как да си изберем бас.

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 05 Авг 2008, 13:44

Mario Pankov написа:........................................
http://www.steadygroup.com/articledetails.php?id=636

Колега това е 17 см на Е-39 такива ли са ,че на Е-34 оригиналните са 13см :twisted: а разликата е голяма много по лесна доработка и напасване на неоригинален говорител.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 05 Авг 2008, 19:02

е като смениш колоните с баси няма ли да стане така че баса да е корав а музиката едвам да се чува.

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 05 Авг 2008, 23:13

Mario Pankov написа:Определено не ;), отпред съм поставил компонентна на Фокал с 13см мидбаси, заради по-добрите среди и по-голямата дисперсия, сравнени с 16.5см. Така и успях да преместя сцената пред мен, някъде на предния прозорец, а не да чувам от двете страни. Получи се много добре. Тези компоненти са през усилвател Аудисон ЛрХ леко надвишаващ тяхната мощност, стъпалото на плейъра е изключено. По данни на Фокал компонентите са 92дб, но това е при 2.83 волта. Когато поставя двата басови говорителя отзад, силата и честотата на срез ще се регулира от активните филтри в амповете, като ще се стремя да реша задните басове максимално ниско. Ще видим какво ще се получи. Мисля, че не разбра идеята ми, басовете отзад ще свирят да кажем of 70Хц а нагоре Фокала

Има да обясняааавам после на сбирки какво си имал предвид ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 06 Авг 2008, 0:20

за фокал и на мен ми ги препоръчаха :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 06 Авг 2008, 16:47

Mario Pankov написа:... T/S параметри няма, може би и не трябва да има, сигурно индуктивността на бобината е 4-5mH а импеданса играе като кардиограма на 70 годишен старец.

За повечето неща си прав, обаче TS параметри има всеки говорител... :lol: И като се конструира каквото и да било те се мерят задължително, независимо дали производителя ги е дал или не. Предполагам, че това ти е известно, но и останалите да знаят.

Потребител
Аватар

Мнение от asshole » 22 Авг 2008, 23:53

имам един hifonics zeus ako иска6 да го видиш http://www.carhifi-shop.com/prosound/hi ... zx1214.php

Предишна

Назад към Car аудио и видео