Питане за кола от Щатите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Питане за кола от Щатите

Мнение от mityo105 » 29 Юли 2008, 0:51

Сори ако има такава тема ама нещо не ми работи търсачката!Та въпроса ми е какви такси се заплащат за каране с щатските номера.Има един пич дето ми обясняваше че пътните такси и застраховки в Щатите си важат само за коли които се карат там и тука ми трябва каско и ГО от наша застрахователна фирма, като ми посочи БУЛИНС!Демек внясям я с пълномощно на името на хамериканец или някоя тамошна автокъща, след което заплащам необходимите пари за ГО и там квото е нужно и си я карам без да плащам акциза.Реша ли да я продавам, плащам акциза и така!Искам да попитам някой знае ли точно колко и какво се плаща за да се кара с чуждите номера легално тука без да плащам акциза, трябва ли да се плаща ДДС и мито и верни ли са горните разсъждения поднесени ми от тоя гусин, за информация , живеещ в ХАМЕРИКА!Ако някой може да ми посочи и примерен калкулатор за дължимите суми изклучая акциз, ще съм мн благодарен!Мерси предварително!

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 29 Юли 2008, 0:55

ДДС и мито се дължи върху стойността на автомобила+превозът от щатите. Има вариант това плащане да се избегне но само в случай,че имаш тази кола в америка от повече от година.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gamena » 29 Юли 2008, 11:05

и като я имаш повече от година кво правиш после?

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 29 Юли 2008, 19:58

Това с митото е ясно, ама мене мн повече ме интересува какво трябва за дае редовна колата с щатските номера по нашите пътища?

Назад към Извън Темата