Въпрос относно масло на БМВ мотор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос относно масло на БМВ мотор
колеги я кажете като по книга на някои мотор му дават полусинтетично масло, проблем ли е да се кара с минерално???
- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
Здрасти шефе минералното масло е за по стари двигатели,например за двигатели които са ве4е над 230 000 - 250 000 клм.Слагаи кастрол 10W40(полу синтетика) това е маслото според мен 

- go6o82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: м6
а може ли да кажеш как точно установаваш разликата в маслото?аз си сложих мобиле предния път сега пак наближавам смяна,от тва кат го видя на пръчката и си е както го сложих -не се променило въобще.и незнам дали пак такова да сложа или да опитам друго???полусинетика е.кажи некво мнение за маслата
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Мернах в Mr.Bricolage Liqui Moly полусинтетика на много нормални цени. В Ауди форума обаче са си патили от него. Вече не знам какво масло да слагам. Засега карам с Vaico 10 40 и няма проблем, но ще знам след още 2000км поне...
Баси, последния път като бях сигурен за маслото беше, когато ми донесоха от Гърция Кастрол Магнатек. Мисля, че е време да почна пак да си купувам от чужбина. Нямам вяра на нищо в БГ.
Баси, последния път като бях сигурен за маслото беше, когато ми донесоха от Гърция Кастрол Магнатек. Мисля, че е време да почна пак да си купувам от чужбина. Нямам вяра на нищо в БГ.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
аааа, добри са ни маслата тук
... а и ние сме си добре
иначе кастрол, като км нямат никакво значение за факта, че трябва синтетика... ако си не правиш тънки трънски сметки

иначе кастрол, като км нямат никакво значение за факта, че трябва синтетика... ако си не правиш тънки трънски сметки

- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
Аз днеска си взех от Вари 2000 7 литра БМВ масло 10W40 и маслен и горивен филтър. 143 лв и някви стотинки беше всичко.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Лики Моли 5 литра за около 60 лв. от някакъв Лукойл в началото на годината. Никакви проблеми. Ама нещо гледам изчезва от пазара и трудно се намира, ама щом в БИЛЛА го има - дали е масло наистина 

- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
- metodi80
- старши ентусиаст
-
NikiNikolov написа:Методи, какво направи с твоя теч на масло, че още един колега си пати.
Ники , предполагам питаш за теча от семеринга на коляновия вал.
Ами да ти кажа след като го смених ми се струваше че пак тече ...като предполагах че или самия семеринг е калпав или металната пластина дето ляга върху него се е износила.Оказа се че не тече от там а се стича от горе дето е гарнитурата м/у масления филтър и блока на двигателя. Стича се от горе и масли и семеринга и аз си мислех че е от него. Утре точно това ще правя ще сменям точно тая гарнитура и О- пръстенчето. Извинявам се за офф-а на колегата !
- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2