БОРД КОМПЮТЪР
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
///MapTo написа:Накратко казано борд компютрите са едни и същи от 91 до 99 година...показват много неща..разрови се малко в форума с търсачката и ще намериш отговор на всичките си въпроси
Последвах съвета ти и бях поразтърсил в търсачката, наистина излезе доста инфо.

Само, че май малко не разбрах частта с всички борд компютри са едни и същи от 91 до 99 година ? Излежда има "малки" (дето май служели като бордови часовник и май нищо друго) и "големи"... ?
Та въпроса ми е от коя година са т.нар "големи" бордове ?
И още един въпрос - има ли някакво по-точно техническо наимнование на модификациите на тези борд компютри... защото, след като се просветлих във форума за двата налични варианта и реших да се правя на много разбиращ и питах един продавач по телефона дали борда му е "голям" или "малък", той ми отвърна "абе, кво означава това, стандартния - с копчета..." и май не се разбрахме...

- The Shadow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 96 coupe
Здр колега
Големината на борда се определя по броя на копчетата а именно :
Малък борд - 7 бутона - външна температура, дата, час
Среден борд - 12 бутона - като малкият борд + чек модул - за него ти трябва допълнителна инсталация за да работи чек-а
Голям борд - 18 бутона - за неговите функции можеш да прочетеш из форума има теми от Лъчо и Тошо.
Ако въпроса ти беше какъв да си вземеш - взимай голям - Лъчо ще го магери за да ти стане в колата
П.С. За комповете пиша по спомени - извинете ме ако съм сбъркал нещо.
Среден борд - 12 бутона - като малкият борд + чек модул - за него ти трябва допълнителна инсталация за да работи чек-а
Голям борд - 18 бутона - за неговите функции можеш да прочетеш из форума има теми от Лъчо и Тошо.
Ако въпроса ти беше какъв да си вземеш - взимай голям - Лъчо ще го магери за да ти стане в колата

Последна промяна The Shadow на 13 Авг 2008, 1:03, променена общо 1 път
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Абе момчета аз изкам да попитам трудно ли е да се смени малкия борд дето е със 7 бутона с големия дето е с 18 бутона и също да попитам мн ли играчка е да се смени и климатроника от междиния с дигиталния и въопще това възможно ли е
Просто си нямаш идея каква играчка са и двете!Ако си намериш голям борд смяната е към 1 час при колегата Lacho/за мен предтой след 2-3 седмици

А за дигиталния климатроник си приготви 1000лв за всичко, не е само дигиталното управление има сума ти други чарколаци,клапи,тръби и сумана ти други глупсоти!
Поздрави!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
The Shadow написа:Здр колега
Среден борд - 12 бутона - като малкият борд + чек модум - за него ти трябва допълнителна инсталация за да работи чек-а
Благодаря ти много за полезното инфо !
И аз се ориентирах към голям, само не знам дали ще намеря такъв.
Питането ми конкретно беше - има ли някаква "хронология" на бордовете... примерно от 91 до 95 - малък, а от 96 до 98 големи борд компютри ? (или е "манджа с грозде", т.е. дори по-нова кола (като за Е36) например 96-97 да може да е с малък и т.н.) ?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
96-97 да може да е с малък и т.н.) ?
Чe то има и 98-ма с аналогов часовник,борда си е екстра и който я иска си избира и плаща!
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Nukem написа:96-97 да може да е с малък и т.н.) ?
Чe то има и 98-ма с аналогов часовник,борда си е екстра и който я иска си избира и плаща!
Аха, разрах... за съжаление...

Мислех си, че ако си търся по-нова кола (96-98) може да се разчита и на големия борд, а то значи ще си е на късмет...
Може ли някой да каже, колко горе-долу би струвала екстрата голям борд за една и съща кола (доколкото може да се приеме, че един и също модел, със едни километри и т.н. е или със или без комп... та колко повече би си искал продавача според вас) ?
- The Shadow
- кандидат ентусиаст
-
BMW Addiction написа:Nukem написа:96-97 да може да е с малък и т.н.) ?
Аха, разрах... за съжаление...![]()
Мислех си, че ако си търся по-нова кола (96-98) може да се разчита и на големия борд, а то значи ще си е на късмет...
Може ли някой да каже, колко горе-долу би струвала екстрата голям борд за една и съща кола (доколкото може да се приеме, че един и също модел, със едни километри и т.н. е или със или без комп... та колко повече би си искал продавача според вас) ?
140-200 лв за закупуване на големия борд.
60-100 лв поставяне на борда, букси и т.н.
30-40 лв интегриране на борда в колата -най вероятно този които ще си намериш и купиш няма да е за твоят модел и един чичко му бае нещо и го прави за тебе, за да ти отчита точно

Цените са приблизителни - зависи от това дали си имал борд преди това, букси, и т.н.
Успех

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
The Shadow написа:140-200 лв за закупуване на големия борд.
30-40 лв интегриране на борда в колата -най вероятно този които ще си намериш и купиш няма да е за твоят модел и един чичко му бае нещо и го прави за тебе, за да ти отчита точно- Лъчо ще ти обясни.
Цените са приблизителни - зависи от това дали си имал борд преди това, букси, и т.н.
Успех
Ма вас Лъчо май ви е взел за лакирани врабчета

Борд - 100лв перфектен
40лв + едни спортни пружини за поставянето му(окабеляване)
0(нула) лева за настройка на борда...извинявай ма всичко на всичко имаш една корекция на разхода да направиш в скритите функции...тфа ако струва 40лв и ги даваш ей така с лекота,ела да ти настроя помпичката на чистачките да пръска правилно и силата на радиото,а да ти взема 100лв...

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Борд - 100лв перфектен
Това предполагам имаш предвид цена за борда без буксите???!!!

Иначе под 200 кинта трудно,трябва ходене по моргите и по мъките!
- The Shadow
- кандидат ентусиаст
-
///MapTo написа:The Shadow написа:140-200 лв за закупуване на големия борд.
30-40 лв интегриране на борда в колата -най вероятно този които ще си намериш и купиш няма да е за твоят модел и един чичко му бае нещо и го прави за тебе, за да ти отчита точно- Лъчо ще ти обясни.
Успех
Ма вас Лъчо май ви е взел за лакирани врабчета![]()
![]()
Борд - 100лв перфектен
40лв + едни спортни пружини за поставянето му(окабеляване)
0(нула) лева за настройка на борда...извинявай ма всичко на всичко имаш една корекция на разхода да направиш в скритите функции...тфа ако струва 40лв и ги даваш ей така с лекота,ела да ти настроя помпичката на чистачките да пръска правилно и силата на радиото,а да ти взема 100лв...
Мартооооо МУШМУЛ такъв....

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3