какво значи да си пали гумите ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

какво значи да си пали гумите ?

Мнение от boywalking » 31 Юли 2008, 17:10

значи забелязвам в няколко теми, на хора които искат да си купят бмв питат как да разберат дали е читаво, и много от отговорите са "ако си пали гумите значи е добре"
какво точно означава това.... поне карам 318ис (143коня) и като дам газ като отпусна съединителя по-рязко и си пили страшно, но един приятел ми беше казал, че дори и бавно да си караш, като настъпиш педала на газта трябва пак да избуксува много (говориме направо да си карам) като го направя последното, баавно ускорява докат не стигне 2500-3000 оборота и тогава почва много бързо да върви....
какво точно значи да пали гумите ?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: .....
Мечтае да кара: X6M

Мнение от 33k » 31 Юли 2008, 17:12

твойто определено си пали гумите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Юли 2008, 17:12

A Твоя приятел 300кс. кола ли визираше :?: :mhihi:

Колегите го пишат в преносен смисъл,има се в предвид да е читава колата и да върви хубаво ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 31 Юли 2008, 17:20

незнам дали има значение, мотора ми е с верига,.. а гумите ми са 225/50/16
на първа за да се изстреля и трябва малко съединител и леко да пребоксува,... ако със съединител рязко изпусна в спряло положение на 1-ва и така пребоксува, че едвам тръгва,.... но до колкото разбрах,.. леко в движение (без съединител!!!) да натисна газта - не става,... почва бавно да ускорявадокато стигне 2500 об. стигне ли ги става страшно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 31 Юли 2008, 17:28

естествено че не може да изпили гумите както е в движение при мачкане на педала... аз също съм пробвал като ми казаха че трябва да прави така :mhihi: :mhihi: но после разбрах че не може, това го праят колите с над 300-400 коня... може би или на някой филм :mhihi: а това че след 3000 оборота се изстрелваш е нормално и аз съм така, БМВ-тата доколкото знам са бързооборотни машини, те хората са си казали... 150 коня при 5900 об/мин. това е, не се притеснявай

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м20б20 90г
Мечтае да кара: е30 с38турбо

Мнение от BMWRACING » 31 Юли 2008, 17:50

мойта ги преварта и на втора със газ до дубка,е ся друг е вапроса,че после едва не гасне ама... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 31 Юли 2008, 17:55

boywalking написа:незнам дали има значение, мотора ми е с верига,.. а гумите ми са 225/50/16

:mhihi: :mhihi: :mhihi: mойто едното бмв е с ремък,ма е на 15-ки гуми ....та как да разбера дали си пали гумите???
или трябва да е верига и със 16-ки??? :roll: :roll: :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 31 Юли 2008, 17:57

в смисъл като са 16-ки и с широки гуми,.. няма ли да му тежат и да му пречат, да е по-тромаво........ а за веригата питам, защото незнам дали има разлика като е със верига или ремък

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 31 Юли 2008, 18:00

виж ся понеже ше се разкатаят от базици имайки предвид темата която си пуснал ще ти кажа само, като си върви колата и не харчи масло и разхода на бензин е нормален карай и си свиркай стига си се вкарвал в някви филми, то по тая логика аз ако ти кажа че тряя да може да дрифти а ти не успееш да дрифтнеш на основен ремонт ле ше я закараш......

карай и се не бой...... :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 31 Юли 2008, 18:05

Aз си знаех още преди години, че "Бързи и яростни" ще подейства зле на психически-слабите пациенти.

Имам един доста глуповат познат с Опел Вектра от старите 1991 бангии. Неговата върти гуми и на 3та. Страшна кола, направо совалка ;) А той с едни тебеширени гуми, 8ма употреба, амортисьор грам няма, подскача малко и почва да върти, пък прах като види да не говорим.

Карайте си колите и си свиркайте.
П.С. Няма значение верига/ремък. На брат ми Фиестата 1.1 55 коня прави пожар със 155 гумите, а и тя е с верига.

БМВ-то не си пали гумите, така се троши кола. Аз под палене на гуми разбирам бърнаут истински на тихи обороти от 12 цилиндров мотор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 31 Юли 2008, 18:09

BiTurbo написа:виж ся понеже ше се разкатаят от базици имайки предвид темата която си пуснал ще ти кажа само, като си върви колата и не харчи масло и разхода на бензин е нормален карай и си свиркай стига си се вкарвал в някви филми, то по тая логика аз ако ти кажа че тряя да може да дрифти а ти не успееш да дрифтнеш на основен ремонт ле ше я закараш......

карай и се не бой...... :winky:

какви бъзици? :mhihi:

В интерес на истината 323-ката при мокро време на гладък хасфалт, 2-ра предавка и нормално движение с 3000рпм, като я смачквах тръгваше настрани, но... лоши гуми + дъжд + шпер + гладък асфалт.

В 325/8 е36 100% е същото, така, че едва ли ти трябват 300 коня за да квичат гумите.

Обаче това с вървящите иС-ки и 20-ски не нас нас, моля! ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 31 Юли 2008, 18:13

ее да за мокро спор няма то ако става на въпрос аз със моята 318-ка 115 коня на мокро на един светофар гледам зелено 2-ра само настъпвам до долу и още от 2500 оборота като засука задницата едвам я овладях, беше още на 3 дни от как я бях взел, та чак се и стрснах малко :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 31 Юли 2008, 21:17

Колега виж сега .... аз съм точно с такива гуми като твоите 225/50/16... Значи мога да си представя как изглежда колата ти с тях (понеже знам как изглежда моята :mhihi: ).... изглежда изродски :twisted: Гумите излизат леко от калниците на вън и колата изглежда като булдог ,стъпила здраво на пътя (е сравнението може и да не е най подходящото ...на колегите ,на които не им харесва да не ме бият много :mhihi: ), освен това я повдигат на горе та изглежда и по висока :)...което е супер ....но тук свършва хубавото :( (Извинявам се за лекото отклонение ).Това което искаш ти да го направиш с тия широки гуми може да става но само във високите обороти и на ниските предавки до 2-ра ... значи задържаш на полусъединител ,даваш гасчица и не отпускаш много рязко съединителя (пак рязко но умерено рязко - егати глупостта казах :mhihi: Имам предвид че ако е много рязко отпускането на съединителя, от товара на колата оборотите ще клекнат за момент и ще убият точно тая инерция която ти трябва) и подпираш с газ ама газ от порядъка на 4500-5000 ... и тогава можеби ,казвам може би ще може да изпили гуметата и то не точно така както на теб ти се иска ... Аз съм пробвал по всякакъв начин да го правя това и мога да ти кажа че има един лек трик ... ако леко завъртиш волана в някоя посока (за момент само) става малко по лесно . Ако си смениш гумите става доста по лесно ....всичко идва от тях . Но в крайна сметка това си е жива щуротия да не кажа глупост....(ама на нас мъжете така ни харесва :mhihi: )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 31 Юли 2008, 22:53

И после,защо Е36 било новия ГОУФ :?: :!: .Ами защото в технически форум се задава такъв въпрос.Сега не се правя на моралист ,ама малко ми е кофти като чета такива теми.И аз карам ИС и гумите са му 235/45/17 и не ги пали :help: ,каде има евтина нафта(на черно),за да ги запаля???Хора стегнете се бре!!Сега всички които "не могат да си запалят" гумите ще си пуснем колите за продажба ,защото не са читави.

Sorry за офф-а ,но наистина не се сдържах :bcry:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 31 Юли 2008, 23:39

plradev написа:И после,защо Е36 било новия ГОУФ :?: :!: .Ами защото в технически форум се задава такъв въпрос.Сега не се правя на моралист ,ама малко ми е кофти като чета такива теми.И аз карам ИС и гумите са му 235/45/17 и не ги пали :help: ,каде има евтина нафта(на черно),за да ги запаля???Хора стегнете се бре!!Сега всички които "не могат да си запалят" гумите ще си пуснем колите за продажба ,защото не са читави.

Sorry за офф-а ,но наистина не се сдържах :bcry:

Колега ,"plradev" можеби си прав за това че мястото на тая тема не е тук ... и за това че "паленето на гуми " не може да бъде в никакъв случай белег за това колко добър е един автомобил.... но след като пита колегата и след като темата все пак е налице .... и в края на краищата след като модераторите са сметнали че темата не е извън правилата на форума.... А м/у другото ... страшно много ме дразни когато чувам че е36 било новия голф (сигурен съм че и теб те дразни).... и колкото повече го повтаряме ,толкова по зле..... :censored: Извинявам се за offtopic-a!

Следваща

Назад към Извън Темата