Идея за залавянето на тъпото копеле
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Идея за залавянето на тъпото копеле
След като два пъти някой надра колата на жена ми, аз осъмнах с продупчена с шило гума. Докато слагах резервната, че да нося другата да я лепят, се заприказвахме с един съсед и се оказа, че на него през седмица горе долу му дупчат гумата по същия начин. Явно някой от блока си разрешава личните проблеми дупчейки гуми. Имам подозрения кой би могъл да е, но без да съм сигурен, няма как да предприема каквото и да е.
Мислихме как да хванем тъпото копеле, и щото се сещате, че не ми се виси по терасата цяла нощ, това, което измислих е следното:
Имам една HDD камерка, Sony, която има някакъв нощен режим с едно инфрачервено прожекторче отпред и като го пусна наблизо - до 2-3 метра си снима перфектно. Оптичното увеличение е 40x, цифровото - 2000х. Проблемът е, че съм на 14-тия етаж и разстоянието до колата в най-добрия случай е 35-40 метра. Поразрових се в нета и намерих това:
PRO 10W ПРОЖЕКТОР
ПРОЖЕКТОР ЗА НОЩНО НАБЛЮДЕНИЕ С 96 ИНФРАЧЕРВЕНИ СВЕТОДИОДА С ЧЕСТОТА 850nm. ОБСЕГ 70m 15 ГРАДУСА, 65m-50 ГРАДУСА, 60m-60 ГРАДУСА.
Идеята е с този инфрачервен прожектор да облъчвам колата, пък с камерата да се снима.
И двете ми тераси гледат към паркинга, като едната е остъклена. Мисля да сложа прожектора на неостъклената, а камерата на остъклената.
Целта ми е не на момента да реагирам някой ако ми прави нещо на колата, а просто след това да имам доказателство (за пред себе си само) кой е. От там нататък, аз си знам какво да правя
Мислите ли, че ще се получи това с камерата и прожектора? Ако някой има опит с подобна техника или може да ми даде някакви съвети как да разбера кое е копелето, ще съм благодарен.
Мислихме как да хванем тъпото копеле, и щото се сещате, че не ми се виси по терасата цяла нощ, това, което измислих е следното:
Имам една HDD камерка, Sony, която има някакъв нощен режим с едно инфрачервено прожекторче отпред и като го пусна наблизо - до 2-3 метра си снима перфектно. Оптичното увеличение е 40x, цифровото - 2000х. Проблемът е, че съм на 14-тия етаж и разстоянието до колата в най-добрия случай е 35-40 метра. Поразрових се в нета и намерих това:
PRO 10W ПРОЖЕКТОР
ПРОЖЕКТОР ЗА НОЩНО НАБЛЮДЕНИЕ С 96 ИНФРАЧЕРВЕНИ СВЕТОДИОДА С ЧЕСТОТА 850nm. ОБСЕГ 70m 15 ГРАДУСА, 65m-50 ГРАДУСА, 60m-60 ГРАДУСА.

Идеята е с този инфрачервен прожектор да облъчвам колата, пък с камерата да се снима.
И двете ми тераси гледат към паркинга, като едната е остъклена. Мисля да сложа прожектора на неостъклената, а камерата на остъклената.
Целта ми е не на момента да реагирам някой ако ми прави нещо на колата, а просто след това да имам доказателство (за пред себе си само) кой е. От там нататък, аз си знам какво да правя

Мислите ли, че ще се получи това с камерата и прожектора? Ако някой има опит с подобна техника или може да ми даде някакви съвети как да разбера кое е копелето, ще съм благодарен.

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
Re: Идея за залавянето на тъпото копеле
Той ,ако е наистина от твоя блок мислиш ли ,че ше дупчи без качулка или неква капа на главата да не го види некой съсед!Така,че и да го хванеш в кадър няма да ти е от полза ,ако е с качулка и в тъмницата хич няма да го познаеш!
- someone
-
Бе има си и други белези - походка, ръст, тегло, характерни жестове, облекло...не ми трябва доказателство за пред съд...а и като се има предвид, че кръгът от хора е ограничен до няколко...
Въпросът е дали с този прожектор, ще се получи...
Въпросът е дали с този прожектор, ще се получи...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- someone
-
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
те гоhttp://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=biking&Number=1948967128&page=0&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1:mhihi:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Не знам дали ще стане, ама що не пробваш с Ай Пи камера на 12 волта, ако имаш там добър уаерлес. Тургаш я някъде вътре отгоре, да гледа навън, и с подходящ софтуер си правиш записче. Като инвестиция не е малко, но ако имаш познати Ай Пи специалисти, могат да ти помогнат и тъничко.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
аз пък не знам що не се мушнеш в храстите с една бухалка
кво ще му правиш евала да го снимаш, то пак така ще му светне, че ще си помисли че го снимат и може да се усмихне даже

кво ще му правиш евала да го снимаш, то пак така ще му светне, че ще си помисли че го снимат и може да се усмихне даже

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Абсолютно ,бухалката му е майката.Тоя изрод щом го прави често няма да се наложи да чакаш много ми се струва.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- someone
-
Stanchev написа:аз пък не знам що не се мушнеш в храстите с една бухалка![]()
кво ще му правиш евала да го снимаш, то пак така ще му светне, че ще си помисли че го снимат и може да се усмихне даже![]()
Щото съм плод на консуматорското общество

А тоя прожектор не излъчва светлина във видимия спектър. Само в инфрачервения, който камерата хваща - това е идеята, тоя дето прави поразиите да не знае, че ще бъе сниман. А след това нямам и намерение да му показвам записите или да се разправям с него. Аз си знам кво ще го правя, но квото и да го правя, не мога да го направя на някой, който може да се окаже невинен.
Просто искам да съм сигурен кой е. Затова искам да го снимам.
Не може да няма някой във форума, който се е занимавал с охранителни камери, та да каже, дали ще се получи замислената комбинация от този IR прожектор и камерата?
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
абе аз с очите си съм виждал как ми блъскат колата нарочно- хващам го тоя после, той ми вика не съм за! какво да му направя?!?! бой? секс? остригване нула номер?
- someone
-
Пробвай да снимаш от по-ниско. 14 етажа * 3 метра.. 42 метра.. Камерата трябва да ти е със страхотно качество, че да получиш нормален образ. Пробвай примерно, да я сложиш върху входа, нали имат козирки отгоре обикновенно или ако можеш, да я сложиш точно срещу колата. Дори и да се вижда. Той или ще е достатъчно тъп за да прави глупости пак или пък ще се усети за какво идва реч и ще престане.
Ток можеш да вземеш отвсякъде, а за камерата, бая дълъг кабел ще ти трябва

- baricade
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1.8T 4x4
- Мечтае да кара: RS6
sk. написа:Пробвай да снимаш от по-ниско. 14 етажа * 3 метра.. 42 метра.. Камерата трябва да ти е със страхотно качество, че да получиш нормален образ. Пробвай примерно, да я сложиш върху входа, нали имат козирки отгоре обикновенно или ако можеш, да я сложиш точно срещу колата. Дори и да се вижда. Той или ще е достатъчно тъп за да прави глупости пак или пък ще се усети за какво идва реч и ще престане.
да много умно и да мине някой вечерта дето се качва до вторият етаж по стълбите и да си намери камера
ако имаш някой по-свой човек от входа на по-ниско е оферта да я сложиш в тях
от 14-тия етаж няма да видиш нищо , освен ако камерата не ти е професионална , като предолагам че е любителска
има и друг въпрос , камератати има ли възможност да снима 9-10 часа филм без прекъсване!?
2001 Audi A6 Avant 1.8T AWT quattro w/ K04, 181whp tuned by kelesha (TST Racing)
Що не се съберете с някой приятел и се бухнете в някоя кола и от там да го дебнете.
От опит знам че с камерата нищо няма да стане.
Питай някой от първите етажи дали можеш да е монтираш във тях ако не ти се занимава да дебнеш. Аз ти препоръчвам да бухнеш една web камера ако има нет и със съответния софтуер да записва и да гледаш във вас дори ако има нет. Другия вариант е за около 100лв IP camera със IR прожектор. Монтираш е на козерката или някъде по стената на блока от кадето имаш видимост към колата и пускаш един кабел от нея до твоя комп. Даже можеш да делиш със някой съсед ако спира до теб. Без проблеми можеш да хванеш 2 коли.
Успех
От опит знам че с камерата нищо няма да стане.
Питай някой от първите етажи дали можеш да е монтираш във тях ако не ти се занимава да дебнеш. Аз ти препоръчвам да бухнеш една web камера ако има нет и със съответния софтуер да записва и да гледаш във вас дори ако има нет. Другия вариант е за около 100лв IP camera със IR прожектор. Монтираш е на козерката или някъде по стената на блока от кадето имаш видимост към колата и пускаш един кабел от нея до твоя комп. Даже можеш да делиш със някой съсед ако спира до теб. Без проблеми можеш да хванеш 2 коли.
Успех

Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3