Гаснене при Включен климатик по Инерция

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Гаснене при Включен климатик по Инерция

Мнение от EcLipSeR » 06 Авг 2008, 10:26

Мхмм напоседак забелязвам ,че като съм с пуснат климатик няма значение газ бензин ми гасне като е изключа от скорост,преди не правише такива чалъми,някой има ли идея за какво така ?
Последна промяна EcLipSeR на 11 Сеп 2008, 14:42, променена общо 3 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 06 Авг 2008, 10:58

Това за гасненето не газ при инерция е "почти" нормално.Идеята е ,че като караш бързо и изключиш от скорост много бързо обеднява сместа от внезапно нахлулото голямо количество въздух при вече разтоварения мотор(надявам се не те оплетох :mhihi: ).И на мен ми се е случвало при скорости от порядъка на 150-160 км/ч.Иначе при нормално каране не би трябвало да го плучаваш тоя проблем.За дюзите ,ако си с ГИ не мисля,че причината е от газта :)

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 06 Авг 2008, 11:05

При мен е точно обратно на 150-160 не гасне а някъде с 60 тръгва да гасне.Според мен това с бензина ти е или дюзи или стъпков мотор,а за климатика един приятел имаше подобен проблем самоче на него му падаха оборотите като прави обратен(той няма клима), ама е аналогично щото сервото по същия начин товари. Той като си вдигна малко оборотите и се пооправи.Виж и на теб колко оборота ти държи, най-добре да са към 800-850
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 06 Авг 2008, 13:48

Оборотите са ми нарисувани все едно,обаче като не е загряла и играят малко 1-2 мин.Скоро сменях ремъците и майче единия не са го затегнали,защото като е студено и като подам газ и после като махна крака от газта оборотите падат почети до загасване дигат са нагоре и си застават на позиция ,като не е загряла ги даржи на 700-800 като е загряла 850-900 някаде немога да преценя.Та можели от този ремък да прави проблем едно такова пресвирване се чува парвите минути като запаля а като поработи няма проблеми.Освен това и в движение съм забелязал като махна педала от газта (по инерция разбира се) оборотите падат леко (без до загасване) и се наместват веднага и си остават на 850-900 някаде.А за климатика имате ли идей защо и на майками полото прави така,то си е чист бензин 1.4 съмнява ме да няма мощност 99 година е все пак тез от VW би трябвало да са го изчислили.При нея оборотите при климатик на свободна постояно играят.. много е мачи горката колица

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Авг 2008, 14:01

Обеднява ти сместа рязко и затова гасне :idea: и в двата случая ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 06 Авг 2008, 14:14

vld написа:Обеднява ти сместа рязко и затова гасне :idea: и в двата случая ;)

И какво може да се напрай по този въпрос :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 06 Авг 2008, 14:19

EcLipSeR написа:

Ами по принцип са премахва въздухозаборника преди въздушния филтър,за да не може струята въздух да нахлува с голяма скорост (това е масовото решение).Аз не съм го направил при мен,защото изключително рядко ми се е случвало да гасне колата и не го отчитам като проблем.Ако някой има алтернативно решение може да ти сподели...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 06 Авг 2008, 14:26

Здравей, първо си провери ремъците, после махни входящата тръба на въздушния филтър както съветва колегата по горе, ако не става да я махнеш намотай я с изолирбанд или както му се вика, че това го няма вече и пробий дупка около 20 мм някъде отстрани.

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 07 Авг 2008, 1:10

plradev написа:
EcLipSeR написа:

Ами по принцип са премахва въздухозаборника преди въздушния филтър,за да не може струята въздух да нахлува с голяма скорост (това е масовото решение).Аз не съм го направил при мен,защото изключително рядко ми се е случвало да гасне колата и не го отчитам като проблем.Ако някой има алтернативно решение може да ти сподели...

Е къде е ламб сондата в такъв момент нали тя си определя сместа.. заедно с електрониката, това заради газовото ли е така (заради плочката) или е друг проблема може ли да се оправи по друг начин ако сменя филтъра това онова,аз немога да разбера кое му липсва въздуха или бензина му е малко ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 07 Авг 2008, 9:25

EcLipSeR написа:
plradev написа:
EcLipSeR написа:

Е къде е ламб сондата в такъв момент нали тя си определя сместа.. заедно с електрониката, това заради газовото ли е така (заради плочката) или е друг проблема може ли да се оправи по друг начин ако сменя филтъра това онова,аз немога да разбера кое му липсва въздуха или бензина му е малко ?

Доколкото разбирам колега,от думата "плочка" ти си с обикновено АГУ.Ако е така-въпросната "плочка" (ламбда емулатор)играе ролята да лъже ЕКУ-то ,че сондата работи(колата работи на бенз докато ти караш на газ)и по този начин не се трупат грешки и се прдполага ,че няма да имаш проблеми на бензин.Та плочката не ти определя сместа,а това става по механичен начин (от кранчетата :mhihi: )щото колата си работи на принципа на чист карбуратор :mhihi: :mhihi:

Ако си с ГИ там нещата стоят по по-различен начин,но гасненето на газ при инерция пак се случва понякога защото просто газта изгаря по-бавно от бензина и като и дойде рязко голямо количество въздух сместа обеднява много бързо и се проявява този ефект.

Малко ми стана дълъг поуста ама дано си разбрал нещо :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 07 Авг 2008, 10:41

plradev написа:
EcLipSeR написа:
plradev написа:
EcLipSeR написа:

Доколкото разбирам колега,от думата "плочка" ти си с обикновено АГУ.Ако е така-въпросната "плочка" (ламбда емулатор)играе ролята да лъже ЕКУ-то ,че сондата работи(колата работи на бенз докато ти караш на газ)и по този начин не се трупат грешки и се прдполага ,че няма да имаш проблеми на бензин.Та плочката не ти определя сместа,а това става по механичен начин (от кранчетата :mhihi: )щото колата си работи на принципа на чист карбуратор :mhihi: :mhihi:

Ако си с ГИ там нещата стоят по по-различен начин,но гасненето на газ при инерция пак се случва понякога защото просто газта изгаря по-бавно от бензина и като и дойде рязко голямо количество въздух сместа обеднява много бързо и се проявява този ефект.

Малко ми стана дълъг поуста ама дано си разбрал нещо :mhihi:

Да бе аз разбрах ама не разбрах какво смешно има.То гасненето се появява само при климатик на газ и първите 5 мин ако тръгна да карам на бензин като е запаля.Ако е така както ми казваш ти трябва постояно да ги прави тези чалъми ама не..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 07 Авг 2008, 11:26

Да бе аз разбрах ама не разбрах какво смешно има.То гасненето се появява само при климатик на газ и първите 5 мин ако тръгна да карам на бензин като е запаля.Ако е така както ми казваш ти трябва постояно да ги прави тези чалъми ама не..

Споко бе човек ,не те усмивам ,че си с АГУ.Не е идеята да се подиграваме тук ;) .При включен климатик еку-то коригира сместа така ,че да изравни оборотите до нормални такива,поради допълнителното натоварване от компресора.Сега е момента ,някой по-запознат колега да сподели как точно става това при тоя мотор(дали има някакъв датчик или по друг начин).А това че го прави при студен двигател би трябвало да има връзка със моторчето за празен ход,което играе ролята и на автоматичен смукач ако не се лъжа.

п.п.А е тая усмивка :mhihi: :mhihi: :mhihi: не значи ,че ти се присмивам, а вкарвам малко настроение в целия проблем :D .Не ги приемай лично тея неща .Успех :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 07 Авг 2008, 14:14

plradev написа:

Споко бе човек ,не те усмивам ,че си с АГУ.Не е идеята да се подиграваме тук ;) .При включен климатик еку-то коригира сместа така ,че да изравни оборотите до нормални такива,поради допълнителното натоварване от компресора.Сега е момента ,някой по-запознат колега да сподели как точно става това при тоя мотор(дали има някакъв датчик или по друг начин).А това че го прави при студен двигател би трябвало да има връзка със моторчето за празен ход,което играе ролята и на автоматичен смукач ако не се лъжа.

п.п.А е тая усмивка :mhihi: :mhihi: :mhihi: не значи ,че ти се присмивам, а вкарвам малко настроение в целия проблем :D .Не ги приемай лично тея неща .Успех :yes:

:mhihi: :bchug: :bchug: Не бе споко ,грешно съм го разбрал :uups:

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 07 Авг 2008, 16:04

EcLipSeR написа:Оборотите са ми нарисувани все едно,обаче като не е загряла и играят малко 1-2 мин.Скоро сменях ремъците и майче единия не са го затегнали,защото като е студено и като подам газ и после като махна крака от газта оборотите падат почети до загасване дигат са нагоре и си застават на позиция ,като не е загряла ги даржи на 700-800 като е загряла 850-900 някаде немога да преценя.Та можели от този ремък да прави проблем едно такова пресвирване се чува парвите минути като запаля а като поработи няма проблеми.Освен това и в движение съм забелязал като махна педала от газта (по инерция разбира се) оборотите падат леко (без до загасване) и се наместват веднага и си остават на 850-900 някаде.А за климатика имате ли идей защо и на майками полото прави така,то си е чист бензин 1.4 съмнява ме да няма мощност 99 година е все пак тез от VW би трябвало да са го изчислили.При нея оборотите при климатик на свободна постояно играят.. много е мачи горката колица

Колега тука искам да ти кажа за оборотите че по принцип е нормално като е студена да държи малко по високи обороти а като загрее малко да паднат.Аз имах такъв проблем и се оказа температурния датчик на инжекцията отчиташе много висока температура и колата като е студена беше много зле.Той трябва като е студена колата (като отчита ниска температура) да подава сигнал на инжекцията да дигне малко оборотите и като загрее вече пък малко ги сваля.Провери го
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 08 Авг 2008, 0:14

Искам да попитам как мога да си натегна ремаците сам и въобще мога ли да си го натегна сам мисля че е ремака на динамото е хлабав, един от 3те е но нз точно кой.Може ли сам да ги видя тез оптигачи или при майстор ?

Следваща

Назад към E36