Интернет доставчик за Wierless
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
С Мегалан съм стигал до 10МБ/сек.
Успех с wireless-a, драснете ЛС като стигнете толкова.
Няма разлика при някакви смешни лан доставчици, но по-сериозните фирми ти доставят скорост по кабела, която е невъзможна през wireless и въпреки това wireless скороста е много прилична в повечето случай. Зависи на човек за какво му трябва интернета.
Успех с wireless-a, драснете ЛС като стигнете толкова.

Няма разлика при някакви смешни лан доставчици, но по-сериозните фирми ти доставят скорост по кабела, която е невъзможна през wireless и въпреки това wireless скороста е много прилична в повечето случай. Зависи на човек за какво му трябва интернета.

БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата
I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Умен си бате и ти като разбереш че така наречения ти кабел е също wirless ще се светнеш ама няма да е скоро и как ги стигна тея 10мб при скорост на записването на ххарда 8мб?
I'm slowly drifting

DirtySouth написа:Умен си бате и ти като разбереш че така наречения ти кабел е също wirless ще се светнеш ама няма да е скоро и как ги стигна тея 10мб при скорост на записването на ххарда 8мб?
Не предендирам да съм умен, но тъй като ти почна, виждам някъкъв хакер се извъди и даже и знаеш с какъв компютър съм. Знам много добре, че въпросния интернет минава по оптика до блока(зависи всъщност от доставчика докъде стига) и после се пускат кабели, но не мислиш ли, че има "малка" разлика в качеството и скоростите, които подържат въпросните рутери за оптиката и въпросните домашни wireless рутерчета ? Няма смисъл да спорим. Не претендирам да съм супер на ти с всичко, но вкъщи имам и wireless, и кабелен.

БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата
I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Бате само малките доставчици ползват така наречения от теб wireless който е на мноооооооооооооооооооооооооооогоооооооо различен принцип от този които ползваш ти и си мислиш.
Повечето са на оптични линии, които са оптични кабели...
Повечето са на оптични линии, които са оптични кабели...
Отклонихме темата на човека.
///sasho, ако в твоя район има покритие Мегалан, съвета ми е да се включиш при тях и тогава и wireless и кабел все ще е добре. Ако пък няма Мегалан виж някой голям доставчик, като тях. За БТК знам, че в София специално са по зле от повечето доставчици. А и много лоши отзиви съм чувал за прекъсвания, не вдигат телефона за аварии който са дали и т.н.
///sasho, ако в твоя район има покритие Мегалан, съвета ми е да се включиш при тях и тогава и wireless и кабел все ще е добре. Ако пък няма Мегалан виж някой голям доставчик, като тях. За БТК знам, че в София специално са по зле от повечето доставчици. А и много лоши отзиви съм чувал за прекъсвания, не вдигат телефона за аварии който са дали и т.н.
ja написа:Отклонихме темата на човека.
ОК , ще проверя Мегалан дали имат покритие в района , в който се намирам и какви са условията.
Интернета ми трябва за домашно ползване , но искам да го направя да се използва чрез wireless , защото искам да плащаме същата такса и го ползвам и с лаптопа без да се налага да местя кабела и да се обаждам до "optik-com" да ми пускат достъп от друга лан карта и после като го връщам кабела на другия компютър пак да правя същата процедура.
А за БТК ADSL всички ли са с негативно мнение?
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Аз като човек дето последните 10 години се занимавам с интернет ще ти кажа следното:
Отиваш в някой магазин вземаш някакъв рутер за предпочитанe са> Linksys / TP-link / Netgear / D-link / Edimax
Закачаш си рутерчето на стационарния комп влизаш в настройките даваш му клониране на MAC-а на лана въвеждаш си ИП-тата или там на каквото си PPPOE VPN няма значение всичките рутери имат опции за тези неща и въобще не се занимаваш с никой при положение че до този момент си бил доволен от доставчика си !!! Единствено Хоумлан имат заключване по ТТL но с обаждане до офиса им и това се оправя
Отиваш в някой магазин вземаш някакъв рутер за предпочитанe са> Linksys / TP-link / Netgear / D-link / Edimax
Закачаш си рутерчето на стационарния комп влизаш в настройките даваш му клониране на MAC-а на лана въвеждаш си ИП-тата или там на каквото си PPPOE VPN няма значение всичките рутери имат опции за тези неща и въобще не се занимаваш с никой при положение че до този момент си бил доволен от доставчика си !!! Единствено Хоумлан имат заключване по ТТL но с обаждане до офиса им и това се оправя

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Аз също ползвам услугите на optic-com и имам wireless рутер инсталиран.
Даже вече смених един тъй като не можеше да вдигне повече от 4,5МБ/сек през етернет порта
Като модел бих ти препоръчал Бъфало, някой от по-скъпите модели и повечеко антени
Аз ползвам Линксис, ама както казах вече смених един, щото не издържаше милия
Та към колегата, ако си доволен от optic-com (аз лично съм), можеш да си вземеш в общи линии всякакъв рутер. Десктоп ПЦ-то можеш да си го свържеш към етернет порта на рутера, а wireless устройството е ясно как
Не ти препоръчвам да си купуваш wireless устсройство за ПЦ-то. Все 1 да си сложиш газ на колата, същата работа
Малко offtopic, аз съм вдигал 12,6МБ/с през Мегалан, което реално беше лимита на 100Мбитовата ми лан карта
Даже вече смених един тъй като не можеше да вдигне повече от 4,5МБ/сек през етернет порта

Та към колегата, ако си доволен от optic-com (аз лично съм), можеш да си вземеш в общи линии всякакъв рутер. Десктоп ПЦ-то можеш да си го свържеш към етернет порта на рутера, а wireless устройството е ясно как

Малко offtopic, аз съм вдигал 12,6МБ/с през Мегалан, което реално беше лимита на 100Мбитовата ми лан карта

Колеги , взех си рутер D-Link DKT-110
, ама като викнах сегашния ми доставчик да ми го монтира ми каза , че трябва да мина на по висока тарифа за да ми го монтира или да съм му дал моя рутер и той да ми даде някакъв друг модел който ставал за по ниската му тарифа. нещо не мога да му схвана идеята каква е.
Има ли начин да преместя кабела от компютъра в рутера да му направя настреойките и да си го ползвам и от двата компютъра без да се налага да им се обаждам всеки път да ме пускат с другата лан карта?:help:

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Това са пълни глупости
Явно е хвърлил око на рутера ти.
Ако доставчика ти няма ТТЛ протекция (оптик-ком мисля че нямат), даваш на рутера ти да копира МАК адреса на картата и си в джаза.
п.с. Ако си през пппое ще трябва и това да настроиш. Ако не знаеш как най-добре извикай някой приятел или познат, щото тоя дето ти ги е говорил тея неща за рутера явно не е нито 1 от 2те

Ако доставчика ти няма ТТЛ протекция (оптик-ком мисля че нямат), даваш на рутера ти да копира МАК адреса на картата и си в джаза.
п.с. Ако си през пппое ще трябва и това да настроиш. Ако не знаеш как най-добре извикай някой приятел или познат, щото тоя дето ти ги е говорил тея неща за рутера явно не е нито 1 от 2те

Само нещо да уточниме ... 54mbps при 802.11g не е data throughput, a bitrate ... Реално няма как да вдигнете над ~30 мбпс дейта трафик, което ще рече неповече от 4 мегабайта/секунда.
Иначе относно "вади мрежата, ама интернета не тръгва" - най-вероятно настройките са не-наред или провайдера още не ти е врътнал кранчето
Са прочетох за "звъненето за другата лан-карта" Някъде из настройките на рутъра би трябвало да има опция да му сет-неш МАС-адрес по твой избор - сложи този от ЛАН-картата на компютъра, би трябвало да помогне
Иначе относно "вади мрежата, ама интернета не тръгва" - най-вероятно настройките са не-наред или провайдера още не ти е врътнал кранчето

Са прочетох за "звъненето за другата лан-карта" Някъде из настройките на рутъра би трябвало да има опция да му сет-неш МАС-адрес по твой избор - сложи този от ЛАН-картата на компютъра, би трябвало да помогне

In Ban We Trust!
Вижте сега момчета само да ви кажа ,че в софия има две фирми оптик-ком и една оптик-комс която се намира в дружба-1.Зависи в коя си ????Искам да ти кажа че аз се занимавам с интернет вече от 5 год и имам някакво вижданане на нещата!!! Та за момчетата по горе които казват, че през wirelessa е еднакво както с кабела жестоко се лъжат.Само да обясня накратоко както един по горе беше споменал че безжичния рутер е 54 Мбитс а кабела е 100 можете да напраите сами сметка ,че е почти на половина по бавен, но мога да кажа че при безжичния нали се сещате ,че трябва и да се изпраща и да се получават пакети вместо 54 става на 2 27 изпраща и 27 получава!!!!!!Другото което е че както бившата хоимлан така и едната фирма оптик-ком ползват TTl=1 другото което е ,че също така има и значение самият рутер да има и service name към които да се обръща тогава кръга от рутери се намалява дръстично!!!! Та моят съвет е да си купиш D-link 524 i и всичките ти притеснения свършват до тук понеже този рутер потдуржа всичко което на теб ти трябва!!!!! Цената на този рутер е 80 лв може и по евтино да се намери стига да търсиш.Но ще ти кажа така както има конкуренция на пазара така и самта фирма може да опредили една цена на която може да ти го продаде!!!! Ако не ти хареса цената просто им задаваш въпроса точно какъв модел трбва и отиваш да си го купиш!!!!!Казвам ти го от личен опит защото самият аз работя в по горе спонетата фирма !!!!Чаооо и лека ако имаш нещо може да ме питаш!!!!
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Съгласен съм с колегите (тези с 5 и 10 години работа в тази сфера), но искам и да добавя още нещо като тръгнеш да търсиш рутер си търси така наречения Smart Router заради копирането на мак адреса. Лично аз ползвам БТК ADSL и немога да се оплача може би защото в града няма конкуренция, но проблема с ADSL-а в София си го има тъй като определен брой потребители са пуснати на една линия и съответно самите модемчета почват да прекъсват да задръстват и накрая спират и ако има някой с цяла енциклопедия вируси в компютъра си става още по-интересно. Специално за БТК ми препоръчаха Tp-link smart router.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2