Бандажна гума за Е36?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Бандажна гума за Е36?
Има ли такова животно? Става въпрос за тези малките резервни гуми, коити заемат много по-малко място от обикновената 15-ка. Багажника на кабриото не е много голям, а съм набутал и една бас туба там. Сега ако ми се наложи да сменям гума трябва да разкачам кабели, да вадя тубата и става дълга и широка... Идеята ми е ако има такава гума да си я метна в багажника и като се наложи си я вадя директно и да не вкарвам в излишни ядове.

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- X-citer
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Колега мисля обаче ,че ако си с шпер и спукаш задна гума ,а резервната не е със същия диаметър е препоръчително (ако не и задължително) да я сложиш резервната отпред.А отзад да останеш с еднакъв размер гуми 

- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
на мене ми се слу4и тоя проблем и после сменях лагери мнооо кофтиplradev написа:Колега мисля обаче ,че ако си с шпер и спукаш задна гума ,а резервната не е със същия диаметър е препоръчително (ако не и задължително) да я сложиш резервната отпред.А отзад да останеш с еднакъв размер гуми
- X-citer
-
Със шпер съм. Ако я карам като предна в най-лошия случай да кажем 15-20 км. докато се добера до гумаджиякакво рискувам да прецакам? Тези гуми нямат ли някакъв различен размер във височина който да може да компенсира разликата или са само еднотипни с една и съща височина?

- plradev
- старши ентусиаст
-
X-citer,ако я караш като предна може да си прецакаш само ръцете като ти тегли в посока на по-малката гума
.А сериозно за пробег от 15-20(че и повече) км няма какво да се повреди,ако караш със съобразена скорост
А за размерите мисля,че са с различна височина на борда за да се компенсира разликата ,но по-добре ходи в по-големите гуми-центрове за точно инфо

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
plradev написа:Колега мисля обаче ,че ако си с шпер и спукаш задна гума ,а резервната не е със същия диаметър е препоръчително (ако не и задължително) да я сложиш резервната отпред.А отзад да останеш с еднакъв размер гуми
То и с обикновен диференциал не е хубаво да се карат различен цолаж гуми.
- plradev
- старши ентусиаст
-
Mpower84 написа:plradev написа:Колега мисля обаче ,че ако си с шпер и спукаш задна гума ,а резервната не е със същия диаметър е препоръчително (ако не и задължително) да я сложиш резервната отпред.А отзад да останеш с еднакъв размер гуми
То и с обикновен диференциал не е хубаво да се карат различен цолаж гуми.
Ми не е хубаво по принцип ,ама и не е фатално както при шпера!При отворения диф няма какво да му се случи за 10-20 -30 км пробег,освен че единия лагер ще направи повечко обороти

- X-citer
-
liloff написа:Maлката гума е просто по-тясна, не е по-ниска.
Освен ако не карате с нестандартни размери 17ки примерно и т.н.
И се помпи на много атмосфери (пише ги на вратата), но доста над 2.
Точно това ме притеснява - със 17ки съм

Не го мисли много. За 8 години на другата кола не спуках гума нито веднъж. Да не се случва де...
Но ако се случи, ще разкачиш малко кабеля и готово.
Мен ме е яд, че компакта не е с голяма резервна, да набутам вътре една бутилка и да си купя малка резервна гума
Той компота е с безумно малък багажника, сигурно по-малък от Фиеста, а от Ориона 3 пъти поне. А и аз съм метнал едно малко басче там и...
Ако си решил да взимаш малка гума, имай предвид, че не е никак малка. А и ще ти трябват 2 крика, няма смисъл.
Но ако се случи, ще разкачиш малко кабеля и готово.
Мен ме е яд, че компакта не е с голяма резервна, да набутам вътре една бутилка и да си купя малка резервна гума

Ако си решил да взимаш малка гума, имай предвид, че не е никак малка. А и ще ти трябват 2 крика, няма смисъл.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
liloff написа:Maлката гума е просто по-тясна, не е по-ниска.
Не е така! Много по-ниска е. Като ги изправя една до друга малката е с поне 4-5 см по-ниска, а това не е малка разлика. При бикновен диференциал няма проблеми, но при шпера не знам.
ПП: Какво точно е това Шпер? Марка диференциали с блокаж или просто някакъв чарк, който се слага в дифа, за да зацепи двете полуоски да се движат с еднаква скорост ?
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2