газ на 316i 1.9 - 105 коня

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

газ на 316i 1.9 - 105 коня

Мнение от radosi » 31 Юли 2008, 19:48

Моля хората с такива двигателчета да споделят впечатленията си.

Благодаря на всички предварително.
Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията ;)
Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 01 Авг 2008, 7:28

на този мотор газ - НЕ :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 01 Авг 2008, 12:04

Без да се обиждат колегите ... но БМВ на газ за да има визия и да спестим от гориво ми се струва доста селско.
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vAiO » 01 Авг 2008, 12:42

има поне 2-3 теми по въпроса, и на кратко : специално за този двигател, няма никакви проблеми за газов инжекцион, разхода става двойно по евтин, разлика в мощността няма

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vAiO » 01 Авг 2008, 12:43

tankishev написа:Без да се обиждат колегите ... но БМВ на газ за да има визия и да спестим от гориво ми се струва доста селско.

на мен пък ми се струва по селско да караш дизел и да замърсяваш околната среда

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radosi » 01 Авг 2008, 12:48

колата ми е ударена леко от град .. така че не целя визия колата ми трябва да патувам много в германия .. няма да ходя с анцунга с ръб и да паркирам пред кафето с тази кола :) А бмв определено са прекрасни за път в ДЕ особенно със спортното окачване.
и на година като ми се очартава да пестя по минимум 1000 евро от гориво .. какво да кажа :uups:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 01 Авг 2008, 19:18

vAiO написа:
tankishev написа:Без да се обиждат колегите ... но БМВ на газ за да има визия и да спестим от гориво ми се струва доста селско.

на мен пък ми се струва по селско да караш дизел и да замърсяваш околната среда

Добре че БМВ не са мислили като теб когато са произвеждали нашата сладурана :P
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 01 Авг 2008, 21:08

Във всички спорове с хора, т.нар. "газаджии" се стига до един извод. Кое е по-интересното? Че имам приятели от "противниковата" Орелска марка, които карат 10 пъти по-стари коли от нас, 10 пъти по евтини на газ.
Ще си позволя да перефразирам думите на един от тях, когато се заговорихме за газта:

"Всички газаджии се чувстват длъжни да си защитават газта. Къде от дебилна умопомрачена вяра, че е добре, където от чиста заблуда. Няма такова нещо като "газта не прецаква" просто се защитават, зашото знаят че са от губещата страна в спора, а хич не им се иска да признаят, че газта прее*ава всичко в колата".

И щом това го казва, човек, който не очаква нищо от колата си(просто защото е Капка 1.3), който я кара на газ. Представям си вие колко губите. За какво се претендира с една марка ако отзад тая малка тлъста, грозна лепенчица убива имиджа на марката.

БМВ, както пишеше в една от брошурите им(четох я в Дару, не мога да си ги намеря в нета), не е кола за всеки човек. Това е кола за хора с различно мислене, различна визия върху живота и... т.н.

Между другото не знаех, че германците имат газ-станции. Ще да са си насочили вниманието към нас като ни отряза ЕС фондовете :mhihi: :mhihi:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radosi » 02 Авг 2008, 12:04

има има колега ;) към 3000 са за момента .. и продалжават да растат. там хората не си ползват колите толкова за имидж колкото да си вършат работата с тях и имат кам 25 000 километра магистрали кадето си навартат спкойно по 30-40 000 км годишно ;)

А коли като Е36 320и които са от оно време и са натапкани с технологии за годините си се продават по 1000 евра щото вече не будят уважение с ужасно нефективния си разход. Това е :( Тук недоимащия българин който иска да покаже положение си я кара и се чувства велик .. да ама не ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mamintaiko » 02 Авг 2008, 23:55

ми щом не ти пука за колата - като машина де , слагай , кво го мислиш - ще спестиш някои лев - само , че от колата след време няма да става нищо - ще го усетиш по честото посещение при сервизджиите.........пробвал съм го - верно - мноооооого по евтино е ...........обаче нервите никои не ти ги плаща , а май това е по важно от ламарините

апропо щом не ти дреме за колата земи един голф 3-ка аре да не е двой - ка и си джиткай евтино там.......................лошо няма - важното е бизнеса да върви и ти да си доволен:P иначе от мненията на хората само ще се раздвоиж - всеки си има опит и си го споделя , ама при всеки е различно :)
не е истина как мразя френските коли

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radosi » 03 Авг 2008, 0:20

:) така си е ..
аз голф 3 имам газифицирано и хубава работа ми варши ама е възрастна машинката а и достатачно се амортизира по бг патищата за да наливам пари да я правя за чужбина, макар че си е внесох едва преди година :mhihi: . Реших да взема оганя на някое по-ново возило пък и освен да е возило да ми е по-комфортничко с пътуванията и да съм по-сигурен в изправността. Голфа ми е повече олроуд от колкото гти, дупките в Софето си ги хапва за закуска, обаче изванградско двигателя ми надува главата :confused: . До сега не ме е водило по сервизи да видим как ще е с бмв-то.

Та в този ред на мисли ми се щеше някой които е имал премеждия с газифициране на такова двигателче да си даде мнението щото после няма да мога през седмица да ходя до газажията и да му меля "Ко стана бе маистореее."

дето се вика който си знае работата ... отивам слагам и забравям, а не да ми се учи на колата :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radosi » 07 Авг 2008, 16:10

Сложих ловато за 1500лв - следи 2-те ламбди страхотен вървеж може би в ниските дори малко по добре ! ;)
Много съм доволен ще споделя разхода по-нататак
Ако някои има желание да газифицира подобен двигател ще се радвам да му помогна с каквото мога.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ф30 328и
Мечтае да кара: ф30 340и
Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)

Мнение от bmwe46m3 » 07 Авг 2008, 16:25

аз пък видях мерцедес 12 цилиндара 6литров мотор модел С126 на газ............. а в др даржави мн скъпи коли карат на газ..... един приятел dodge ram 1500 8.4литра мотор 600 коня с двигател на dodge viper на газ............ ама тва е др въпрос :) и добре поставена скъпа газова уредба се губи до 8% от мощността , кво сраммно има да караш на газ като и това е гориво и колата върви и е по безвредна за околната среда

Назад към E46