Отнова за лизинга на автомобили 2ра ръка .

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Отнова за лизинга на автомобили 2ра ръка .

Мнение от acho.rs » 11 Авг 2008, 2:21

Прочетох съсем малко по темата , но реших да пусна нова тема защото има много неща които не са ми ясни , а изглежда , че лизинга е най-доброто решение за мене.
След няколко месеца ще имам събрани около 8000 лв (9-10 000 със клизма изцедени) . Иска ми се Е39 или Е46 , но за тия пари ще си взема много счупено и няма да имам пари после за каско и някоя и друга шукариика.
Та интересуваме :
1 - как се сключва договора за лизинг
2 - кой определя условията (вноски и съответно лихви)
3 - какви гаранти трябва да се преставят( важен момент - дали самата кола , къща , апартамент или трудов договор , какъвто нямам , поне не в БГ)
4 - ЛИХВАТА - кой определя лихвата и вноските
5 - колко е ускъпяването , ако всичко мине през лизингова къща и
6 - съответно , какви са допълнителните условия на къщатата (предполагам искат каско , което така или иначе ще си направя)
7 - комисионната на лизинговата къща - естествено питам за средни стойности
Отговорите на тези въпроси са изключително важни за мен и до голяма степен ще променят страшно много всичките ми планове за следващите 8-9 месеца.Ще съм много благодарен за всякаква информация .

ПС: моля да бъде избегнат момента,да ми се обяснява как покупката на колата не е единствения разход и дъра,бъра вземи си Е36 (от други хора - вземи си голф3 1,9 тди) . Е36 е страхотна кола, но за сега не мисля да си я вземам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 11 Авг 2008, 9:25

Колега и аз се нареждам на опашката, че и мен много ме интересува тая информация.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 11 Авг 2008, 10:34

Здравеи колега.....погледни този линк http://www.interlease.bg/bulgarian/leki ... li.15.html
Лизинга става през банка и ти играеш по неините правила тоест можеш да се информираш горе долу от този линк как стоят нещата.
Но поразпитаи как стоят нещатата с автокъщите защтото има мошенници.Има автокъщи от които ако се земе кола на лизинг,докато не се исплати лизинга те поемат цялата потдръшка на колата но изискват кратки срокове за исплащене съответно и банката дига лихвата.Друг е въпроса че ти имаш сабрани пари.Ако си решил се пак да теглиш кредит за кола,неможеш да земеш автомобил под 2000г.Несъм сигорен за това но мисля че така беше
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 11 Авг 2008, 11:56

Asmatika написа:Здравеи колега.....погледни този линк http://www.interlease.bg/bulgarian/leki ... li.15.html
Лизинга става през банка и ти играеш по неините правила тоест можеш да се информираш горе долу от този линк как стоят нещата.
Но поразпитаи как стоят нещатата с автокъщите защтото има мошенници.Има автокъщи от които ако се земе кола на лизинг,докато не се исплати лизинга те поемат цялата потдръшка на колата но изискват кратки срокове за исплащене съответно и банката дига лихвата.Друг е въпроса че ти имаш сабрани пари.Ако си решил се пак да теглиш кредит за кола,неможеш да земеш автомобил под 2000г.Несъм сигорен за това но мисля че така беше

Благодаря колега , но инфото тук е доста посно - не разбрах дали искат гарант или трудов договор , какъвто не мога да им представя.За сега на мисля да минавам през банка,по скоро ме интересува договора който се сключва непосредствено от купувача и продавача.Естествено всичко друго свързано с лизинга ме интересува , също.
Да речем и че мога да дам 50% от парите като първоначална вноска - това ще промени ли мнението на продавачите и вдъхва ли някакво доверие ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 11 Авг 2008, 12:03

Много ясно, че вдъхва. Колата остава тяхна собственост докато не платиш и последената вноска. Тогава се прехвърля на твое име. Като им дадеш половината и след това спреш да плащаш, просто ще ти вземат колата и ще я продадат на друг. Няма да намериш обаче такъв лизинг, какъвто търсиш. Пиреос банк имат лизинг, но е само за фирми. За частни лица всички предлагат да ти осигурят кредит от банка, но без трудов договор и осигуровки няма как да стане.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 11 Авг 2008, 12:10

Anthony_J написа:Много ясно, че вдъхва. Колата остава тяхна собственост докато не платиш и последената вноска. Тогава се прехвърля на твое име. Като им дадеш половината и след това спреш да плащаш, просто ще ти вземат колата и ще я продадат на друг. Няма да намериш обаче такъв лизинг, какъвто търсиш. Пиреос банк имат лизинг, но е само за фирми. За частни лица всички предлагат да ти осигурят кредит от банка, но без трудов договор и осигуровки няма как да стане.

А да речем ако намеря гарант ? И гаранта да речем е нотариус (демек финансово обезпечен) ?

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 11 Авг 2008, 12:59

1-во От борса ли ще взимаш колата?
2-ро Борсата работи ли с лизингова къща?
3-то Ако не работиш в БГ забрави, ще бъде много трудно почти невъзможно.
4-то Направи разлика между лизингова къща (лизинг) и банка (кредит).

Само ще добавя, че между кредита от банка и лизинга от къща лихвените проценти са много различни, съответно в банката е по голям %. Ако ползваш банка (който е по неудачния вариянт поне за мен) колата остава на тяхно име до последната вноска, а в лизинговата къща си е на твое име. При кредит от банка в твоя случай ще трябват повече от 1 поръчител (и то много силни), а при лизинга може и без, но при положение, че нямаш осигуровки в БГ няма как и 2-те институции да ти отпуснат пари.

Прост пример: работех в магазин за телефони и идва някакъв който работи в Испания, има си фирма, доходи, въобще добре уреден човек, но няма осигуровки в БГ. Аз му пуснах информацията към лизинговата къща съответно с доходи 40 000лв на месец (по негови думи, който в БГ са просто ненормални) за Nokia N73 и си го отказаха веднага без дори и да му се обадят.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 11 Авг 2008, 13:11

Веселин|Василев написа:1-во От борса ли ще взимаш колата?
2-ро Борсата работи ли с лизингова къща?
3-то Ако не работиш в БГ забрави, ще бъде много трудно почти невъзможно.
4-то Направи разлика между лизингова къща (лизинг) и банка (кредит).

Само ще добавя, че между кредита от банка и лизинга от къща лихвените проценти са много различни, съответно в банката е по голям %. Ако ползваш банка (който е по неудачния вариянт поне за мен) колата остава на тяхно име до последната вноска, а в лизинговата къща си е на твое име. При кредит от банка в твоя случай ще трябват повече от 1 поръчител (и то много силни), а при лизинга може и без, но при положение, че нямаш осигуровки в БГ няма как и 2-те институции да ти отпуснат пари.

Ех , мамка му . Добре , значи не мисля за кредит от банка , защото знам какво ходене по мъките е . По скоро лизинг - но отново стои въпроса с трудовия договор . Да речем , че представя този от чужбина (все пак минималната ми заплата е 1500+ евро на месец) и внеса половината пари в началото и подпиша , че колата няма да напуска страната - това може ли да трогне някой ?
А до колкото четох имам нещо , че може да се подпише индивидуален договор за лизинг и да се завери пред нотариус - без лизингови къщи , без банки . В крайна сметка , какво го бърка продавача - взема половината пари и колата все още си е негова собственост.Пък каското бу гарантирало евентуална , повреда или отнемане на собствеността ?
Въпроса е и към собствениците на Е39 във форума , защото след няколко месеца , ще им ревна пред вратата да пазарим петака :lol:

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 11 Авг 2008, 13:27

Ти можеш да им представиш договора от фирмата в която работиш, но по важното в случая е осигуровките ти в България (които ги нямаш). Ти си подписваш индивидуален договор за лизинг, но през къща просто защото в БГ всички търговци на автомобили бачкат с къщи, няма кой да се награби да те търси (от търговците) за вноските, ако не ги внасяш за тях е най-добре да вземат парите веднага, дали от теб дали от лизингова къща, важното е щом ти дава кола да вземе и пари. Аз ще ти предложа да си намериш човек (твой приятел, роднина), който има осигуровки в БГ и да вземе колата на лизинг, който ти ще изплащаш. В този случай колата остава на твое име (лизинга не задължава колата да е на името на кредитоизкателя) и си изплащаш лизинга без проблем.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 11 Авг 2008, 15:39

Потребителския кредит не е ли вариант. Съвсем скоро ще има много добри оферти.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 11 Авг 2008, 16:15

Колега , след като заплатата ти е 1500Е , по добре изчакай , събери пари в брой и тогава купувай. Хем леко ще паднат цените в края на годината , хем с кеша правиш пазарлък поне 500-1000лв. Няма лихви ,няма кредити и да те боли главата . ЗАЕМИ НЕ ВЗИМАЙ С ЛИХВИ - съвет от мен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 11 Авг 2008, 16:24

Как ше се наиграеш с тея лизинги и къв ше го лижеш ако знаеш :mhihi:
In Ban We Trust!

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 11 Авг 2008, 16:36

klintan66 написа:Колега , след като заплатата ти е 1500Е , по добре изчакай , събери пари в брой и тогава купувай. Хем леко ще паднат цените в края на годината , хем с кеша правиш пазарлък поне 500-1000лв. Няма лихви ,няма кредити и да те боли главата . ЗАЕМИ НЕ ВЗИМАЙ С ЛИХВИ - съвет от мен.

Да, най-добрия вариянт е да я купиш кеш и да не се занимаваш с кредити и лизинги.

Christoff написа:Потребителския кредит не е ли вариант. Съвсем скоро ще има много добри оферти.

Кредитите в момента не са много добра опция.

eraziel написа:Как ше се наиграеш с тея лизинги и къв ше го лижеш ако знаеш :mhihi:

Защо така мислиш колега, като няма пари има заеми ще върнеш 1000лв повече, но пък няма да ти тежи вноска от 100лв на месец.

Аз имам 1 кредит и три лизинга пък несъм го лизнал още :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 11 Авг 2008, 23:44

ква беше системата зимаш си сносна колица на лизинг и след време ти изчезва. :mhihi:

с тея пари замисли се за е36, ще си го напазаруваш в брой, а за 8 бона ше е с повечето екстри.
вземеш ли петица ако не ти е абсолютно сигурен дохода от 1500 еуро на месец + евентуален лизинг ше се вкараш във едни филми...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 12 Авг 2008, 0:17

klintan66 написа:Колега , след като заплатата ти е 1500Е , по добре изчакай , събери пари в брой и тогава купувай. Хем леко ще паднат цените в края на годината , хем с кеша правиш пазарлък поне 500-1000лв. Няма лихви ,няма кредити и да те боли главата . ЗАЕМИ НЕ ВЗИМАЙ С ЛИХВИ - съвет от мен.

Да не си мислиш , че това го не знам - въпроса е че работното ми разрешително е за 5 месеца , а за толкова време не може да се изкарат , по-точно да се спестят толкова пари . Да не говорим,че не спестявам само за кола.
От банка не става - ще искат официален трудов договор.
В краен случай ще ходя да се пазаря с вуйчо или вуйна , че те имат доста тлъсти доходи , но не ми се иска да правя това , не са ми длъжни хората , пък и като чуят за БМВ ще ми заобясняват за митичната поддръжка и разход на БМВ.
Все пак ако някой знае нещо повече за тия далавери да пише,че даже и от страна на еввнтуален ПРОДАВАЧ,благодаря.
Мога да представя иначе всички договори от последните 2 години,банкови сметки в чужбина и пей слипове ( миналото лято за 6 месеца имам 11 000 евро ) и направо да го формулирам тва като въпрос - ТИЯ ДОКУМЕНТИ,НЯКОЙ ГРЕЯТ ЛИ ГО ?

ПС: винаги съм искал Е39 , но от скоро осъзнах ,че не мога да извадя 12 000 наведнъж (появиха се непредвидени разходи) , за това се преориентирах към Е36 . Но просто съм влюбен в 5ака , не че 3ката е лоша , напротив но това е като да си влюбен в една девойка и да се задоволиш със нейната приятелка , която също не е лоша ... но не е тази която искаш,отвътре.

Следваща

Назад към Извън Темата