Светна ми лампата на акумулатора
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Светна ми лампата на акумулатора
Светна ми лампата на акумулатора тъкмо когато бях стигнал половината път за морето,светна от раз -дали са четки или нещо друго ако някой знае и кви пари струват,защото във Варна някакъв майстор каза,че може и да са четки може и реле което струвало към 400лв.
и каза че неможел да ги смени толкова лесно 

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Ми те колите си имат ресурс, ква надежност търсите след 300к километра.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- mom4e_s_BMW
- кандидат ентусиаст
-
Re: Светна ми лампата на акумулатора
ivo752 написа:Светна ми лампата на акумулатора тъкмо когато бях стигнал половината път за морето,светна от раз -дали са четки или нещо друго ако някой знае и кви пари струват,защото във Варна някакъв майстор каза,че може и да са четки може и реле което струвало към 400лв.и каза че неможел да ги смени толкова лесно
Ако са четки за коса , не струват толкова пари, нито пък релетата са толкова скъпи.
Няма да вземам под внимание написаното след "светна ми лампата на акумулатора". От първите ти думи разбирам , че не ти се зарежда акумулатора. Първото нещо , което трябва да провериш е ремъка дали не е изскочил от ролката на динамото, ако не е тогава виж дали ролката му се върти свободно и не е затегнала. Провери с волтметър при изгасена кола напрежението на батерията и трябва да е около 12.4 до 12.6 волта. При запалена кола трябва да е повече от 13 волта. Ако не е значи причината е в динамото и то не зарежда батерията. Провери с мултицет изходите на динамото и трябва да излиза напрежение 14 волта. Ако няма никой там , динамото е за смяна, ако излиза 14 или повече тогава вече търси проблема по кабелите отиващи към батерията след динамото. Понякога ръждата по кабелите покачва съпротивлението и е невъзможно да достигне достатъчно ток , за да се зареди батерията.
Надявам се това да ти помогне и да не ти вземат парите напразно.
К&Н филтър , прозрачни корнери със сини крушки
- ivo752
- младши ентусиаст
-
Ремъка си е на мястото на външен вид всичко си е ок ,явно не зарежда защото акумулатора беше паднал,заредих го предния ден преди да тръгна да се прибирам и така се прибрах,та мисълта ми е четките или релето ималиги като резервна част
- mom4e_s_BMW
- кандидат ентусиаст
-
ivo752 написа:Ремъка си е на мястото на външен вид всичко си е ок ,явно не зарежда защото акумулатора беше паднал,заредих го предния ден преди да тръгна да се прибирам и така се прибрах,та мисълта ми е четките или релето ималиги като резервна част
Предполагам говориш за "релето", а имаш предвид "регулатор на напрежението". Има ги като резервна част, когато купиш регулатор на напрежението и "четките" идват с него. При нас това струва 53 долара, не знам как е в БГ, но не е 400 лева. Работата по смяната е не повече от 15 минути , след като се свали динамото.
К&Н филтър , прозрачни корнери със сини крушки
- ivo752
- младши ентусиаст
-
Вчера го оправиха динамото,казаха че са му сменили лагер,четки някакъв пластмасов капак всичко с труда по демонтажа,ремонта с частите и монтажа:107лв.
- Vilio-SAXOTO
- кандидат ентусиаст
-
кой сервиз ползва? доволен ли си?ivo752 написа:Вчера го оправиха динамото,казаха че са му сменили лагер,четки някакъв пластмасов капак всичко с труда по демонтажа,ремонта с частите и монтажа:107лв.
- ivo752
- младши ентусиаст
-
Занесох я при мисля фирма Юви се казваше зад Ялта(малко по надоло от военното поделени ако искаш по подробно инфо утре ще видя за телефон)те там динама правят,стартери бях чувал само за тях ,но останах много доволен,занесох я сутринта и до след обяд беше готова.Vilio-SAXOTO написа:кой сервиз ползва? доволен ли си?ivo752 написа:Вчера го оправиха динамото,казаха че са му сменили лагер,четки някакъв пластмасов капак всичко с труда по демонтажа,ремонта с частите и монтажа:107лв.
9 мнения
• Страница 1 от 1