Свършил бензин или?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Свършил бензин или?
Здравейте, току що се прибирам с леко вдигнат адреналин след като имах проблем с колата.. въпроса ми е какво се случва когато свърши бензина?
Случката е следната, прибирам се аз към вкъщи, резервата ми е светнала преди около 20 км(доколкото знам светка когато имам 8л в резервоара) и спокойно си карам - имам още.. смятам да заредя на бензиностанцията до вкъщи, дори съм приготвил парите до ръчната..
Но .. паля и колата гасне.. паля пак.. пак гасне ( никога досега не се беше случвало ) запалих 3-ти път и я изфорсирах.. пусна ли газта, гасне.. притесних се леко защото 10 минути преди това карах едни приятели и леко застъргах в един спящ полицай, реших че съм преебал ламба сондата, макар че се прояви чак след като оставих поредната порция хора и останах да се прибирам към вкъщи..
Запалих за пореден път и с газ успях да стигна до най-близката бензиностанция, (около 800м) и мамка му и полицай.. на всичките изгасна.. но внимавах да не минавам бързо (уж не е ниска) .
Заредих на бензиностанцията.. паля и пак гасне.. затюхках се.. не е бензина.. засилих да се прибирам към вкъщи и на първия светофар.. гасне.. от там реших да я напъна, да видя поне върви ли... върви та пушек се вдига.. оставих я на втория светофар.. не изгасна.. държи си около 950 оборота.. и от тогава не гасне.. припалих я пред вкъщи 3-4 пъти.. без гас.. окей е сега..
Питанката ми е.. какво се случва като свърши бензина.. и колко е пустата резерва?
Оптимистичните ми прогнози са че:
1. явно с резерва немога да мина повече от 30-тина километра
2. вероятно е трябвало да мине време да подгачи гориво от резервоара и затова се оправи чак на 2-рия светофар..
Иначе разхода е коректен.. уж.. досега при светкане на резерва винаги съм зареждал.. последно светна.. заредих 15 литра и след 150 километра пак светна.. но реших че ще имам 8 литра резерва и че ще карам до към 200-220.. обаче на 178 се случи тоя проблем.. чудя се от какво е.. утре ще я гледам на светло..
Мерси предварително за отговорите, досега не бях карал в резервата и не знам и какво се очаква като свършва бензина..
А да, сетих се и за бензиновата помба ( често срещан проблем ) но най-странното в цялата ситуация ми беше че ако поддържам газта с педала и не изгасва а си върви..
Случката е следната, прибирам се аз към вкъщи, резервата ми е светнала преди около 20 км(доколкото знам светка когато имам 8л в резервоара) и спокойно си карам - имам още.. смятам да заредя на бензиностанцията до вкъщи, дори съм приготвил парите до ръчната..
Но .. паля и колата гасне.. паля пак.. пак гасне ( никога досега не се беше случвало ) запалих 3-ти път и я изфорсирах.. пусна ли газта, гасне.. притесних се леко защото 10 минути преди това карах едни приятели и леко застъргах в един спящ полицай, реших че съм преебал ламба сондата, макар че се прояви чак след като оставих поредната порция хора и останах да се прибирам към вкъщи..
Запалих за пореден път и с газ успях да стигна до най-близката бензиностанция, (около 800м) и мамка му и полицай.. на всичките изгасна.. но внимавах да не минавам бързо (уж не е ниска) .
Заредих на бензиностанцията.. паля и пак гасне.. затюхках се.. не е бензина.. засилих да се прибирам към вкъщи и на първия светофар.. гасне.. от там реших да я напъна, да видя поне върви ли... върви та пушек се вдига.. оставих я на втория светофар.. не изгасна.. държи си около 950 оборота.. и от тогава не гасне.. припалих я пред вкъщи 3-4 пъти.. без гас.. окей е сега..
Питанката ми е.. какво се случва като свърши бензина.. и колко е пустата резерва?
Оптимистичните ми прогнози са че:
1. явно с резерва немога да мина повече от 30-тина километра
2. вероятно е трябвало да мине време да подгачи гориво от резервоара и затова се оправи чак на 2-рия светофар..
Иначе разхода е коректен.. уж.. досега при светкане на резерва винаги съм зареждал.. последно светна.. заредих 15 литра и след 150 километра пак светна.. но реших че ще имам 8 литра резерва и че ще карам до към 200-220.. обаче на 178 се случи тоя проблем.. чудя се от какво е.. утре ще я гледам на светло..
Мерси предварително за отговорите, досега не бях карал в резервата и не знам и какво се очаква като свършва бензина..
А да, сетих се и за бензиновата помба ( често срещан проблем ) но най-странното в цялата ситуация ми беше че ако поддържам газта с педала и не изгасва а си върви..
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Re: Свършил бензин или?
nelim написа:1. явно с резерва немога да мина повече от 30-тина километра....
не съм съгласен

правил съм си експеримент и с шестак и с 4 цилиндров матор..поне 60км минавам

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
не се впрягай... истината е, че тези колици, преди да попаднат у нас, сигурно бая са постояли...
оксидация, патинация, или каквото щеш го наречи, обаче сондата не дава коректна информация...
първия път, когато ми светна лампата, изминах точно 2 км
... понеже доста я експлоатирах в този период, след известно време всичко си дойде на мястото... сега като останат 8,5-9л и лампата светва /55л резервоар/... 

- nelim
- младши ентусиаст
-
Да бе егати странното, сутринта пък като влезнах в колата и след 500 метра резервата изгасна, и докато се прибера (10-тина км) така и не светна пак.. а вчера след въпросната случка съм заредил само 10 лв.. в дъжда нямаше проблеми.. дано да е грешен датчик..
- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
Може да си засмукал боклуци щом си имал малко гориво и като си я изфорсирал да си ги издухал,смени си бензиновия филтър и не оставяй колата на резерви.....
- батекики
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 da F11
- Мечтае да кара: M5 Hurricane
valeto написа:Може да си засмукал боклуци щом си имал малко гориво и като си я изфорсирал да си ги издухал,смени си бензиновия филтър и не оставяй колата на резерви.....

- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
- nelim
- младши ентусиаст
-
Странностите обаче продължават, днеска се засилих да я пълня до горе, да ама не.. на 30 литра стрелката се изправи до горе.. и повече неще да поеме.. автоматите спират.. случва ми се вече за 2-ри път точно на толкова да спре..
Сякаш резервоара ми не е 55 литра (стрелката има до 60) а е 30..
Сякаш резервоара ми не е 55 литра (стрелката има до 60) а е 30..
- nelim
- младши ентусиаст
-
Първо да се извиня че вдигам отново стара тема - но все пак подкрепям това пред напълването на форума с нови и дублиращи се.
Потвърждавам че проблема явно е в 1 от 2-та датчика отзад, оказва се че при пълен резервоар показва 30 литра, и след като светне резервата имам още толкова, от доста време насам практикувам да карам с 30+ литра за да използвам работещия датчик и все пак да имам представа с колко гориво разполагам - винаги показанията + 30л
Явно тези колички си имат няколко бъга дето се проявяват почти на всяка 2-ра
Потвърждавам че проблема явно е в 1 от 2-та датчика отзад, оказва се че при пълен резервоар показва 30 литра, и след като светне резервата имам още толкова, от доста време насам практикувам да карам с 30+ литра за да използвам работещия датчик и все пак да имам представа с колко гориво разполагам - винаги показанията + 30л

Явно тези колички си имат няколко бъга дето се проявяват почти на всяка 2-ра

- nelim
- младши ентусиаст
-
bakzo написа:аз с резерва съм минавал 97 км
Е това е нормално, резервата принципно е 8литра, извънградско да минеш 97 км е ОК, ама аз минавам 400км+ като светне резервата извънградско

Ще сменя датчика

- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
ама аз минавам 400км+ като светне резервата извънградско
ми малко ти гори колата бе колега,може само да се кефиш

- синия пламък
- Потребител
-
възможно е да е имало и вода в горивото,много нови коли дори вече имат индикация за наличие на вода в горивото.Имал съм такъв случай и горивомера си показваше различни показания-в един момент на резерва след малко на половин резервар
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Проблемът не трявбва ли да е в поплавъка бе хора?
А относно темата би трябвало да е от филтъра ти...понеже си карал с малко количество гориво и точно там са утайките при което запушват филтъра
направи така че да го смениш и ако трябва източи преди филтъра да видиш ко ти излиза...като подадеш контакт за да подкачва помпата..при изваден маркуч..
Е не съм го правил но ще пробвам на моята като реша да го сменя..
А относно темата би трябвало да е от филтъра ти...понеже си карал с малко количество гориво и точно там са утайките при което запушват филтъра
направи така че да го смениш и ако трябва източи преди филтъра да видиш ко ти излиза...като подадеш контакт за да подкачва помпата..при изваден маркуч..
Е не съм го правил но ще пробвам на моята като реша да го сменя..
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2