възможно ли е да нямам филътър на климатика слаган е в итали
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
liloff написа:Защо са ни схеми? Снимаме кое как е вързано в старото табло и после навързваме по обратния ред.
Само отпред ме притеснява където би трябвало да са ми филтрите, ама ще го мислим като му дойде времето.
Други грижи имам сега.
Щото няма да ни трябват там дето са вързани досега,понеже парното щр си има собствено управление с датчик за температурата вътре и ще си го свържем с него.
А от старата ел. система ще се ползва само пресостата ,може и релетата ако не ти се занимава да ги местим в бушониерата.
Иначе като разглобиш твойто отгоре там при металните клапи ще се изясни има ли тунинг по купето,ако няма ще е идеално.

- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
bmwdriver написа:...На задната страна на капачето е и таралежа.
Този таралеж по принцип ли стои там или само при теб мястото му е там?

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
При мен е там.До колкото знам,при оригиналния климатроник е от другата
страна,т.е. някъде под волана.
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
bmwdriver написа:При мен е там.До колкото знам,при оригиналния климатроник е от другата
- Мерси,ще го търся значи,тоз филтър

- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
vld написа:Vozq_bez_pari написа:така ми го пратиха...., то е 4ист климатик и не оргинален (допълн. слаган Diavia) тай 4е ще го мъча поне си е с сички там кабели и и т.н.
ама незнам каква кутия да търся .... чистия климатик при компакта нали клапите се управляват с жило ? дали няма да стане
Е то разликата между климатик и климатроник е в управлението само.
Климатика от компакта е с жила да,но е с друга форма и изводите за въздуховодите няма да ти паснат.
Ти щом имаш компресор,перка с кондензатор,деходратор и тръби,това е всичко за отвън,ти остава само вътрешното тяло.
Ако си го намериш ще имаш климатроник.
Ако го направиш с тоя вътрешен кондензатор дето си го намислил,няма да имаш клапи за циркулация на въздуха в купето,филтър за климатика също незнам къде ще сложиш.
А ако взимаш парно от компакт със климатик то във него ще си има вграден кондензатор и ще е на същата цена като това за климатроника на седан.Така че все тая.
В обикновенното парно на компакта няма място за изпарител.
Ако ти трябва за експерименти имам парно от компакт без клима
сигурно ли е 4е отворите няма съвпаднат..

а друго бях чел , че има и е36 ци без клима но с кабинетен филтър ? значи тяхната кутия е друга ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Немога да ти отговоря на тези въпроси.
Като сложа клима на комбито ,ще знам дали със сигурност прасетата на седаните и компактите са взаимозаменяеми,засега немога да отговоря.
Като сложа клима на комбито ,ще знам дали със сигурност прасетата на седаните и компактите са взаимозаменяеми,засега немога да отговоря.

Братле, 100% имаш филтър ако не са ти прашасали клапите за въздух на таблото. Фактът, че моите не бяха ме накара да продължа да търся. Този уикенд, докато си играех по алармата видях 2 винтчета на прасето на парното под жапката, които не бях видял досега. С деликатно побутване оттук, оттам и се появи филтърчето. Съжалявам, че нямам снимка на стария филтър. Приличаше на гъз направо.
Браво на bmwdriver, че ми отвори очите да търся там. Иначе с vld разглобихме клапите отпред, където трябва да е на компактите, но... курец.
Та така, вече БМВ-то има официално Хлопелска жилка

- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
mmm нащтракаи някоя снимка ако имаш възможност да видя как са го преправили да сложат изпарителя на климатика
щом нямаш оргинално място за филтъра начи са преправили обикновеното прасе и са слажили изпарителя , 4е и аз мисля да го праея тва 

- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
liloff написа:Okay, така или иначе ще свалям всичко да си донаправя алармата. Ще снимам там как е направено, но има доста да си играеш. Дори клапите ми за изолиране на външния въздух са преправяни. Не знам защо.

42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3