знам дали се занимавате често с тия гниди,но просто почват максимално да ме кефят...!! просто имам чуството,че са от друга планета. приемал съм доста ....как да ги нарека...несгоди от това,че живея в българия,пропускал съм покрай ушите си какви ли не противоречия с нормалната логика. това последното,обаче просто е върха на сладоледа и тоя път съм решил да се запъна и да не махна с ръка и да кажа :карай ше ги изкарам от некъде другаде.
фатката е следната: пичовете решили ,че ги мързи да ходят да засичат електромери секи месец и слагат база и т иискат толкова ,колкото са преценили ,че искат....!! култово! още по-култово е ,че разликата между нормалното потребление/примерно за 50лв на месец/ е огромна до това ,което искат/около 200лв на месец/ !! още по-фрапираща е с магазина!! там още нищо не е пускано,не работи,няма контакти и крушки и никакво потребление. мислех,че не съм чул добре ,но като повториха онемях!!!! проверих дали някой не краде от моят електромер-няма такова нещо-показанията са смешни-няколко киловата!!! познайте колко ми искат на месец и вече ги искат втори месец!?!?!?!?!?...........320лв на месец!!! нямам думи!!!! два по 320=640лв !!!! викам :пичове,в грешка сте-там нищо не работи! те викат нищо де-като излезе изравнителната сметка ше си ги прифащаме!!! и колко време ше си ги прифащаме!?!?!около 3години!!! още по-интересното е ,че за да пуснеш молба или жалба за промяна на тая база трябва да си платиш сметките до момента!!!! а още по-готиното е ,че ако не си платиш навреме се начислява лихва,а ако пак не платиш ти режат тока ,а за да го пуснат искат 40лв!!!!! е кажете ми не са ли култови!!!! аз ако имах такъв бизнес-да зимам на хората парите на заем и да им слагам лихва ако не ми ги дадат навреме-с бате били гейтс щехме заедно да си караме яхтите!!! ако ,обаче аз си поискам лихва за надвенесените суми познайте......!!! просто се прихаващат до нулиране на сметката!!!няма лихва!!! сори!!!! винаги особено съм се "радвал" на липсата на реципрочност в отношенията между две страни!!!!!

цялото писане го направих заради следното:
1. искам помощ от хора с особени възможности в комуникациите чрез споменаване на майки,лели и прочие роднини на събеседника!!особено разчитам на врачански окръг....!!!
2. пуша бяло боро и като идвате в 7мо районно след 18ти/тогава ми излиза сметката и отивам на среща в енергото/ моля да ги носите добре опаковани ,щото е влажно там!!!
3. в централният ми носете само портокали от 3ти номер нагоре ,щото по-малките са кофти за храносмилането!!
4.няма да отсъствам дълго от сбирките,защото адвоката ми е добър,а и патроните ще са халосни и гумени и предполагам няма да убия никой,освен ако не му завра пищова в гъза ,ма през носа!!!
5. обещавам да отида на сгледата не с фанелката на клуба ,за да избегна гонения на съфорумците и провеждане на събори и сбирки на свещи ,поради ограничения на тока....!!
алагер ком алагер,комарати!!!
Последна промяна SKISA на 18 Авг 2008, 15:23, променена общо 1 път

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 13 Авг 2008, 20:32

Ако ще те прибират, гледай адвоката ти така да завърти нещата, че да си в следствения арест на Векилски, а не на Г М Димитров ;) Така ще мога да те изкарвам за разпит през работно време и да си хапваш портокалите без да те притесняват;)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 13 Авг 2008, 20:34

someone написа:Ако ще те прибират, гледай адвоката ти така да завърти нещата, че да си в следствения арест на Векилски, а не на Г М Димитров ;) Така ще мога да те изкарвам за разпит през работно време и да си хапваш портокалите без да те притесняват;)

:mhihi: :mhihi: :mhihi: разбима с портокалите :mhihi: :mhihi: :mhihi:

п.с. Форима ше обявиме гражданско неподчинение заради тебе ако се наложи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 13 Авг 2008, 20:44

Тия в енергото ги знам - и аз съм се сблъсквал с тия наглеци. Трябваше да пусна ток в къщата на дядо ми, който почина и повече от година никой не живееше там... девет месеца ходене по мъките и носене на всевъзможни документи. Накрая прекалиха, като ми заявиха че трябва документ от БТК за съгласуване... теглих им една майна и си взех от съседите... Дано ток да ги хване всички там :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Re: ЧЕЗ-енергото ...тия ме кефят много....!!!

Мнение от ja » 13 Авг 2008, 20:57

SKISA написа:не знам дали се занимавате често с тия гниди,но просто почват максимално да ме кефят...!! просто имам чуството,че са от друга планета. приемал съм доста ....как да ги нарека...несгоди от това,че живея в българия,пропускал съм покрай ушите си какви ли не противоречия с нормалната логика. това последното,обаче просто е върха на сладоледа и тоя път съм решил да се запъна и да не махна с ръка и да кажа :карай ше ги изкарам от некъде другаде.
фатката е следната: пичовете решили ,че ги мързи да ходят да засичат електромери секи месец и слагат база и т иискат толкова ,колкото са преценили ,че искат....!! култово! още по-култово е ,че разликата между нормалното потребление/примерно за 50лв на месец/ е огромна до това ,което искат/около 200лв на месец/ !! още по-фрапираща е с магазина!! там още нищо не е пускано,не работи,няма контакти и крушки и никакво потребление. мислех,че не съм чул добре ,но като повториха онемях!!!! проверих дали някой не краде от моят електромер-няма такова нещо-показанията са смешни-няколко киловата!!! познайте колко ми искат на месец и вече ги искат втори месец!?!?!?!?!?...........320лв на месец!!! нямам думи!!!! два по 320=640лв !!!! викам :пичове,в грешка сте-там нищо не работи! те викат нищо де-като излезе изравнителната сметка ше си ги прифащаме!!! и колко време ше си ги прифащаме!?!?!около 3години!!! още по-интересното е ,че за да пуснеш молба или жалба за промяна на тая база трябва да си платиш сметките до момента!!!! а още по-готиното е ,че ако не си платиш навреме се начислява лихва,а ако пак не платиш ти режат тока ,а за да го пуснат искат 40лв!!!!! е кажете ми не са ли култови!!!! аз ако имах такъв бизнес-да зимам на хората парите на заем и да им слагам лихва ако не ми ги дадат навреме-с бате били гейтс щехме заедно да си караме яхтите!!! ако ,обаче аз си поискам лихва за надвенесените суми познайте......!!! просто се прихаващат до нулиране на сметката!!!няма лихва!!! сори!!!! винаги особено съм се "радвал" на липсата на реципрочност в отношенията между две страни!!!!!

цялото писане го направих заради следното:
1. искам помощ от хора с особени възможности в комуникациите чрез споменаване на майки,лели и прочие роднини на събеседника!!особено разчитам на врачански окръг....!!!
2. пуша бяло боро и като идвате в 7мо районно след 18ти/тогава ми излиза сметката и отивам на среща в енергото/ моля да ги носите добре опаковани ,щото е влажно там!!!
3. в централният ми носете само портокали от 3ти номер нагоре ,щото по-малките са кофти за храносмилането!!
4.няма да отсъствам дълго от сбирките,защото адвоката ми е добър,а и патроните ще са халосни и гумени и предполагам няма да убия никой,освен ако не му завра пищова в гъза ,ма през носа!!!
5. обещавам да отида на сгледата не с фанелката на клуба ,за да избегна гонения на съфорумците и провеждане на събори и сбирки на свещи ,поради ограничения на тока....!!
алагер ком алагер,комарати!!!

Гледам си оправен човек, не може да не си се консултирал с адвокат. Много ми е любопитно какво казва той? Има ли начин да защитиш правата си.
Това може да излезе незаконно, както сините зони. Не може да те накарат да платиш услуга която не си ползвал.

Аз преди месец специално за такива случки се абонирах към адвокат защото ми писна да ме правят на луд...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 13 Авг 2008, 21:31

Не е за вярване но понякога и Комисията за Защита на Потребителя вършат работа . Обърни се и към тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 13 Авг 2008, 21:36

И мен ме кефят много,на всички други сметки по 50лв а на мен 16.58. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 13 Авг 2008, 21:44

SKISA,ти от това ли се оплакваш? :mhihi: Тия капути са уникални.Глей са какво става,отиваме преди месец на един приятел на вилата и ток нанайси.Гледаме бушони ,здрави.При съседите веселба,ток да те отепа. :mhihi: Поглеждаме отвън и :shock: жиците ги няма,чак до стълба.Отива приятела при скапантиите и обяснява какво става.И са върха на сладоледа.Отговор от гишето-Няма такъв абонат. :shock: А,как така нема,от 72 година си плащаме тока.-Ми нема такава партида. :mhihi: И се почна едни шетания,параграф 22.Педалите не могли да направят справка по стари сметки дали е плащал,нямало как. :mhihi: А тоя глупак ,моя приятел,даже не пази и една бележка. :mhihi: Са се кълне ,че ще пази всички ама кел файда като са му търсат 800 лева за нова партида. :mhihi: и един куп документи.Е те тоя номер и Дейвид Копърфилд не може да го направи. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 13 Авг 2008, 21:50

ми те топлофикацията се поеба с всички софиянци,ама нищо не стана,енергото откога прави едностранен секс с потребителите и пак нищо :roll:
и тва,докато някой изперка и надупчи на решето съвестен служител в тези хубави компании :twisted:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар

Мнение от SKISA » 13 Авг 2008, 22:20

аз съм отшибал вече доста монополисти...!!! топла си вода от слънцето-соларите се избиха за 1г и 10мес.!!! казвам ви ак ови трябва топла вода-тва е истината!!!
топлофикация също ги отебах!! грея се с камина-излиза ми 600% по-евтино от вальо топлото и нямам никакви ядове и е над 25градуса зимата вътре!!! само още ток не съм си измислил да си правя,ма и тва ше стане!! вода също мисля да си извадя!!! просто ше г иоставя да мислят известно време как да ми вземат за въздух-такса и за слънце!!!
естествено ,че съм се консултирал с адвокат! кофтито е,че като откриваш партида подписваш договор и там със заврънкулки и дребни букви пише ,че ше г одухаш подводно!! аз по телевизията чух ,че било отменено тва за тримесечните сметки ,ма явно телевизията не е всичко!!
просто ще отида там ,ще вдигна кръвно и скандал до небето ,па ше видим кво ше стане! понеже двете места,дето ми искат тия сметки са в блок-няма как да ми махнат кабелите до стълба и ако не се оправим ше си закачам тока,колкото и пъти да ми го откачат! ще им избия скапаните врати на таблото и ще се минавам секи ден сутрин да си закачам тока!!! ще видим кой е по-инат!!! имам понятие от тоци-нема да ми е голем зор!!! с много други неща съм се примирявал ,но тва е наистина извън моите възможности!! не мога да разбера как е възможно! днес си загубих на рожденият ден 1,5ч да успея да разбера по бележките как се смята тока и цената му!! не се смейте -имам 5ца по висша математика!!! да не говорим ,че само в изравнителните сметки има цени-в тия ,дет са си ги измислили няма никва цена-само сума! то и няма как да има ,щото няма киловати!!! номера с : тва е българия тоя път нема да го приема!!! ше се изколим!!! с турците сме се оправили -ше се оправим и с тия!!!
най,глупавото е ,че до тоя момент си смятах загубата на време и си виках:не си струва!! сега ,обаче ще загубя доста ценно време ,но ще създам яд на тия наглеци!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 13 Авг 2008, 22:29

Видях и аз тези дни по вестниците, че смятат да отменят отчитането на три месеца. Познайте защо - защото ЕС казал, че не е редно да се плаща за услуга която още не си ползвал. Което естествено на родните законотворци нямаше как да им хрумне когато се навеждаха пред "уважаемите" фирми за електроразпределение.
Така че ти най вероятно ще си останеш с обичайното - ми извинявайте, ние за ваше добро го направихме ама щом е така ...
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Аватар

Мнение от SKISA » 14 Авг 2008, 9:24

а бе аз ше си остана с обичайното ,ма...!!! навремето ,когато в кино сердика пуснаха Междузвездни войни го гледах по българският начин и по немският...!!демек влязох с връзки на премиерата и не се редих на опашка и после отидох пак да си взема билети ,за да видя как е на опашката!! чаках около 4ч,запознах се с много хора,обядвах и четох книга!просто реших да си направя експеримент-някакво социологическо проучване на опашката...! сега ше направя същото!ше опитам по немският начин и също искам давидя на коя минута ще избухна и ще почна да сея жупел и огън в милото енерго...!! тва ше е вид изследване! вече доста от смешните оправдания и обяснения на монополистите...съм ги чувал! научих им речника и съм се подготвил с отговори и въпроси...!! явно имат здраво лоби тия в парламента ,щом могат да си праат квото си искат,ма се ми се иска вече като на народа не му е удобно и няма логика в некви разпоредби все пак накрая те да се отменят ,а даже и да не се приемат! знам че е малко донкихотовско,но ако аз се ядосам със сигурност и поне 10 служители на енергото вечерта ще сънуват кошмари и ще са с кръвно 200.....
Последна промяна SKISA на 14 Авг 2008, 15:00, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 14 Авг 2008, 14:50

няма оправия скоро в нашата мила родина- имам един апартамент дето 8 месец не може да получи сградата в която се намира акт 16 заради същите капути от енергото :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepy_81 » 14 Авг 2008, 15:17

колега и аз имах сащият проблем за нов магазин без старо отчитане на електромер ми праснаха че ще харча 1500киловата(360лв) и така за 3 месеца абе около 1000лв но аз подадах жалба записах показанията на електромера и ми ги изравниха на 50лв на месец .Дано съм бил полезен :)
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 14 Авг 2008, 17:03

SKISA написа:а бе аз ше си остана с обичайното ,ма...!!! навремето ,когато в кино сердика пуснаха Междузвездни войни го гледах по българският начин и по немският...!!демек влязох с връзки на премиерата и не се редих на опашка и после отидох пак да си взема билети ,за да видя как е на опашката!! чаках около 4ч,запознах се с много хора,обядвах и четох книга!просто реших да си направя експеримент-някакво социологическо проучване на опашката...! сега ше направя същото!ше опитам по немският начин и също искам давидя на коя минута ще избухна и ще почна да сея жупел и огън в милото енерго...!! тва ше е вид изследване! вече доста от смешните оправдания и обяснения на монополистите...съм ги чувал! научих им речника и съм се подготвил с отговори и въпроси...!! явно имат здраво лоби тия в парламента ,щом могат да си праат квото си искат,ма се ми се иска вече като на народа не му е удобно и няма логика в некви разпоредби все пак накрая те да се отменят ,а даже и да не се приемат! знам че е малко донкихотовско,но ако аз се ядосам със сигурност и поне 10 служители на енергото вечерта ще сънуват кошмари и ще са с кръвно 200.....

Кажи ми кога ще ходиш. Искам да дойда.
Ама много ми се иска. Искам да натрупам малко челен опит, пък и ще ти оказвам много силна морална, физическа и психическа подкрепа.
Става ли?
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Следваща

Назад към Извън Темата