Внимавайте с камерите...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 01 Авг 2008, 1:10

Лошо преди 10-тина дена точно там пробвах колко ще вдинге кораба :uups:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Авг 2008, 1:14

Няма стряскане вече, положението стана сериозно. Имат си и софтуер вече за запис, абе биг брадър...

Най тъпото в цялата схема е че не ти пращат акта в града който си регистриран ами трябва да ходиш да си го взимаш от града в който са те снимали.

Между другото, докато ми търсеха снимката мернах още няколко БМВ-та наснимани, но не запомних номерата...

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 01 Авг 2008, 1:28

Абе тез камери с радари, радар детекторите хващат ли ги? Че и аз като се замисля колко такива табелки "Radar" подминах с гордо вдигната муцуна...

Ако ги ловят, да поръчвам още тая вечер, да го ева...

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Авг 2008, 6:33

малко е пресилено да се каже че след всяка табелка радар има такъв. Това си е някаква реклама на OSRAM, която означава че може би има полицейски пост наблизо. А колкото до билбордовете аз съм изпробвал над 10 такива и все още нямам честитка. Може и да има някои истински, но според мен масово са фалшиви.
Най-вече от коли може да ви снимат и разбира се в градовете

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 01 Авг 2008, 7:32

значи търсиме от онова фолио дето се лепи на номерата и като те снимат номера не се види!

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 01 Авг 2008, 8:32

alexsch написа:значи търсиме от онова фолио дето се лепи на номерата и като те снимат номера не се види!

Четох в tuning.bg, че много си личало фолиото и се виждало с просто око...спрейове имало някакви

Абе друго си мисля аз - не знам дали сте забелязали, ама цифровите камери явно снимат и в инфрачервения спектър - можете да си направите експеримент с дистанционното за телевизора примерно, да го насочите срещу камерата и да натиснете някой бутон на дистанционното - вижда се как примигва инфачервената лампичка. А тези камери, с които ни снимат са цифрови, нали? Ако се сложат няколко инфрачервени диода около табелата няма ли да се получи нещо като да снимаш срещу слънцето?

Ама и никой нищо не каза за радар-детекторите. Тези скритите камери с радари ли са, или както пишеше на едно място смятат скоростта чрез някакъв софтуер?
Последна промяна someone на 01 Авг 2008, 8:39, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Авг 2008, 8:39

someone написа:
alexsch написа:значи търсиме от онова фолио дето се лепи на номерата и като те снимат номера не се види!

Четох в tuning.bg, че много си личало фолиото и се виждало с просто око...спрейове имало някакви

Абе друго си мисля аз - не знам дали сте забелязали, ама цифровите камери явно снимат и в инфрачервения спектър - можете да си направите експеримент с дистанционното за телевизора примерно, да го насочите срещу камерата и да натиснете някой бутон на дистанционното - вижда се как примижва инфачервената лампичка. А тези камери, с които ни снимат са цифрови, нали? Ако се сложат няколко инфрачервени диода около табелата няма ли да се получи нещо като да снимаш срещу слънцето?

Това е идея, може би за това не дават осветлението на номера да е с шукарни крушки :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 01 Авг 2008, 8:46

someone написа:Ако се сложат няколко инфрачервени диода около табелата няма ли да се получи нещо като да снимаш срещу слънцето?

Няколко IR светодиода около регистрационната табела и би трябвало да стане нещо такова :mhihi:

Изображение

Но има камери за наблюдение, на които този трик не им действа. Отделно, че работи само нощем.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Авг 2008, 9:57

малееее....колега , виде ли една черна Е61ца!?!? аз си влитам у враца като за кацане на самолетоносач!! мислим си че там освен тия жаби под моста ,дет висят нема много техничари!!! лоша работа! ходя често и ше се оглеждам за тоя гаден хюндай! мойте шофери разпраат и за некъв опел с много 2ки в номера у враца-и той бил с камера и бил с тъмни стъкла!! лоша работа!изхитриха се много...!!
да питам!! понеже карам почти винаги с антирадар-те ,за да ме фанат и снимат пускат ли радар или просто си карат зад мен и засичат с колко!?!? щото ако ми седат на място и пуцат с радара ше ме фанат за ....мандрамулите!!! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Внимавайте с камерите...

Мнение от nandrolon » 01 Авг 2008, 10:56

ja написа:Сигурно повечето знаят но все пак да ви предупредя.

Приели са някакъв закон, който дава право на полицията да ви призовава в града в който сте направили нарушението за да ви съставят акт. Става дума за нарушение, което е заснето с камера на КАТ.

При неявяване автоматично се потвърждава че сте съгласни с акта и ви го пращат по местоживеене но пък тогава и книжката може да ви замине за няколко месеца.

Преди малко се връщам от Враца където са заснели колата ми март месец и чак сега ми връчват акта?!

Внимавайте с пътуванията по морето да не ви викат пак :)

и мене ме закърфичиха от враца към софия - 131 км /ч , 3 месеца с колело :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 01 Авг 2008, 11:00

ja написа:Няма стряскане вече, положението стана сериозно. Имат си и софтуер вече за запис, абе биг брадър...

Най тъпото в цялата схема е че не ти пращат акта в града който си регистриран ами трябва да ходиш да си го взимаш от града в който са те снимали.

Между другото, докато ми търсеха снимката мернах още няколко БМВ-та наснимани, но не запомних номерата...

снимаха ме на излизане от враца , викнаха ме в софия

казха , че ако имам някакви забележки тогава трябва да се разправям там

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 01 Авг 2008, 12:07

Добре де, те в крайна сметка имат ли право да снимат без да има знак, че в този район има видео наблюдение?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 01 Авг 2008, 12:07

Като бях до морето-Бургаско-пълно е с табели-радар- и да си кажа чесно няколко пъти пиука антирадара ама аз все си мислех че нещо лови сигнали от космоса :mhihi: -маи и мен ще ме привикат набързо набързо-като се има в предвид че табелките бяха на пътя Бургас-Созопол а там пътя е като писта и аз със 130-140-и така отиване и връщане поне 20 пъти :shock: :shock: :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 01 Авг 2008, 12:08

laviatan написа:като се има в предвид че табелките бяха на пътя Бургас-Созопол а там пътя е като писта и аз със 130-140-и така отиване и връщане поне 20 пъти :shock: :shock: :shock:

Аз трябва бая честитки да получа в такъв случай :mhihi: Дано имат намаление за количество :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Авг 2008, 12:42

nandrolon написа:
ja написа:Няма стряскане вече, положението стана сериозно. Имат си и софтуер вече за запис, абе биг брадър...

снимаха ме на излизане от враца , викнаха ме в софия

казха , че ако имам някакви забележки тогава трябва да се разправям там

Те по закон трябва да те викат там, за да ти пишат акт или да кажеш ако не се карал ти колата и да напишеш декларация, кой е карал.
Ако не се явиш автоматично ти пускат акта и се мяташ на колелото.

SKISA, видех една сива комби. Черна не видях, поне в снимките на моя полицай.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата