Покупка на Е36-от къде

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Покупка на Е36-от къде

Мнение от kpym89 » 04 Авг 2008, 0:23

Здравейте.Разполагам с около 3000 евро за покупка на кола и се спрях на Е36.Посъветвайте ме,какви екстри мога да търся за тези пари?До коя година,лети джанти,климатици,кожи.За тази цена,какво е постижимо?

И от къде е най-добре да търся да си закупя съответната кола.Работих с 2ма души,които трябваше да ми доставят таква от Германия и достигнах до заключението:"на никого вяра да нямаш",така че май сам ще си я търся,от България.Та препоръчайте къде да търся добри,запазени Е36,за да не ме минат с някоя трошка.

Спрял съм се на 318 бензин.

Мерси предварително на всички :)

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 04 Авг 2008, 0:27

Ми аз за втората си Е36-та се оглеждах 3 месеца...гледах секви дараци...буквално секфи...обиколих всички възможни места в радиус 100км от сф и накрая си харесах по обява във форума колата...беше в русе...отидох,платих,качих се и забравих за случая... :)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Потребител
Аватар

Мнение от kpym89 » 04 Авг 2008, 0:47

Аз наистина исках да си взема BMW доставено от Германия,с предишен собственик германец,за да съм донякъде сигурен,че за колата са били полагани грижи...Можете ли да ми препоръчате някоя автокъща с голям избор,внос на коли от държави като Германия,Швейцария,Белгия (по възможност без италиански,че лоша слава им се носи)

И какви екстри за тези пари?96-7година?Климатик (дали?)

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 04 Авг 2008, 0:54

Всичко зависи от състоянието за тези пари ще намериш читаво но не и "перфектно" перфектните са от 7-8 до 15 хиляди левове :mhihi:
Beautiful Mechanical Wonder

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 04 Авг 2008, 0:56

kpym89 написа:И какви екстри за тези пари?96-7година?Климатик (дали?)

за 3000 евро с дигитален климатроник трябва да търсиш

Потребител
Аватар

Мнение от kpym89 » 04 Авг 2008, 1:10

Добре де,не съм много наясно като цяло с колите,за това търся съвет.Не може ли да не се подигравате с незнанието ми :roll: Нужни са ми съвети и си помислих,че този форум е правилното място...

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 04 Авг 2008, 1:45

Потърси в продава може да си харесаш някоя Е36-чка :)
Beautiful Mechanical Wonder

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от nsbob » 04 Авг 2008, 13:32

Колега, избягвай автокъщите, ако искаш да си я вземеш от БГ(от автокъща) провери кога ще им пристигнат автовозите и искай да си там при свалянето за да си я видиш колата в истинският вид преди да са и наляли добавки в двигателя, радиатора и т.н, преди да са я лъснали(отвътре и отвън(да знаеш че едно добро пастиране в автокозметичен център изчезват доста дефекти по боята) и превъртяли километража. Имаше една тема за избор на кола при покупка в която един колега беше описал всичко много подробно, зарови се в търсачката.
За основните проблеми на Е36 виж в темата за често срещани проблеми, намира се отгоре в форума на е36, за да знаеш какво точно да гледаш.
Иначе си търси кола 96 г., с климатроник(задължително иначе в тези жеги не се издържа а монтажа на климатриник в кола без такъв е към 800-1000 лв), ел. стъкал, ел огледала.
Не знам какво ще намериш но по добре търси по дълго, и задължително преди покупката на диагностика, за целта можеш да се договориш и с Никола(името и телефона на сервиза му ги има горе в форума, ще ги видиш), ако ти откаже диагностика продавача по добре не се захващай изобщо.
А като си набележиш нещо питай тук сигурен съм че за по бира все ще се намери кой да ти погледне от хората който разбират колата.
това е дано съм ти полезен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Авг 2008, 14:35

Колега парите ти са достатъчно да си вземеш добра кола . Видях че един колега ти е написал че колата трябва да е по скъпа та да е читава .... ами всичко е относително.
Всичко е късмет ,аз мога да ти кажа че имам приятел ,който взе кола за 8000 лв и после наля в нея още 3000 докато я стегна както трябва. Аз моята кола я взех точно за 6000 лв. до тука съм налял в нея 2500 и имам още да оправям някои неща (можеби за още около 500лв- по мой план) ... Така че всичко е много относително имаш пари - търси си кола ,с тия пари ще си намериш ....само не бързай. Аз търсих ,търсих близо 3 месеца ,обиколих сума автокъщи и видях какви ли не "гробници" за сума пари. Коли има само бъди внимателен и ще си намериш ,като я видиш трябва да е "любов от пръв поглед", ти ще я познаеш :mhihi: Колата може и за 10000 да я е обявил продавача и после като я вземеш пак да се наложи да правиш ремонти за още 2-3 хиляди , а може и за 5-6000 да е и да не пипнеш нищо по нея ... всичко е късмет!!!!!!! А относно това какво да гледаш ... Значи за ходва част няма да ти говоря -отива се на сервиз да я видят. По принцип нямат някаква конкрента слабост във ходовата си част, здрави коли са . За двигател ...слушаш внимателно и той си говори ...имат една слабост - менят оборотите на празен ход ,не са стабилни ...това в повечето случаи идва от напукани маркучи (нормлано от старост се напукват)... в някои случаи обаче причина е дебитомер ,ламбда сонда ,стъпков мотор,които са скъпи .. а и трудно майсторите диагностицират от къде точно идва проблема .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 04 Авг 2008, 15:00

Колега парите ти са достатъчно да си вземеш добра кола . Видях че един колега ти е написал че колата трябва да е по скъпа та да е читава .... ами всичко е относително.
Всичко е късмет ,аз мога да ти кажа че имам приятел ,който взе кола за 8000 лв и после наля в нея още 3000 докато я стегна както трябва. Аз моята кола я взех точно за 6000 лв. до тука съм налял в нея 2500

Таблицата която си водя на EXCEL казва колата 8600лв,досега съм стигнал 11086лв и до началото на следващото лято по-план трябва да стигна 14859,такава мания е тази кола ,че лишавам себе си за да има за нея! :shock: :uups: :evil:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар

Мнение от kpym89 » 04 Авг 2008, 19:18

Благодаря много,наистина много полезни съвети ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Авг 2008, 20:30

Nukem написа:
Всичко е късмет ,аз мога да ти кажа че имам приятел ,който взе кола за 8000 лв и после наля в нея още 3000 докато я стегна както трябва. Аз моята кола я взех точно за 6000 лв. до тука съм налял в нея 2500

Таблицата която си водя на EXCEL казва колата 8600лв,досега съм стигнал 11086лв и до началото на следващото лято по-план трябва да стигна 14859,такава мания е тази кола ,че лишавам себе си за да има за нея! :shock: :uups: :evil:

Прав си колега тази кола е мания голяма обаче удоволствието също е голямо ...поне за мен (Може някой да ме сметне за луд ,но освен че обожавам да карам колата страшно много обичам да седя в нея докато съм спрял и да се кефя :mhihi: ...честно!!!!)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 04 Авг 2008, 21:11

Прав си колега тази кола е мания голяма обаче удоволствието също е голямо ...поне за мен (Може някой да ме сметне за луд ,но освен че обожавам да карам колата страшно много обичам да седя в нея докато съм спрял и да се кефя muhihihihi ...честно!!!!)

Знам,знам :D и аз съм така!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Покупка на Е36-от къде

Мнение от fedoracore » 04 Авг 2008, 21:29

Спрял съм се на 318 бензин.

318-ките са пълна скръб колега..имах такава леле...поне is-ka си купи ....наи добре сабери още 2 хил.лв и МОЖЕ да си намериш направена кола ....наи вече гледаи да е шест цилиндрова по възможност 97-98 г..''''успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 04 Авг 2008, 21:34

Nukem написа:
Прав си колега тази кола е мания голяма обаче удоволствието също е голямо ...поне за мен (Може някой да ме сметне за луд ,но освен че обожавам да карам колата страшно много обичам да седя в нея докато съм спрял и да се кефя muhihihihi ...честно!!!!)

Знам,знам :D и аз съм така!

То тук май повечето сме така :mhihi:
Иначе за 3000евро може да се намери добра 318ка с клима.
Виж първо какво се продава из форума,пробвай ако искаш и да пуснеш тема в Купува ;)

Следваща

Назад към E36