ГАЗов инжекцион
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Монтираха ми я в БРЦ България и на мене която се намира в кв.Дружба.
Излезе ми 2330лв. като 20 са узаконяване и 10 газ.
Има копче с две положения (бензин/газ) . Копчето е поставено под волана в ляво при мен леко скрито. Колата винаги пали на бензин и когато си на положение "газ" работи на бензин до достигане на 40 градуса(през това време свети червена лампа а като обърне на газ залена) под ключето има 4 лампи зелени които показват количеството газ в бутилката. Бутилката ми е 60л. Лепенка не смятам да си лепя от ония смешните. А външно като погледнеш колата никога няма да разбереш че е на гас.
Дадоха ми гаранционна карта за 18 месеца на уредбата и ме инструктираха да идвам да сменям само въздушният филтър на газовата на всеки 10к километра. Между 10к и 12к. Като смяната на този филтър е много важна. Филтърът струва 20лв и смяната му 10лв. Тя става за 10мин.Надявам се да съм помогнал на тези които се интересуват.
П.С. Нито аз нито колегата прави няква реклама на фирмата. Честно казано се надявам да нямам проблеми поне и другите колеги казват че си струва парите.
Излезе ми 2330лв. като 20 са узаконяване и 10 газ.
Има копче с две положения (бензин/газ) . Копчето е поставено под волана в ляво при мен леко скрито. Колата винаги пали на бензин и когато си на положение "газ" работи на бензин до достигане на 40 градуса(през това време свети червена лампа а като обърне на газ залена) под ключето има 4 лампи зелени които показват количеството газ в бутилката. Бутилката ми е 60л. Лепенка не смятам да си лепя от ония смешните. А външно като погледнеш колата никога няма да разбереш че е на гас.

П.С. Нито аз нито колегата прави няква реклама на фирмата. Честно казано се надявам да нямам проблеми поне и другите колеги казват че си струва парите.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Re: ГАЗов инжекцион
spacepl написа:Някои от вас който кара на газ (газов инжекцион) да сподели как е? Фирма, марка, цена, разходи градски и извънградски - ежентуални проблеми...
Aко още не си намерил точния човек, обади ми се утре след 13ч на 0898/62-32-54 да те свържа с точния човек, а и да видиш Е36 is-ков на газ и как превключва без да тресе и без да разбереш.

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
КОЛЕГА, само да те предупредя!
Щом си решил за Фобоса - къде ще го слагаш? В "официалния" им сервиз в Долни Богров?
Виж какво написах в темата в Е36 и внимавай много. Като цяло съм крайно разочарован.. Пак ще ходя другата седмица да се разправям да ми настройват колата като хората.. то така не става
Щом си решил за Фобоса - къде ще го слагаш? В "официалния" им сервиз в Долни Богров?
Виж какво написах в темата в Е36 и внимавай много. Като цяло съм крайно разочарован.. Пак ще ходя другата седмица да се разправям да ми настройват колата като хората.. то така не става
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Колега BIKA_73, аз като проучвах газовите инжекциони, преди да сложа моя, стигнах до заключението, че за момента най-доброто като цена-качество е Бардолини с БГсофт (а под проучване имам предвид задълбочено такова, все пак работата ми е да проучвам и анализирам неща). Само искам да ти кажа, че ми излезе с около 200 лв по-малко отколкото си решил ти да дадеш. Сложих я преди месец, направих първите 1000 км миналата седмица и в събота бях на реглаж който е задължителен след този пробег. Засега нямам никакви ядове свързани с газта (както и другата ми кола на която сложих такава газ и още три коли на приятели) и портфейла ми е много доволен
. Така че, ако не си капарирал, не се занимавай с тия Фобоси, а ти препоръчвам Бардолини. Ако искаш пиши на лично ще ти дам координати на сервиза където аз си я слагах.
П.С. Единият от пичовете в сервиза кара БМВ, и всички там са фенове и уважават марката, така че ще обърнат повече внимание отколкото на другите коли.

П.С. Единият от пичовете в сервиза кара БМВ, и всички там са фенове и уважават марката, така че ще обърнат повече внимание отколкото на другите коли.

- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
badsharki написа:Колега BIKA_73, аз като проучвах газовите инжекциони, преди да сложа моя, стигнах до заключението, че за момента най-доброто като цена-качество е Бардолини с БГсофт (а под проучване имам предвид задълбочено такова, все пак работата ми е да проучвам и анализирам неща). Само искам да ти кажа, че ми излезе с около 200 лв по-малко отколкото си решил ти да дадеш. Сложих я преди месец, направих първите 1000 км миналата седмица и в събота бях на реглаж който е задължителен след този пробег. Засега нямам никакви ядове свързани с газта (както и другата ми кола на която сложих такава газ и още три коли на приятели) и портфейла ми е много доволен. Така че, ако не си капарирал, не се занимавай с тия Фобоси, а ти препоръчвам Бардолини. Ако искаш пиши на лично ще ти дам координати на сервиза където аз си я слагах.
мога да кажа същото за Бардолини, от 2 месеца съм с такава и съм доволен - колата дава 13-14/100 градско с клима

Ако караш твърде бързо, ще те носят много бавно.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Nicco написа:мога да кажа същото за Бардолини, от 2 месеца съм с такава и съм доволен - колата дава 13-14/100 градско с климаПичовете от сервиза в Горна Баня са читави
За този сервиз става въпрос, но да не го обръщаме на реклама

Фобоса ,го сложих в сервиз във Бургас. За сега всичко е добре,със леки изключения, с тенденцията до 2-3 дни всичко да е ок! Трябва отново посещение в сервиза,за донастройки!b2 написа:КОЛЕГА, само да те предупредя!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Кви донастройки, какви посещения по сто пъти в сервиз бе хора!?Моята ако беше така, до сега да съм я изхвърлил сто пъти.Сложих си BRC, струваше ми 2500лв, в деня в който я монтираха я настроиха и повече не съм се занимавал с посещения на сервизи, само пълня и карам и така вече ~50000km.Гори си ми точно колкото на бензин, върви си точно колкото на бензин и нямам грешки в ламда сондите
По-напред в темата съм го казал, в други теми съм го казвал и пак ще го кажа, щом като ще слагате газ, не правете никакви компромиси.Спестените 200-500лв ще ги дадете напред във времето, но за сметка на това ще ви струва време и нерви

По-напред в темата съм го казал, в други теми съм го казвал и пак ще го кажа, щом като ще слагате газ, не правете никакви компромиси.Спестените 200-500лв ще ги дадете напред във времето, но за сметка на това ще ви струва време и нерви

- Jordandim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-39 520i
- Мечтае да кара: M5-E39
Mad-presley, я сподели дали имаш някакви проблеми с ауспусите, след като си минал толкова км.? Питам те, защото при мене нещо се беше разтракало точно под мене(седалката) и като я видяха катализатора беше станал на дроб и се беше разположил по цялата дължина до отзад,или по скоро металните ламели, които я държат се бяха разяли. Казаха ми че е от конденза, които е доста голям като се кара на газ-дълго време!!! А, и от други каращи на газ съм го чувал...
Иначе както казваш, върви си като на бенц, никакви грешки, въобще никакви проблеми...да чукна на дърво...
Иначе както казваш, върви си като на бенц, никакви грешки, въобще никакви проблеми...да чукна на дърво...
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Нямам катализатор
Иначе, наистина е добре, след монтаж на газов инжекцион, да се махне катализатора, защото задържа много влага.
Проблеми за сега не съм имал, надявам се и да нямам.Имах и едно Ауди Б4, с него минах над 150000км на газ и с него не съм имал проблеми с ауспусите, а и сега продължава да си кара с оригиналните.Предполагам, че и с баварецо няма да имам проблеми.

Иначе, наистина е добре, след монтаж на газов инжекцион, да се махне катализатора, защото задържа много влага.
Проблеми за сега не съм имал, надявам се и да нямам.Имах и едно Ауди Б4, с него минах над 150000км на газ и с него не съм имал проблеми с ауспусите, а и сега продължава да си кара с оригиналните.Предполагам, че и с баварецо няма да имам проблеми.
И според тебе,сега трябва да се беся ли??? Не виждам ,какъв ти е проблема,като не съм сложил,като твойто газово??? Аз пък искам,точно такова Ок!!! Кафа от тези тривиални мнения-като мойто!mad_presley написа:Кви донастройки, какви посещения по сто пъти в сервиз бе хора!?Моята ако беше така, до сега да съм я изхвърлил сто пъти.Сложих си BRC, струваше ми 2500лв, в деня в който я монтираха я настроиха и повече не съм се занимавал с посещения на сервизи, само пълня и карам и така вече ~50000km.Гори си ми точно колкото на бензин, върви си точно колкото на бензин и нямам грешки в ламда сондите